belirli türleri vardır. bazıları et, süt, yumurta yemedikleri gibi hayvan ürünü hiçbir şeyi almazlar kullanmazlar. örneğin deri ceket, jelibon, yünlü kıyafetler, kaz tüyü yorgan mont vb.
sonuç olarak vejateryenlikle birlikte olmasa da olur.
hayvansal hiçbir ürünü yeyip içmedikleri gibi, hayvanların sömürülmesine sebep olan hiçbir ürünü de kullanmazlar. deri, yün, hayvanların denek olarak kullanıldığı kozmetik ürünleri vs.
"törklörö sövöşçö özöllöklörö.." duyan da türklerin bilime yönelmelerini engelliyorlar sanacak. komplo teorisini öptüklerim...
izlediğim şu videodan sonra kafamda çeşitli soru işaretleri ve yeni düşüncelerle sempati duymaya başladığım, hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istediğim beslenme biçimi ayrıca bir çeşit yaşam düsturu. hali hazırda bir vegan değilim, ilerde ne olur bilemem ama veganlara ve hayvan hakları adına mücadele edip uğraş verenlere saygı duyuyorum. bir kutsallık varsa yaptıkları kesinlikle kutsal bir şey.
ayrıca hekim, gıda mühendisi ya da beslenme uzmanı olup konu hakkında yeterli bilgisi olan arkadaşlar protein ve kalsiyumu sebzelerden temin ve hayvansal gıdaların gerekli olup olmadığı gibi konularda bilgi verirlerse güzel olur.
et yemeden de protein alabileceklerini bilen insanlardır.
''et yemiyor proteini eksik'' ''balık yemiyor b12 alamıyor'' gibi klişelerden bunalmıştır çoğu.
Hayvansal ürün tüketme ve kullanmaya karşı olan düşünce. Vegan olan insanlarda ciddi bir protein eksikliği olmakla birlikte hamile olan veganların başka yollarla protein ihtiyacını karşılamadığında doğacak çocuğun sağlık durumu tehlikeye girer ve gelişimi kötü yönde etkilenir. Bol bol soya fasülyesi tüketmeli ve suni yollardan b12 vitamin takviyesi almaları yararlı olacaktır.
hayvanları sömüren, onları yan yana bile zor sığacakları üretimhanelerde istif haline getirip, ürünlerinden faydalanan sisteme karşı oluşmuş bir harekettir.