yazılım mühendisliği vs bilgisayar mühendisliği

    10.
  1. türkiye'de kavram karıştırmak* çokça karşılaşılan bir durum olduğu için fazlaca dert edilmemesi gereken versus. insanlar yeni tanıştıkları kimselere ne işle meşgul olduklarını sormalarının sebebi kendileri için işe yarar bilgi alıp alamayacağıdır. yoksa yazılım mühendisiymiş, bilgisayar mühendisiymiş, test uzmanıymış, kalite güvence uzmanıymış pek umurlarında değildir. benim karşılaştığım diyaloglar genelde şöyle gelişiyor.

    x kişi: ne iş yapıyorsun?
    kayrahan: yazılım sektöründe çalışıyorum.
    x: ya şu benim bilgisayarımın bilmemnesi bir şey olmuş, bıdı bıdı.
    k: finans sektörüne yazılım yapıyoruz biz. bilgisayardan o kadar anlamam ben.
    x: öyle mi? hocam döviz mi alsak altın mı?
    k: bilmiyorum biz sektörün içinde değiliz. ben programı test edenlerdenim. anlamam piyasadan.
    x: olsun geliyordur kulağına bir şeyler yine.
    k: ya sabır ya selamet.
    4 ...
  2. 9.
  3. okumakta olduğum bilgisayar mühendisliği bölümünde, yazılım mühendisliği dersi verilmektedir. varın gerisine siz karar verin.
    2 ...
  4. 7.
  5. bilgisayar mühendisliği okuyorum ve birkaç şey söyleyeceğim. bilgisayar mühendisliğinin %90'ı yazılım üzerine zaten, geriye kalan %10 donanım. şunuda eklemek isterim; yazılım mühendisliği bölümü olan tüm üniversitelerden daha fazla yazılım dersimiz var. bilgisayar mühendisliğine sahip türkiyedeki çoğu üniversite için geçerli bu. sonuç aynı bokun laciverti gibi; ama bilgisayar mühendisliklerinin akademisyen kadrosu yazılım müh.lere göre çok daha iyi olduğu için biz bilgisayar mühendisleri bu düellodan galip ayrılırız bir 10 sene daha.
    2 ...
  6. 6.
  7. bilgisayar mühendisliği yazılımı da kapsar. yazılım mühendisinin yaptığı bir çok şeyi bilgisayar müh. de yapabilir ama tam tersi için(donanım bakımından) aynı şeyi söylemek zor.

    bilgisayar alır.
    4 ...
  8. 11.
  9. computer science vs computer engineering olarak yurtdışında da bolca konuşulan konu.

    ilki software ikincisi hardware üzerine uzmanlaşır.

    yani mesela mark zuckerberg ilkini okumuştur, programlama kasıp facebook' u icat etmiştir, bill gates microsoft' tan önce ilkini okumuştur, google kurucusu larry page ikincisini lisans okuyup yine birincisinden yüksek lisans almıştır, diğeri sergey brin yükseğini yine birincisinde yapmıştır*..

    apple ceo su steve jobs hiçbirini okumamıştır, ama bir şeyleri bilgisayar ve yazılım dünyasında yaratma konusunda her ikisini de okuyanların birçoğundan daha fazla şeyler yapmıştır.

    tanım: çok da tın olan kıyastır. önemli olan kişinin ne kattığı, nasıl baktığıdır.
    2 ...
  10. 1.
  11. birbirinden ayri olan fakat her defasinda karistirilan 2 bolum.
    1 ...
  12. 4.
  13. zaten halk dilinde bilgisayar mühendisliği; yazılım,web,teknik servis gibi tüm alanları içine aldığından karıştırılması gayet kolaydır.
    0 ...
  14. 5.
  15. bilgisayar mühendislerinin de yazılım mühendisliği yaptığı yerde çok da farkı olmayan iki kavram.
    0 ...
  16. 14.
  17. Yazılım mühendisliği sadece yazılım geliştirme (c++,asp#,visual basic,java..) ile ilglenen bilim dalıdır.
    Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma, Bilgisayar ağları, veritabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler ile ilgilenir.
    Yazılım mühendisliği yazılımı geliştirdikten sonra yazılımı işletmek amacı güder.
    Bilgisayar mühendisliği yazılımların nasıl daha akıllı çalışabileceklerini insan ve yazılımların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları (konuları üzerinde ve ASIC, FPGA, devre tasarımı ile donanım-yazılım entegrasyonu alanlarında çalışırlar. (bkz: yapay zeka) (bkz: kullanıcı arayüzleri).

    Yani makineyle bilgisayarın ayrıştırılması gibi bilgisayarlada yazılım ayrıştırılmıştır bunun sonucunda yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinden daha az kapsamlıdır.
    0 ...
  18. 16.
  19. Bilgisayar mühendisliğinde yazılım mühendisliği dersi vardır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük