ygs 2011 doğru yanıt örüntüsü

entry26 galeri1
    1.
  1. 2011 yılındaki ygs'de cevapların sadece ve sadece şıklar arasındaki ilişkilerle bulunabildiği ispat edilirse var olacak örüntüdür.

    öncelikle (bkz: örüntü)

    haber alıntısını aynen buraya yapıştırıyorum kaynak

    'Artvin'de bir avukat ve bir dershane yöneticisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda en az 100 sorunun belli bir formüle göre cevaplandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü. Belirlenen bir formülle özellikle matematik testinde soruların tamamına yakınını doğru çözmenin mümkün olduğu vurgulandı.

    (DHA) -- Artvin'de avukatlık yapan Ayla Varan, sorularda şifreleme sistemi olduğu konusunda aldığı duyumun ardından tüm soruları tek tek incelediğini belirterek, şu iddiada bulundu: "Cevapları rakamsal olan sorularda bu şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre cevap şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru cevap çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor.

    Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt 'E' şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz."

    Ayla Varan, ayrıca bazı Türkçe sorularında da alfabetik şifreleme olduğunu tespit ettiklerini öne sürerek, "Öğretmen arkadaşlarımız sorular üzerinde çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.

    Artvin Sınav Dershanesi kurucularından Fahri Akyüz ise, bir velinin başvurusu üzerine sorularda yaptıkları incelemede şifreleme formülünü tespit ettiklerini öne sürdü.

    Akyüz, "Öğrencilerimizi bir yıl boyunca bu tür sınavlara hazırlıyoruz. Daha önce yaşanan onca olaydan sonra tedbirlerin alındığını görüyorduk. Ancak böylesi bir şifreleme ve formüle etme durumunun olacağını düşünmüyorduk. Öğrencilerin emekleri hiçe sayılmıştır. Tabi ki ÖSYM yetkililerinin konuya yanıt vermeleri ve açıklama getirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

    Şifreleme nasıl çözülüyor?
    Matematik testinde ağırlıklı olarak uygulanabilecek şifreleme yöntemini çözmek çok basit.
    40 soruluk matematik testi bu yöntem sayesinde yaklaşık 10 dakikada çözülebiliyor.
    Şıklardaki rakamsal değerler o şıkkın altına küçükten büyüğe doğru yazılıyor.
    Eğer bir şıkta rakamlar çakışıyorsa doğru cevap o şık oluyor.
    Eğer hiçbir şıkta çakışma olmazsa genellikle E şıkkı doğru cevap olarak çıkıyor.
    Eğer birden fazla şıkta çakışma oluyorsa doğru yanıt rakamsal olarak küçük değerin bulunduğu şık oluyor.'

    haber burada bitiyor.

    ek not:
    talep üzerine, anladığımı zannettiğim kısmını anlatmaya çalışayım:
    iddia edilen doğru cevabı bulma yollarından birisi aşağıdaki gibidir:
    şıklardaki sayıları A şıkkından itibaren sırasıyla, küçükten büyüğe şıkların altına(veya yanına) tekrar yazdığınızda çakışma(aynı sayının aynı şıkta olması)durumu olursa doğru cevap çakışmanın olduğu şık oluyor.

    örnek:

    şıklar:
    a) 6
    b) 100
    c) 20
    d) 3
    e) 50

    bu şıklardaki sayıları küçükten büyüğe doğru A şıkkından başlayarak yanlarına yazalım.

    a) 6-3
    b) 100-6
    c) 20-20***
    d) 3-50
    e) 50-100

    çakışmanın olduğu şık: c, doğru cevap. (şıkları entry sahibi iddiayı daha net izah etmek için götünden uydurmuştur, ygs sorularında uygulamamıştır)
    12 ...
© 2025 uludağ sözlük