türkiye de sol görüşün yok olması

    1.
  1. Her geçen gün sol görüşün türkiyede kan kaybettiği ve gitgide yok olduğu gerçeğidir.

    bu ülkeye sağcı lazım olduğu kadar solcu da lazımdır. basma kalıp herkes bir tarafa bakarsa etrafta olanı, olmayanı kimseler göremeyecektir.

    karşıt görüşler olmazsa, muhalefet işini düzgün yapmazsa, parlamentoda farklı görüşlerin sesi bir birine karışmazsa; alınacak kararlar ve yapılacak reformlar mutlaka hep eksik kalacak veya otoritenin menfaatine olacaktır.

    Millete hitap eden bir yönetim istiyorsak: çok renkli bir yönetime ihtiyaç var demektir. bu bağlamda sol'un kan kaybetmesi hiç kimsenin menfaatine değil bilakis zararınadır.
    7 ...
  2. 2.
  3. türkiyede sol hiçbir zaman olmadı. bu yüzden yok olması söz konusu değil. sol parti dediğiniz partinin oklarından biri milliyetçilik lan. solculukta milliyetçilik mi var? yok. haa milliyetçilikten rahatsız olan bir orospu çocuğu değilim.
    5 ...
  4. 13.
  5. Varlıklar ve kavramlar zıtlıklarıyla birlikte varolurlar. Haliyle imkansız durum. Ha uğraşan yokmu ( bkz: akp mhp chp gençlik )
    2 ...
  6. 9.
  7. Sol görüş ayakta fakat solu görmesi gerekenler yok olmuştur.
    1 ...
  8. 8.
  9. Kürtçülük bataklığının Solu getirdiği durumdur. Nitekim bu sefer de Kürtçülük sağcılarda su üzerine çıkmıştır (yani önceden vardır lakin çok açıkta değildir), Sağı da getireceği durum olacaktır yakın zamanda.
    2 ...
  10. 6.
  11. eğer kastedilen sol görüş chp ise, bu parti hiçbir zaman solu temsil etmediği için yok olma gibi bir durum söz konusu değildir. kastedilen; sosyalizm yahut komünizm ise, yine ülkemizde hiçbir zaman tam manasıyla idrak edilemediği, ezberden öteye geçemediği için yok olması da mümkün değildir.

    pardon da, bu ülkede sol ne zaman var oldu ki?
    1 ...
  12. 13.
  13. "sağ-sol mu kaldı?" diye sorulası konu.

    sol görüş bitme noktasında da, sağ görüş ne durumda, onun da farkı yok.

    artık günümüzdeki siyasi anlayış şöyle: bireyci zihniyet ve devletçi zihniyet

    bireyci zihniyet: herşeyin bireyler tarafından yapılması, devletin sadece güvenlik, hukuk ve kalite kontrol konusunda müdahalede bulunması.

    devletçi zihniyet: bu ise herşeyin devletin elinde olması, bireyin devletin koyduğu kurallar çerçevesinde hareket etmesi.

    bugünkü iktidar mesela, toki konut yapıyor, mesela istiyor ki insanlar devletin yaptığı binalarda ikamet etsin, burada devletçi zihniyet var, ama bir yandan da bazı kamu organlarını özelleştiriyor, mesela türk telekom, istiyor ki bu devletin elinden çıksın bireyler idare etsin, bu da bireyci zihniyet.
    0 ...
  14. 5.
  15. 4.
  16. türkiyede millet siyaseti bırakıp camiye girdi , yoksa buda mı bir siyaset diye akıllarda soru işareti oluşuyor.
    0 ...
  17. 3.
  18. kendi kabahatleridir.
    adamlar mücadeleyi taksim barlarına tıktılar.
    anadoluya sadece sövüyorlar.
    ileri derecede mezhepçilik yapıyorlar.

    başka ne olabilir ki?
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük