uludağ sözlük felsefi siyasi yazarlar e muhtırası

entry84 galeri0
    50.
  1. ekşi'den özenip yolmadığımız bir muhtıramız eksikti, o da oldu pek hoş. yalnız o muhtıra kelimesinin anlamını öğrenip yerine bildiri vs. kullansanız hiç fena olmazdı gençler...hadi coşun şimdi!
    6 ...
  2. 51.
  3. ciddi ciddi tedaviye ihtiyacı olan yazarların, sozluğu önce bir rejim sonra da kaos meydanına çevirme çabasıdır.

    kuralları olan bir yerde, seçime gerek yok. bir kişi hatta hiç kişi bile yeterlidir, kuralların dışına çıkılmazsa. bu da benim bireysel muhtıramdır. herkes kurallara uysun, moderasyona bile gerek duyulmasın, burası iyi yonetilmezse çökmesi muhtemel bir yer değil, aksine çökmesi, kendi iç dinamiğinin sözlüğe saygısını yitirmesiyle olacak bir sonuçtur.

    ayaklanmayın hiç, boşverin!

    (bkz: anarşist misiniz lan?)
    2 ...
  4. 52.
  5. demokrasinin sözlüğe hakim olmasını isteyenlerin muhtırası.e tabi bende bu sivil muhtıranın altına bir imza çakarım.
    başka bir öneri:
    (bkz: sözlüğü eyaletlere ayıralım)
    0 ...
  6. 53.
  7. şimdi tek soru geliyor aklıma. acaba sözlüğün felsefi siyasi yazarları, muhtıra kelimesinin taşıdığı ya da çağrıştırdığı anlamlar üzerinde ne kadar durdular.
    zira felsefeyi de siyaseti de baskı ve sindirme yoluyla şekillendiren bir kesimin jargonuyla konuşmaktalar...
    0 ...
  8. 54.
  9. şikayet edilen konuların bir kısmını altına imza atan yazarların gerçekleştirdiğini görünce bendeki inandırıcılığını yitiren bildiri.
    3 ...
  10. 55.
  11. muhtırada ki bazı düşüncelere katılmamak mümkün olmasa da mülayim , grand ekinoks , şilte , palta , abberline , fatal , fevkaladenin fevki , essagan ala gazugu gibi gerçekten üreten ve söyleyecek sözü olan, buraya emek ve zaman harcamış yazarların böyle komik bir başlığa; yani felsefi ve siyasi yazarlar gibi sırıtan bir sıfata vurgu yapan bir başlığa hayır dememeleri gerçekten ilginç. ha belki haberleri bile yoktu. başlığı ve metni yazan arkadaş ya da arkadaşlar içeriği söylediler ve imzalarını istediler sadece. insan felsefi ya da siyasi olabilir ama bunu böyle çıplak ve mekanik vurgulamak yakışmaz. ayrıca desifreolmusdisiuuser , imhotep , rosencroix gibi yazarların nesi felsefik anlamak zor.
    6 ...
  12. 56.
  13. haberim bile olmadan destekleyenler kısmına ismimin yazıldığı muhtıra. siz böyle bir işgüzarlık yaptıysanız neyinizi destekleyeceğim ki?
    1 ...
  14. 57.
  15. katilmakla yanlis yaptigimi anladigim muhtira bilmemnesidir. adimi listeden silin.
    2 ...
  16. 58.
  17. altına imza atılası muhtiradır.
    0 ...
  18. 59.
  19. Yazı muhteviyatı açısından iyi olabilir lakin kimse kimseye muhtıra vermemelidir! bunun daha farklı yolları vardır.
    0 ...
  20. 60.
  21. Kesinlikle katıldığımız düşüncedir.
    0 ...
  22. 61.
  23. bu sıcakta okunamayacak uzunlukta olan bir muhtıradır. felsefik,siyasik gibi şeyler kısa olur. hem bunu ayrıca belirtmenin gereği nedir katolik gay taş fırın ustası olan yazarlar ayrı bir muhtıra metni mi hazırlamak zorunda kalır ? onların fikirleri çok mu farklıdır bu felsefik ve siyasik insanlardan. başkalarını yazılı metinlerle uyarmadan önce kendinizi elit rütbesine terfi ettirip fikirlerinize katılmayanları bunlar ne anlar felsefeden siyasetten gibi gudik bir damga vurmuş olmuyor musunuz istemeden veya isteyerek.

    ayrıca imzalar çok şık olmuş yalnız sayfayı taşırmadan atınız imzalarınızı.
    2 ...
  24. 62.
  25. eğer bu başlık silinmediyse demek ki ödevini layıkı ile yerine getirmiş muhtıradır. e görüyoruz ki silinmemiş o zaman bu muhtıraya dörtbuçuktan beş veriyorum.
    0 ...
  26. 63.
  27. imza atan bir kişi olarak muhtıra kısmına katılmadığım olaydır.. felsefi ve siyasi yazarlar gibi bir kategorilendirme hem uzaktan biraz komik hem de sandalye üstüne çıkmış halka bakan vatandaş tadında olmuş.. metnin içeriğine muhakkak buradaki çoğu yazar ucundan kenarından ya da tümüyle katılsa da başlığın alıcıya gönderdiği sinyal negatif.. dil-beyin.. muhtevası gayet net mesajlar verse de hemen üç-dört altımda bulunan bir insan * saygı duyduğum insanlara kaynarsa ben de ona karşı selam gönderme hakkımı incitmeden muhakkak kullanmak isterim.. isminin eklenmesini isteyen çoğu yazar açıkcası başlığın bu şekilde olduğunu görünce mutsuz olmuştur.. ben oldum.. onun dışında içeriğine katılıyorum.. ancak birisi pkk'yı siyasal düzlemde överken "aslan demokratlık" yapıp susmam da bekleniyorsa o iş yalan.. neticede içeriğine katıldığım ama başlığından soğudumdur..
    0 ...
  28. 64.
  29. 65.
  30. tanım: tuhaf bi şey.

    neden mi işte bu yüzden:

    bi kere adı tuhaf, felsefi ve siyasi yazarlar, felsefe ile ilgilenmeyen apolitik yazarları kapsamıyor mu?

    tuhaf çünkü sözlüğü bırakıp giden yazarlar yada öyle yaptığını söyleyen yazarlar altına imza atmış.

    tuhaf çünkü muhattap olan kişiler çıkmış "- hmm kem küm işte yapıcaz edicez" demiş araya espriler sıkıştırıp cevap vermeye çalışmış. bir aydır çatır çatır moderatörlük yapan birisini bugün yeni moderatör olmuş gibi duyurarak "moderasyon çalışıyor tepkilere duyarsız değil" izlenimi vermeye çalışmıştır.
    saha benim, top benim istersem alır giderim işinize gelirse de denilebilirdi, yok çoğulcu katılımcı demokratik sol benzeri deniz baykal siyaseti güdülüyorsa hiç bi şey olmayacağı belli zaten.

    tuhaf çünkü muhtıra yazıldığı gibi kalmış arkasından hiç bir dişe dokunur değişiklik olmamıştır. olduysa bile sözlükte kanka grubu olmayan sadece sözlüğe bir şeyler yazan yazarlar tarafından hissedilmemiştir.

    tuhaf çünkü altına imza atan 111 kişinin hepsi gelişmelerden memnun ki muhtıradaki tepkisini daha ileriye götüren, mesela sözlüğü bırakıp giden olmadı.

    tuhaf çünkü muhtıradan çok görüş ve öneri kutusuna atılan yazı şekline dönüşmüştür.

    tuhaf valla ben hiç bi şey anlamadım anlayan beri gelsin.

    --spoiler--
    sözlüğün gelişmesi için ortaya atılmış bir çalışma. uludağ sözlük'ün gelişmesi adına her düşünce önemlidir.
    --spoiler--

    bu da benim düşüncem, önem verilmesini falan beklemiyorum, çaylak ya da silik olmayayım yeter. *
    1 ...
  31. 66.
  32. samimiyetine inanmadığım e muhtıranın yandan yemişi. muhtıra böyle olmaz ya neyse...
    felsefi siyasi ne demek o da ayrı konu. siyasete felsefi açıdan mı yaklaşılıyor yoksa, felsefenin siyaset mi yapılıyor?
    Bu kısaca şu demektir.
    Benim yaptığım doğrudur, seninkisi yanlış.
    3 ...
  33. 67.
  34. bir gece içinde hazırlanmış uzun uğraşlarla düzeltilmiş kimi kendini bilmez

    bünyelerin ise çakma olarak nitelendirdiği muhtıradır. imzam altında bulunmaktadır.
    1 ...
  35. 68.
  36. sözlükteki yazarların görüşleri yüzünden eleştirilmemesi gerekliliğinden bahseden, fakat eleştirilince eleştirenlerin "kendini bilmez" olarak nitelendirildiği muhtıra.

    (bkz: cakma)
    2 ...
  37. 69.
  38. okumadan yorum yapmak ilginçtir. ve bu muhtıra ismi verilen yazıyı okumadan

    yorum yapan insanları izlemek de bir o kadar komiktir. şimdi bu insanlar okuyupta

    yorum yapanlar hariç * gerçekten kendilerini komik duruma düşürmektedirler.

    çünkü bu muhtıra benzeri yazı yaklaşık olarak saydığım kadarıyla kendini 5

    tane ırka mensup hisseden insan ve bir okadar da dine sahip insanın imzasına

    sahip mutıradır. sözlüğün daha güzel bir yere dönüşmesi amaçlanmış ve bu yazı çıkmıştır.
    1 ...
  39. 70.
  40. samiyetime inanmadıığm konusunda haklı çıktığım muhtıradır. orada yazan "senden farklı düşünebilirim" sanırım ki, sadece muhtırayı kabul edenleri kapsıyor. lütfen ya söylediğiniz şeyin arkasında durunuz. ya da susunuz...

    Not: daha yayınlamadan evvel okudum.
    1 ...
  41. 71.
  42. kimi yazarların başlıktaki 'e muhtıra' ironisini anlamadığını düşündüğüm, sözlüğün gelişmesi için yapılmış bir çalışma.

    * ne lağynnn mihtura vermek size mi kaldı muğaa...e sizsiniz muhtıra da size girsin, nasıl kodum muahhaha...feyk a.k. feyk...ne lan bu böyle, demoğrasi, anlayış manlayış, yaaaa bırakın bunları...

    burdan sonraki yazılar ağır ironi içerip, anlamayanların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz olarak etkileyebilir.

    siyasi olması yazarların apolitik olmalarından ileri gelen, felsefi olması da işte 'bülent ersoy ve armağan hakkında başlık açmalarından *, ota poka 'kime göre neye göre', 'bu dahil bütün genellemeler yanlıştır' yazmalarından ileri geliyo olabilir.
    0 ...
  43. 72.
  44. çok uzun muhtıradır.bunu yazanların ve imzalayanların sözlükle ilgili ne kadar çok sorunu varmış dedirtiyor insana.

    içeriğine gelirsek,kısmen haklı muhtıradır.moderasyon malesef biraz gevşek.asın kesin demiyoruz da biraz daha atılgan,cesur olun diyoruz kendilerine.sonuçta herkes sözlükte kalite düşüyor diye yırtınıyorsa bunu düzeltecek olan modlar değil de okul müdürleri güvenlik güçleri filan mıdır?

    bir de altında onlarca yazarınızın imzası olan bir muhtıraya sadece "çakma muhtıra" deyip geçmek terbiyesizliktir.

    sevgili moderatörümüz bl'den o entry'sini derhal editlemesini rica ediyoruz.
    0 ...
  45. 73.
  46. felsefi ve siyasi yazarların cogu siyasetin ve felsefenin kelime anlamını öğrenemeyenlerden oluşturulmuş. ilginç tabi... ısrarla siyasi entry girmek gibi bir caylaklik sebebi olmasina karsi gelmektense moderasyona anlamsız ve samimeyetsiz "huzur ve baris" istiyoruz icerikli cumlecikler butunu yazmislar. felsefi yazarlar "baris" kelimesinin felsefi olarak hic dusunmusler midir acaba? zannetmiyorum... dusunselerdi boyle bos bir istekte bulunmazlardi... zira baris, savas oncesi hazirlik donemidir... siyasi yazarlar siyasetin bir "çatışma" oyunu olduğunun daha farkına varamadan "siyasi yazar" ilan etmişler kendileriniki huzur, yani daha az catisma, sadece fikir alis verisi istiyorlarmis... peki o zaman soralim, benim varligima kast eden, benim yasamak istedigim rejimi yıkmak isteyen, ictigim saraba kufur eden, benim anneme soven insanlardan ne alicam onlara ne vericem. modernitenin getirdigi kuralciligi icsellestiremeyen insanlara ben ne ogretebilirim... vakti zamaninda ulu onder mustafa kemal ataturk bir seyler ogretmeye calisti. ama sonuc ortada...

    kolpadan tanim: sozlukte herkes kendisini unlu turk dusunuru veya buyuk turk siyasetcisi olarak gordugu surece anlamsiz olarak kalacak muhtura.

    bonus: ey siyasetten zerre anlamayan ama siyasi yazar olan ve felsefe bilmeyen filozof yazarlar !!

    (bkz: cay demleyin)
    1 ...
  47. 74.
  48. tanım: gittikçe tuhaflaşan muhtıra.

    çakma: gerçek olmayan, gerçeği ile aynı etkiyi yaratmayan. * *

    genel kimsenin hayır demeyeceği bir içerikle emek verilerek yazılan ve muhtıra gibi iddiali bir ifade içeren yazının hiç bir şeyi değiştirmeyerek etkisiz kalması nedeniyle eleştirilmesinin eleştirilmesi tuhaf.

    seçimden yenik çıkıp istifa eden sonra ilk fırsatta geri dönen politikacılar, darbe yapmaya kalkıp berecemeyince asılan askerler aklıma geliyor da gülüyorum... *
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük