siyasetcilerin lugatlarına bakınca ülke insanından fazla şeyler beklediğimi hissediyorum. çok bile bu bize, biz daha kötülerini hakediyoruz. yarın öbürgün daha ağıza alınmayacak laflar ederlerse hiç şaşmam.
saçma bir önermedir zira bu mantıkla bakıldığında saç ile makat yine aynı kavramlar olarak algılanmalıdır. bir türbanlıya saçınızı çok merak ediyorum sorusunu yöneltmekle bi tarafınızı çok merak ediyorum sorusunu yöneltmek çok çok farklıdır. düz mantık. galiba türban konusunun namus ile ilişkili ve hassas bir mesele olduğunu anlatmaya çalışmış diyelim ve geçelim.
türbanın önemini vurgulamak amacıyla yapılmış benzetmedir. eskiden don mu vardı şeklinde cevaplanma ihtimali oldukça yüksektir. zira abartıya abartı mübahtır.
turbani cikar demek donunu cikar demek, çıkar demektir. ve bu ve bunun gibiler bu tarz söylemlerle ulan ne saçma konuşmuşsun yorumları almak yerine, büyük çoğunluk tarafından alkışlanmış ve bunun gibi cümlelerden hep nemalanmışlardır.
cüneyt zapsu'nun saçma sapan açıklaması.kendisi $uan türbanlı değildir, bu durumda donsuz mudur aynı zamanda ? bu ikisini aynı kefeye nasıl koyabilir, neye göre, kime göre böyle bir laf söylüyor.. (bkz: saçma ba$lığa saçma entry)
sözü sarfeden kişinin eşi geçen sene çamlıca yakınlarında bir camide bir grupla cuma namazını sabote ederek ön safta namaza durmuştu. bu kadının başı açıktı. gazetelere konu oldu ama çok da tutmadı. ama en azından karısının başı açık olduğunu o oalydan sonra anlamış olduk. şimdi sormak lazım sayın cüneyd zapsu'ya senin eşin yıllardır donsuz mu dolaşıyor?
kadının kafasından tahrik olan bir insanın ve "biz değiştik " diyen güruhun sözleri ve bakış açısıdır..galiba halvet olurken bu güruh eşleriyle yada sekreteriyle ( bel-pa), " ohh yavrum türbanını mümkünse en son çıkar, fantezi yapalım" diyorlardır..
cüneyt zabsuyu bu sözü için tebrik eder ve eklerim şu bu anlama geliyor,bu zamana kadar üniversiteye girmek için peruk takan ya da türbanını çıkartan ama gerçek hayatında türban takan bütün ögrenciler üniversitede donsuz geziyorlardı ve ayrıca
türbanla donu bir arada tutan zihniyetin sözleridir. onlara göre nası don mahrem yerleri nasıl örtüyorsa türban da aynı şekilde mahrem yerleri örter. yani bu zihniyete göre saçlar mahrem yerleridir. kınanası sözlerdir.