Okul/Bolum/Sinif: ODTU/Uluslararasi Iliskiler/2
Ders: Uluslararasi iliskilerde arastirma teknikleri.
Hoca sinav sorusu olarak fi tarihinden kalma gazete kupurlerinden derledigi bir cinayet davasini verir, (davanin sanigi artik kullanilmayan antik bir dil kullanmaktadir ve oldukca yaslidir, hatta adamin ifadelerini anlayabilmek icin mahkeme bir bilirkisi komisyonu kurdurur vs . vs.) bu uzun girizgahtan sonra hocamiz altin vurusunu yapar ve "bu durum karsisinda Wittgenstein olsaydi ne yapardi, Foucault olsaydi ne yapardi" seklinde iki abuk soru sorar . Yazilar okunaksiz, konu anlamsizdir. Tum ogrenciler "ulan nasil cevap verilir bu soruya" der gibi eblek eblek soru kagidina bakmaktadir. Hoca fisek gibi sinav salonuna girer, "nasil sormusum ama, iyi oldu size, zaten derslere de gelmiyordunuz, bu dersten gecebilmeniz icin beni cevaplarinizla sarsmaniz, sasirtmaniz lazim" der. Haymatlos ofke ile karisik gaza gelir, adamin ukalaligina karsi bir ders vermek hem de -yerse- hocayi sasirtmak ister. ve el-cevap:
Haymatlos'un cevabi: Soruya cevap vermeden once sunu belirtmek isterim ki; kimsenin kimsenin fikrini geregince anlayamayacagini anlasa bile bir baskasina tam olarak anlatamayacagini, dilin duygu ve dusunceleri herkes icin anlasilir kilmakta kifayetsiz oldugunu iddia eden Wittgenstein, eger biz kendisini okuyan zavalli ogrencilerden bir sinavda anlasilmasi zaten guc olan bir insanin ifadesinin once anlasilip, anlasilan uzerinde kendisi gibi bir dusunurun ne sekilde yorum yapabilecegini anlatmamizin beklendigini duysaydi kemikleri sizlardi. Fakat soru geregi mutlaka bir cevap vermem gerekiyorsa bidi bidi bik bik bik ....
Sonuc: Hoca sasirir, sarsilir ama tatmin olmaz, hocayi sarsmaktaki basarisina binaen haymatlos ortalamanin yuz uzerinden 10 ciktigi bu sinavdan 20 alir, ama yine de kalir.
çok değil daha birkaç hafta önceki coğrafya sınavında çıkan "rüzgar nasıl oluşur açıklayınız" gibi bir soruya bendeniz sorunun cevabını bilmediğimden, boş kalmasın bari sallayayım diye düşündüm ve rüzgar havada oluşur dedim mi dedim. sınavdan 75 aldım mı aldım.
üniversitede hukuk sınavı...
güzel kopya çektim hevesiyle 4 soryuyda doldurmak ardından eh bari kontrol de edeyim havasına bürünüp kağıdın üzerinde a grubu yazdığını farketmek arkadaşa da a mısın sorusunun yanıtının olumsuz olması. bitime 10 dk kala bütün kağıdı silmek ve saçma sapan şeylerle doldurmak. sonuç mu 60...!
cevap: Hocam sorunun cevabını bilmiyorum fakat yan sıradaki arkadaş verdi.Ancak eğer o cevabı yazarsam günaha girerim.Çünkü kopya çekmiş ve kopya çekmeyenlerin haklarını yemiş olurum.
son girdiğim sınavda yaptığım dalgınlık da buna örnektir. "11.soru seçime tabi değildir, puanınızı 100'e tamamlayarak istediğiniz soruları cevaplayabilirsiniz" denmesine rağmen ben 11. soruyu seçmek bir yana hiç bakmadan sınavı bitirmişim. sınav sonrası rezilliğimdir..
hazırlık iki fransızca sınavı.. hoca bir kelimeyi tarifliyor fransızca ve tariflenen kelimenin karşılığı sorulmaktadır..
tarif:
- sahte para basan insan
cevap türkçe:
- kalpazan
verilen cevap fransızca olarak:
-calpazane...
ortaokul 2. sınıf din kültürü sınavı.
soru: her din kültürü sınavında olduğu gibi kutsal kitapların hangi peygamberlere gittiği sorulmaktadır
cevap: tevrat=zebur
musa=davut
incil=isa
kuran ı kerim=hz.muhammed
hazırlık sınavında bir türkçe yazılısı.malum uzunca bir paragraf var önümde.zaten karıya da kılım, mezun olurken bir ipnelik edeyim dedim.paragraf eren diye bir vatandaşımıza babası tarafından yazılan bir mektuptan oluşuyordu.
soru: mektubun bla bla cümlesinde ne anlatılmak istenmiştir.
cevap: bu özel bir mektuptur ve eren'e babasından gelmiştir.aile arasına girilmez derler.önemli olan eren'in anlaması hocam.*
disiplin suçu almadım tabi, kıvırcık saçları tiken tiken olmuştu ama garibimin bense kahraman oldum. *
ders: biyoloji
soru: hipotezin özellikleri
cevap: kolay çözülebilir olması
çözülmesinin kolay olması
hipotezi yapanın işini kolaylaştırması
puan: 8
gurur duymuştum kendimle...
Ders:ingilizce Öğretmenliği Bölümü mderslerinden birisi
Soru:What is contextualization?
Cevap:Contextualization is to contextualize.(Burada uzun uzun anlatmak gerekirdi)
soru: marjinal fayda'nın tanımını yapınız.
cevap: çok farklı, çok orijinal faydadır. daha önce hiç kimsenin almadığı fayda çeşididir. farklıdır yani. bir de bizim sözlükte yazardır aynı zamanda.