yabancı şarkı dinlemenin mantığı

entry36 galeri0
    11.
  1. "müzik evrenseldir" sözünün ispatıdır.
    1 ...
  2. 10.
  3. yabancı şarkıların evrensel olmasıdır. evrensel müzik, dili her ne olursa olsun dinleyene duyguyu verebilen müziktir. tabi her yabancı şarkı evrenselmidir? değildir. ancak türkçe şarkılara oranla yabancı şarkılar daha evrenseldir *
    1 ...
  4. 9.
  5. başarılı bir kaleci olduğu kadar büyük bir türk düşünürü olarak da adlandırılabilecek rüştü reçber in barcelona da forma giyerken bir basın toplantısında açıklık getirmiş olduğu mantıktır; şöyle ki;

    --spoiler--
    üç şeyin dili ortaktır; futbol, müzik, seks.
    --spoiler--

    böylece yabancı futbol liglerini takip etmek ve alman pornosu izlemenin mantığını da çözmüş olduk; neymiş, futbol,müzik,seks. hadi bakalım.
    3 ...
  6. 8.
  7. müzik ; duygu, düşünce ve imgeleri teksesli ya da çoksesli olarak anlatma sanatıdır.müziğin belli kalıpları vardır ama müzikte kalıpsızlık düzensizlikte bir kalıptır, ne kadar kalıp olduğunu sen düşün. şimdi yazar arkadaşımız bu şekilde bir yorum girdiğine göre, popüler müzik veya türkü dinliyor, neden ?
    çünkü bu tür şarkılardan haz alıyor, bu tür şarkılarla anılarına ulaşıyor bu şarkılarda hayallerine ulaşıyor kendi benliğine ulaşıyor.buraya kadar güzel ve gayet mantıklı ve normal. yabancı müziğe çamur atmasının sebebi ise dinlediği tarzlardaki özgünlük noksanlığı ve beynini 2 dörtlük bir nakarata ,kafa yormayacak basit sözlere ve 2-3 makama alıştırmış olmasıdır.e böyle olunca da diğer müzik türlerini sindiremeyip sinirlenmesi ve bu şekilde veryansın etmesi normal oluyor.müzik sözsüz olmaz gibi bir çakma kafa düşünceye sahip.müzik evrenseldir zırvalıklarına girmeyeceğim, evrensel olan beyinlerdir, beyinler evrensel yapıya alıştırılmış ise, her türlü müziği dinleyip sindirebilir.sözünü anlar müziğiyle birleştirip kafayı bulur yada sözünü anlamaz müziğin büyüsüne kapılıp gider.bunu ufkunu açmış gözünü yukarı kaldırmış insan yapar.herkes yapamaz, yapamayanlarda kendilerindeki bu özelliği hikmet sanmasın.
    2 ...
  8. 7.
  9. 6.
  10. nerde bunun mantıksızlığı? diye cevaplanası soru.
    1 ...
  11. 5.
  12. 4.
  13. örümcek kafalı insanların anlayamayacağı mantıktır. müzik dinlemek sadece sözleri anlamak değildir ki hem anlasan bile örneğin arabesk şarkı dinliyorsun ağlamıştan beter oluyorsun! müzik ruhun gıdasıdır efendim! müzik rahatlamak deşarj olmak için dinlenir. insan ister yabancı ister türkçe istediği şarkıyı dinler. yeter ki kulağına iyi gelsin.
    5 ...
  14. 3.
  15. Hissedebilmek önemli bence. Çoğu Türkçe şarkıyı anlıyoruz da noluyor? Bir çoğu duygusuz, saçma, hiçbir mesaj içermeyen, tamamen para uğruna yapılmış şarkılar. Fakat birçok yabancı şarkı bana her dinlediğimde gerek enstrümanların kullanımıyla, gerek şarkıcının kalitesiyle "işte budur! " dedirtebiliyor. Ha çok güzel Türkçe şarkılar da yok mu, var tabi ki. Onları zaten birçoğumuz dinliyoruz, destekliyoruz.
    4 ...
  16. 2.
  17. bir kere insanın ilk önce, ama ilk önce kişisel zevklere saygı duymasını, sonra da neden müzik dinlenildiğini öğrenmesi gerek.

    bu konuda her insanın farklı görüşleri vardır. kimi der ki sözlerindeki anlamlar için dinliyorum. ama birde bunu melodilerin akıcılığı ve, müziğin, müzikalitenin verdiği zevk için dinleyenler var. buna yabancı müzikte dahil, enstürmantal müzikte.

    zaten müzik enstrümanlarla yapılır.* temel öge budur. sözler elbette önemli ama müziği müzik yapan, enstrümanlar ve onları uyumla kullanabilen insanların yaptığı şey. yani müzik. hatta bu görüşü savunanlar bazen mizahi bir dille "söz için dinliyorsan git şiir oku" derler. şahsi görüşümdür ki çoğu özgün, arabesk ve pop-slow şarkıların sözleri gerçekten çok anlamlıdır. ama kulağım gitar ve bateri sesine aşina olduğu için o tarzın kaliteli müziklerini dinlemek istiyorum. çoğu yabancı, çünkü henüz türk sanatcı ve gruplar gerçek kaliteyi yakalayabilmiş değil. yakalayanlar ise arşivimde zaten kendine yer buluyor...
    ayrıca, (bkz: hiç slayer dinlememiş insan)
    her şeyi dinleyin. ama önce dinleyin. önyargısız dinleyin. sonra karar verin. sevmeyin, ama lütfen çamur atmayın.

    edit: beni eksilediğin için teşekkür ediyorum sayın yazar.
    18 ...
  18. 1.
  19. arayıp da bulamadığım. herkesin kendine göre bir sebebi olabilir, kızların ilgisini çekmek, sözleri anlamak(*), hava atmak, yabancı dil öğrenmek (*) vs..
    şimdi bir sürü özenti ipne genç var çevremde, gözlemlerim sonucu, tehditlerin de yardımıyla her bir şeylerini öğreniyorum. aklımı kurcalayan ortak noktaları yabancı müzik sevdaları. neden dinliyorsunuz sorusuna ise henüz mantıklı bir cevap almış değilim. tabi ki en mantıklı cevap "sana ne acaba efendim" dir -yüzüme karşı daha kabasını söyleyen yok-... ancak biraz açıklama yapayım;
    gardaşlar, doğru yolu bulun, bırakın bu anlamadığınız, anlayıp da bi bokunuza yaramayan şu şarkıları.
    adam "yabancı dilim var, anlıyorum ben" diyor mesela. sordum sözlerin anlamlarını, sokakta saklambaç oynarken söylediğimiz tekerlemelerden farkı yok çoğunun. hadi birkaçı anlamlı, ama daha kallavileri var türkçe şarkılarda... bir hakkı bulut, bir izzet yıldızhan, bir cankan, bir berdan mardini eder mi o ecnebiler!
    bunun mantığı nedir? yoktur... amaç farklı olmak. adam olun biraz adam! azer bülbül var mis gibi.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük