tr de solun yukselisini engellemek icin yapilanlar

    1.
  1. atılan palavralardır. 'bütün solcular koministtir' gibi. ki bu bir dönemin en meşhur söylevi idi. yada 'solcular teröristtir' gibi.
    ...
    3 ...
  2. 4.
  3. 6.
  4. 13.
  5. 8.
  6. say say bitmeyecek liste...

    kendini sol kefesine koyan, banka soyan, kahvehane tarayan, kafasına göre kurtarılmış bölgeler kuran devrim ayağına haraç kesen üç beş tane zibidi.

    pkk ile omuz omuza slogan atarak işçiyi emekciyi temsil eden kansızlar.

    emperyalizmi, kapitalizmi gani gani sömüren, baba parası ile türkü barlarda halay çeken, ergenler.

    bir anda ermeni kesilen ama şehitlere, masumlara pek uzak kalan tatlı su humanistleri.

    molotoflarla işci bayramı kutlayan maskeli maymunlar...
    4 ...
  7. 16.
  8. hiçbir şey.

    zira sen ne yaparsan yap sonunda türk solunun gideceği tek yer lağım olacaktır.
    türk solunun düşüşünde, ciddiye alınmamasında hakikaten özel güçlerin gizlice haince parmakları mı olduğunu düşünüyorsunuz?
    çok holivud filmi izlemişsiniz. zira türk solu ne yaptıysa kendine yaptı.

    pasifist aydılar.
    üniversiteli balon solcular. (tkpciler diyelim)
    30-35 yaşlarında ki fucked up gençliğin çarpık görüşleri.
    deniz baykal.

    eh, ne diyoduk?
    1 ...
  9. 7.
  10. Liberalizmin demokrasi , özgürlük ve insan hakları gibi konularda gerçekleştirdiği göstermelik çözümler .

    Militarizmin darbeler ve terörizm ile sürekli desteklenmesi .

    Milliyetçiliğin bir Türk ırkçılığına dönüştürülmesi ve anti-komünizm ile savaş politakası altında sol görüşe karşı militanlaştırılıp Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında amerikancılaştırılması .

    Atatürk - ismet inönü'nün cumhuriyetimizin kuruluş döneminde izlemiş oldukları devletçi - seçici tek partili geleneğin totaliter yapısına bağlı ve bu sistem içerisinde siyasal alt - yapılarını oluşturmuş politikacıların çok partili demokratik rejime geçildiğinde de aynı geleneği sürdürmek istemesi ve Celal Bayar - Adnan Menderes ile başlayan Kenan Evren , Turgut Özal , Süleyman Demirel ile devam eden hizipçilik ve dar kadroculuk .( sol görüş içinde aynısı söz konusu)

    12 Mart 1971 darbesi ile sol görüşü temsil eden ve parlementer sosyalizmi gerçekleştirecek olan devrimci liderlerin idam edilerek öldürülmeleri .

    1961 Anayasası ile elde edilen anayasal demokratik hakların 12 Mart'ta tırplanmasından sonra 12 Eylül 1980 darbesi ile tamamen tasfiye edilmesi . Bunun yerine yolsuzluk ve yağmacılıkta zirve yapacak olan sağ tabanlı liberal ve siyasal islamcı partilerin türemesi . Sol tabandaki partilerin de hizipçilik ve dar kadroculuk nedeniyle bölünmesi .

    Dinin sürekli bir politik propaganda malzemesi olması . Bu durumun Nakşibendi ve Nurcu tarikatlar ve cemaatler ile siyasal liderler tarafından desteklenen bir toplumsal alt-yapı oluşturması ve günümüzde giderek tebliğ ve cemaatleşme aşamasını bitirerek cihat anlayışına doğru diğer radikal uluslararası islami örgütler ile temasa geçilmesi .

    1983 yılından bu yana pkk terörünün ülkemizi tehdit eden en büyük terörist saldırı haline gelmiş olması ve bu hususta ayrılıkçı kürt milliyetçiliğine karşı ayrılıkçı türk milliyetçiliği anlayışının toplumsal ve siyasi tabana hakim olması .

    Sol görüşlü partilerin ekonomik kalkınma adına somut programlar gerçekleştirememesi ve liberal sağ görüşün hakim olduğu sağ tabanlı partilerin ülke ekonomisini sanal borsa ortamında özelleştirmeler yoluyla ABD , AB , IMF , Dünya Bankası gibi politikalar yoluyla geliştirdiğini iddia ederken bunun arkasında yatan yalanları reel ekonomiye hiç bir katkı sağlamayan ekonomik revizyonları halkın ağzına bal çalarak ve üç maymunu oynayarak kısa yoldan köşe olmayı hedeflemiş siyasal erk ve medya patronlarınca halktan sürekli gizlenmesi .

    Bu hedef doğrultusunda son model türkiye için " ılımlı islam devleti " ve Amerika için " Bop " projeleri ile ülkemizin emperyalist güçler tarafından giderek kuşatılması ....
    1 ...
  11. 3.
  12. 17.
  13. 11.
  14. ilk başta "türkiye? sol???" diye sormamız gereken konudur. çünkü sağ yada sol'un entellektüel seviyeye çıkamadığı(çıksa bile çok az bir oranda), genelde "karşıt görüşlü? yok et!" mentalitesinden ileriye gidemediği bir ülkede herhangi bir "ideoloji"(?)nin yükselememesi gayet de normaldir. zira ideolojiler fikir çatışmalarıyla güçlenir, onun bunun birbirini yiyip bitirmesiyle değil. sağı geçtim, sol'un bunu adam akıllı yapamamış olması, hatta sol'un sağdan daha fazla kamplaşmış olması ülkem adına utanç vericidir. daha 500 yılımız var beyler aklımızın yerine gelebilmesi için.

    ha ama illa ki bir neden varsa, tabii ki, eğitimsizliktir. devletin insanları eğitmeye pek yeltenmemesidir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük