settar tanrıöğen tiplemesi acaip hoşuma gitti bu filmde. rolü layıkıyla yapmış. film izlemeye değer bir film,film de her an bir yeni aile içi kavga çıkma ihtimali olması insanı acayip geriyor.
izlerken engin günaydının gerçek kişiliğinin de böyle olabileceğini düşündüğüm film. zira engin günaydının var öyle tırsınç bi yanı. ilginç bir insandan ilginç bir senaryo...
engin günaydın, aklının iplerini saldığında neler yapabileceğini gösteriyor, şimdilik.
burhan altıntop'un ekmeğini ve kaymağını ve kestane şekerini yemektense böylesi bir denemeye girişmesi sinemayı ve (aslında) hayatı nasıl algıladığının bir kanıtı. bu noktada sanırım soğuk bir birayı hak ediyor, zira keyfim yerindeyse sevdiğim insanlara şöyle enfes soğuklukta bir efes ısmarlayasım gelir benim. sulandırmayalım. (birayı?)
vavien çok iyi olabilecekken, iyi'de kalmış bir film. kahramanın iç dünyasına yüzeysel bir bakış var. çok daha derinlere inilebilirmiş. ve de tatmin edicilikten uzak bağlama bölümleri daha iyi yazılabilirmiş.
yine de gerek janti ismi gerek yukarıda bahsettiğim sebep gerek oyunculukları ve gerekse yaratıcı fikri ile iyi anacağım filmler listesine girmiştir.
mekan, çekim, senaryo olarak vasat bir film. sonuna doğru farklı olayları kafanızda bir sonuca vardırmaya çalışıyorsunuz ama kopuk kalıyor. binnur kaya'nın tekrar uçurumdan evine dönmesi de garipti, masraftan kısmak için mi hastanede çekim yapmamışlar anlamadım. genel olarak beklenenin altında bir filmdir. oyunculuk anlamında iyidir sadece.
ilginç isminden, engin günaydın-binnur kaya ikilisini bir araya getirmesinden, festival filmi olmasından dolayı ilgimi çeken ve izlediğim amma velakin pek de beğenmediğim, kötü bir mastürbasyon sahnesi olan film.
çok durgun olmasına rağmen sıkmayan filmdir. binnur kaya'nın oyunculuğuyla göz doldurduğu filmdir ayrıca. kendisini bir seri katil rolünde görme isteği uyandırdı bu filmdeki perfomansı. rolüyle alakasız gelebilir lakin öyle. engin günaydın da iyiydi, evet.
bağlantıları kötü ve konuşmalar arasında uzun boşluklar var insanı sıkan cinsten. burda binnur kayaya ayrı bir parantez açıp konuşmak gerekiyor döktürmüş bence. engin günaydında fazla realiteye yaklaşmış yani filmdeki tipler aa şu amca şu teyze diyebileceğiniz türden bunu tebrik edebilirim ama çok şey bekleyip istediğimi bulamadığım film.
oyunculuklar şahane, müzikleri mükemmel ama hiç bir şey anlamadığım filmdir. niye adam mutsuzdu, niye adam karısını sevmiyordu, niye başka kadınlara bakıyordu, neden çocuğunu sevmiyordu sonra ne olduda karısını birden sevmeye başladı vs. bir sürü soruları kafamda yanıtsız bırakmış filmdir. oyunculuklar; özellikle binnur kaya gerçekten harika. iyi iş çıkarmış.
Önden süslendirilip iyi film algısı yaratılıp piyasaya sürülmesinden dolayı Recep ivedik'den daha da ahlaksız bulduğum film. Ülke sinemamızda Bir Vavien yetiyor olumlu konuşmak için. izleyicinin düşük beğenisiyle çok fazla alakalı olarak karşımıza çıkan kötü üretimler artıyor, belli kişilerin elinde üretilen saçma sapan filmler her gün türüyor, izleyici bunları sıkıştırmadıkça, itin götüne sokup çıkartmadıkça, dizilerden dolayı zikilen algılarıyla film izleyerek vasat filmlere ne güzel film dedikçe de bu böyle devam edecek. Vavien ancak alt limit olsun, lütfen.
renkleri, sahneleri, karakterleri ve gerçekçi mekanları ile beni benden aldı.
her sahnesi gerçek. her sahnesi samimi.
engin günaydın'ın en güzel çalışması olduğuna inanıyorum.