Aylar sonra televizyon seyretmeme neden olan dizi.
Karşıt görüşlülerin hemen muhalif olduğu bu dizide en çok hoşuma giden ise Nazım Hikmet şiirine yer vermeleri ve diğer sol görüşlü şairlere de gereken saygıyı göstermeleri oldu. Kötü değil, izleyin. Hem bir yerde şiir varsa orası nasıl kötü olabilir?
Sanırım tutmuş olan dizidir. Ülkede şiir seviyorum diye geçinen bu kadar çok tip varken tutmamasi ayıp olurdu. Gerçi babam hepsini tanıyor bu güzel adamların. O vesileyle izliyoruz. Hayatta kalan 2 kişi var bunlardan. Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören. ikisi de birbirinin tam zitti karakterlere sahipler. Rasim amca güvercin nuri Pakdil Şahin. Ölenlere rahmet kalanlara uzun ömür dileyelim.
düşünebilen, düşüncesini ifade edebilen, bir şeyler yapmak isteyen zamanların insanları. güzel işlenmiş tarafsız işlenmiş hatta edebiyatla ilgilenen kitap okuyan illa bir görüş mensubu insanlar olmadığını göstermiştir bize. sadece 30-40 sene öncesi. sahi şimdi gloria jeanslerde gençler ne yapıyor.
Cahit Zarifoğlu'nun aynı isimi taşıyan şiirinin bölümlerinde yedi güzel adamdan her birinin bir şey gördüğünü ve gereğini yaptığını öğreniriz.
Biri kan görür biri aşk görür biri yar, biri bela, biri dağ diğeri de sofra görür ve gereğini beller..
7.si ise 'diğerlerini' görür.
her biri ayrı güzeldir.
TRT1'de sezon finalini yapan dizi ise bu güzel insanlardan kurgulanmıştır. Dizideki isimleri tartışma konusudur. Mesela Sezai Karakoç dizide kendi isteği ile yer almamıştır. Lakin kitabı süs olarak taşıyan, şiiri kız tavlama hevesi gören millet için bir fırrsat yaratmıştır.
''Hırçın Bir döngü'' Jenerik müziği çok güzel olan trt dizisi. bi ara telefonumun zil sesi yapmıştım ama olur olmadık yerde yüksek sesle çalması sıkıntı olduğu için sonra vezgeçtim..