bugün

Mümkünse okunmasın. Yani söyleyeceğim şekilde okunmasındansa hiç okunmasın kardeşim. Yani gidip popüler olmaya çalışan, kitap kapağı hep birbirinin aynıymış gibi olan şu son çıkan sözde aşk kitapları vardır ya hani hep de yabancı yazarların kitaplarıdır. Yahut bizim "soğuk kahve"lerimiz, "kahraman tazeoğlu"larımız var ya. işte bu tip kitapları okuyacağınıza hiç okumayın. "Ben aşk kitabı okumak istiyorum" diyorsanız bizim edebiyatçılarımıza ne olmuş yahu ? Orhan kemallerimize, peyami safalarımıza ne olmuş ? Halit ziya'mızı boş beleş diziler yerine kitaplarından tanımamız gerekmez mi ? Halit ziya'nın eleştirdiği durumu, dizilerde ballandırarak anlatıyorlar. Böyle mi tanıyacaksınız ? Sabahattin ali okuyun diyeceğim ama gerçekten anlayarak oluyan kaç kişi vardır ? Ya kahve yanındaki fotolarının ravaşta olmasından ya da "okudum" demek için okunmuyor mu ? "Büyük umutlar"ı kaçımız okudu ? Klasikleri bi siktir etmiş milletiz yahu. Hadi klasikleri siktir ettik kendi klasiklerimizi niye klişeleştirdik ? Fi-pi-çi bir su birikintisiyse reşat nuri'nin her hangi bir kitabı derya denizdir.
turk insaninin entellektuel acidan cok geri olmasi. boyle bir kulturun turk toplumuna kazandirilmamasi.
oğlum kitap oku deyip, kendisi okumayan anne babaların sebep olduğu durum.

enteresandır, bir grup içinde kitap okuyan kişi dalga konusu olur. sanki çok matah birşeymiş gibi kitap okuyanı taşak oğlanına çevirirler.
zaten okunmaması gereken bir şeyin sebebini sorgulamaktır.

(bkz: türkiye nin kitap okuma ortalaması)
kitap okumak, entelektüel birikime sahip olmak artık ülkemizde aşağılık görülmeye başlandığı içindir. sinema filmlerinden bile kolayca anlaşılabilir. Okumamış samimi insan vs. okumuş sümsük, burnu havada insan imajı veriliyor genelde. Kitap okuyan kesimin de ufak bir bölümü bununla hava atmaya çalışarak insanları kitaptan soğuturken, kitap fiyatları da yine özellikle öğrencilerin daha az sayıda kitap okumasına neden oluyor.
insanların okumaya ve keşfetmeye teşvik edilmemesi hatta tam aksi bir durum olmasıdır.
(bkz: biz ara eleman ülkesiyiz mucit çıkaramayız)
niye tek kitap okuyor, onu da anlamadan okuyor, bunu araştır yeter...
Sabah 8 akşam 8 çalışıyoruz. Eve gelince de yorgun kafayla gitmiyor sayın yazarlar.
Acun medya.
Refah seviyesinin düşük olması ve insanların çok fazla çalışmak zorunda olmasıdır. Daha ilkokuldan itibaren iyi yerlere gelebilmek için sürekli çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Sürekli ders çalışıp test çözmeye odaklanıyoruz. Daha sonrasında hiç ara vermeden iş hayatına atılıyoruz ve hayat daha bizi erken yaşlarda yıpratıyor. Düzenli bir hayatımız yok. Sabah 7 de evden çıkıp işe gidiyorsun ve akşam 8 gibi evdesin. 1 saat dinlenip yemek yedin felan, evdekilerle üç beş muhabbet ettin ve duş alıp yatıyorsun direk. Yani insanlar bırakın kitap okumayı, bazen arkadaşları ile bile geçirecek vakit bulamıyorlar. Ayrıca kitap okuyan kitle genellikle ağırlıklı olarak lise yıllarındaki genç kızlardır. Okuldan sonra çalışmadıklarından ve biraz asosyal olmalarından kaynaklı genellikle kitap okumaya daha çok vakit bulmaktadırlar. Genellikle aşk romanları okurlar çünkü istedikleri gibi bir aşk hayatlarına sahip değildirler. Zaten çok az kişi kitap okuyorken okuyanların da içi boş ve edebi yönü fazlasıyla eksik olan aşk kitapları okumaları çok can sıkıcı. O kadar güzel kitap varken çok az okunuyorlar.
Tembellik ve kolaycılık.
ülkenin cumhurbaşkanı çıkıp; sinema, müzik, kitap insanı alkole itiyor derse ve buna uyacak 40 milyon vatandaş varsa oldukça olağan bir durumdur.
okumamayı geçtim okutmuyorlarda arkadaş. kitap okuyoz burada başka işin yok mu senin ne demek sanki okumadığımız zamanda istanbulu fethettik.
Sevmeyenler vardır. Misal ben sevmiyorum ama arada okumamaktan rahatsız olup elime alıyorum. Hangi kitaba başladıysam yarısına kadar gelip bıraktım.

Edit: kitapta para sıkıntısı yaşıyorum demeyin lütfen. Kütüphaneler mobilyamı satıyor. He kütüphanede bulamadıysan arkadaşından felan ödünç al.
Matbaanın ülkeye 200 yıl geç gelmesi ve kitapların 30 lira olması.
Ha birde, ya onun filmi yok muydu?
Karşıt bir insan topluluğu sen ne diyon lan?!? Değil kitap almak bedava versen döverler seni.

Ha bu arada her şeyin en iyisini bu tipler bilir.
pahalı diye kitap okumamamak bana göre mazeret olmamalı.

tüm kitapevleri kalkıpta 30, 40 liraya kitap satmıyor. daha makul fiyatlara 2.el temiz kitap satan yerlerde var gezmek lazım. bu gözler 6 liraya dünya klasikleri satan kırtasiyelerde gördü.

konu kitap olunca paraya acıyasım gelmiyor. birden gaza gelip 26 liraya aldığım ulan niye o kadar para verdim ki şimdi dediğim nineteen eighty four hayata bakış açımı değiştirdi.
bunun nedeni kuşkusuz kafalardır memleketimizin en fazla kitap okuduğu televizyonsuz dönemlerde insanlar şuanki dizilerin konu aldığı zengin fakir aşkı, köşk ve zengin hayatını anlatan kitapları okudukları için çokta diziye suç atmamak lazım
erdal beşikçioğlu' nun dizileride dizi yani.
ilkokuldayken ödev ödev diye zorlanırsa çocuklar, kitap nedir unutturulursa okunmaz tabi.
Tabi aile de önemli etken.
Kitapların bedava olmaması. Bu arada bedava kitap isteyenler için site:
Sanırım şöyle: biz bir işi odaklanarak yapamıyoruz. Mutlaka başka işlerle de uğraşıyoruz. Kitap okumak ise sadece ona odaklanarak lezzet alınabilecek bir iş.
gözü korkuyordur.
bizde dahi çok ,herkes her şeyi biliyor sokrates,schopenhauer,spinoza tırıs gider hem ne gerek var kitap okumaya fesbuk bize güzel güzel alıntılar veriyor televizyonlar da her bilgi anlatılıyor.
umudum yok olmayacak da daha çok insanla konuştukça gözlemledikçe bunu daha iyi görüyorum.
Günümüzde hızlı tüketilen bilgi kaynakları popüler olmuş durumda, twitter gibi mini blog sitelerinin popülerliğinin artmasından anlayabiliyoruz bunu. Ayrıca görsel ve çekici kaynakların artması ile okumak insanlara angarya gelmeye başladı. Üçüncü dünya ülkeleri Hollywood etkisine büyük ölçüde saplandıklarından dolayı insanlar artık okuyup üretmek yerine tüketip izlemeye başladılar, ne yazık ki ülkemiz de bu furyanın içinde. Halbuki bilinmez ki insanın zihni okudukça terbiye olur, gelişir.
Makarna ve kömürün daha önemli olmasi.