"Sonunda genel zeka düzeyi ortalaması insandan geri kalmayan bir makine yapılacaktır, ... Bu makine, işte o noktadan başlayarak kendi kendisini eğitecek, birkaç ay geçmeden bize göre üstün zeka sayılan düzeye ulaşacaktır.
... Bunu izleyen birkaç ay içerisinde ise, makinenin beyin gücü bugünden düşünemeyeceğimiz düzeylere ulaşmış olacaktır."
insan beyninin düşüncelerinin ve duygularının basit bir elektrik akımına dayandığını ve bu elektrik akımının insanoğlu tarafından da elde edilip insanlar gibi düşünebilen bilgisayarlar yapılabileceğini savunan kişilerin ilgi alanına giren şey. ingilizce artifical intelligence kelimelerinin baş harfleri ile kısaltma yaparsak a.i., artifical idiot olarak da düşünülebilendir. *
hakkında yapay denilebilmesi için önce insan aklının nasıl çalıştığı bilinmelidir. yapay zekanın insan aklına göre bir dezavantajı hep belli bir görevle sınırlı olarak kullanılmasıdır(bilgisayar oyunu stratejileri vs.)
fakat eğer bir makineye insan aklının bütün vasıfları verilirse bu makinenin olaylara aşağı yukarı bir insan gibi tepki vereceği beklenir, fakat burada da duygu faktörü işin içine girer, makineler tamamen mantık yoluyla işlem yaparken insan düşüncelerini duygu faktörü ekler, mesela bir insan karşısındakinin üzerinde yaptığı etkiye, ses tonuna ve davranışlarına bakarak içgüdüsel bir şekilde onu aldattığını anlayabilirken bir makinenin bunu yapması için karşıdakinin söylediklerinin gerçekdışı olması veya söyleyenin bir yalan makinesine bağlanmsı gerekir ki bu makine de her zaman kesin sonuç vermez.
işin etik yönüne bakılırsa insanların makinelere kendini geliştiren zekalar vermememesi ve makineleri tek yönlü kullanması lazımdır, aksi takdirde bilimkurgu senaryoları gerçek olabilir.