şimdinin 8-10gb mp3 oynatıcılarına iki üç dk içinde sıkıştırılan binlerce şarkı içinde bocalamaktansa, alınan raks, tdk veya sony 90lık/120lik kasetlere, parçaları özenle seçerek, tek tek kaydeden ve bunun sonucunda zevkle, tadını çıkararak şarkı dinleyen nesildir..
Kulaklığının birini hep arkadaşına vermek zorunda kalan nesildir.
Arkasından giriş çoklandırıcı çıkmıştır ancak çift kulaklık çok pil yediğinden buna da çare olarak walkman i adaptöre bağlamak işi çözmüştür.
En sonundan walkman e speaker takarak bütün sınıfı rahat ettirmişizdir.
Evet biz bilgisayar bölümünde okuyorduk *
Birde bunun bir üst modeli olan discman vardır. içine CD koyar, her yere o koca zımbırtıyla gidersiniz. Ama bunun baslıgını daha sonra açacağım.
(bkz: Discman den şarkı dinlemiş nesil)
evimizin yakınında kahve kokan bir kırtasiye vardı. walkmanimi oradan almıştık. dinlemeye kıyamıyordum. pili bitmesin diye dua ediyordum. şimdi teknoloji geldi ve telefon, mp3, bilgisayar derken şarkılar bile anlamsızlaşır oldu..
çantaya kaset istiflemiş, kasetleri karıştırmamak için üzerine enteresan şeyler yazmış ve play tuşuna bastıktan sonra cihazdan gelen hafif titreşimi duyumsamış nesildir.
içinde bulunduğum nesildir.
bir yere koymaya kıyamayıp yatağıma götürerek orada dinleyip öylece uyuya kalarak sabah kaldığım yerden devam ederdim. müziği böyle sevdik, böyle kıymetini bildik. sanatı bu yüzden seviyoruz, bu yüzden değerini anlıyoruz.
şarkı dinlemeyi ulaşması zor ve mücadeleli bir iş olduğu zamanlarda gerçekleştirmiş nesildir. ilk düşüncem, o yüzden o şarkıları elimin altındaki herhangi bir cihazdan seçip eskisi gibi dinlemediğimiz. itiraf etmeli, o kulaklığı takmanın bizi farklı kıldığına inanıp, şimdi kulaklıkla gezen gençleri garipsiyoruz. galiba gençlerin bir takım istekleri ve eylemleri değişmiyor da, gençler yaşlandıkça ruhlarını kaybediyorlar. bir de tabii, benim gibi kulak çınlaması illetine tutulup, kabahati kulaklıklarda bulmak da önemli bir etki yapmış olabilir.
Pilden tasarruf etmek için, elde kalemle dinlenen, gözümüz gibi baktığımız, en değerli eşyamızdı.
Pilleri buzdolabın da soğutup, fazladan bir şarkı daha dinlemeyi kar sayan nesildi.
Okul harçlığı biriktirme ve zarar verilirse, en büyük kavgaların sebebi olan bu aygıta aşık nesildi.
Sonra tüfek icad oldu, mertlik bozuldu!!!
içinde benimde bulunduğum nesildir. analog radyosunu çok karıştırmışlığım radyo dinlemişliğim vardır. kaset konusunda da mirkelam her gece, tarkan ölürüm sana, şıkıdım,zilli, burak kut benimle oynama hakan peker bir efsaneydi gibi şeyleri dinlemişliğimiz vardır.
Pil almaktan halimizin yaman olduğu zamanlardi yat kalk elimden düşmezdi o zamanlar çocuktum bir hevesle dınlerdım en sevdiğim kasetlerim barış Manço kastlerım ve Tarkan kasedım idi.
O kocaman, içine 2-4 pil alan makineyi kemerine takıp, kulaklıklarda ibrahim erkal(baba bey onu dinlediğinden sadece) ile kızlara şekil yapmış nesildir.
Hele de o walkmanın verdiği ağırlıkla salınmak, şu an ki ayfona değişilmezdir.