ilköğretim 6 'da* ingilizcesini vermişlerdi bu kitabın, oku özetini çıkar getir diye.. yumurtanın kapıya dayanma misali bir pazar günü sabah 8 'de uyandım ve ertesi gün ilk derste ödevin teslim edileceğini hatırladım. dönem ödevi yarın verilecek ve ben henüz tek satırını okumamıştım. kapağını açmamıştım kitabın. kalıncana da bir şeydi efendim bu kitap. o zamanlar böyle internet de yaygın değil, veritabanları yok hazırını indiresiniz.. neyse ben biraz televizyon seyredeyim ondan sonra okurum rahatlığı ile çekyata uzandım. televizyonun düğmesine bastım ve akşamdan kapatıldığı kanal olan trt 2 'de açıldı. karşımda bir çizgi sinema ve altında hazine adası yazısı belirdi. kitabı kaptığım gibi metinleri karşılaştırdım ve aynı eserin çizgi derlemesi olduğunu gördüm. 2 saat izledikten sonra, özetini yazmamla saat 11 'de işlem tamamlanmıştı.
kader o ki seneler sonra aynı kitabın ispanyolcasını çıkardı karşıma. bu defa severek okudum ama özet isteyen yoktu. neo 'nun matrix 'te dejavu yaşaması gibi oldu.
Robert Louis Stevensonun yazdığı bir macera romanıdır. Ayrı bir kitap olarak 1883 senesinde çıkan bu yapıt, daha önce 1881-1882 yıllarında bir çocuk dergisinde diziler halinde yayınlanmıştır.
Tüm romanların belki de en çok işlenenidir. Tropikal adalar, hazine haritaları ile tek gözü kör ve bantlı, bir eli kancalı, omuzunda papağanı ile belleğimizde canlandırdığımız korsan kavramları üzerinde Define Adasının büyük etkisi olmuştur.
deniz korsanlarini konu alan romandir. filmi de yapilmistir. en guzeli, bunun bir de uzay versiyonu olmasidir. define adasi romaninin konusuna sadik kalinarak uzayda gecen bir film yapilmistir, superdir.