sigarayı bırakmak

entry3253 galeri95
    327.
  1. ferdi tayfur a göre kutlanması gereken mevzu. taktir edilmek şart.
    4 ...
  2. 326.
  3. 325.
  4. Teorikte olası ama pratık yapılamamsı olaydır.
    1 ...
  5. 324.
  6. irade sahibi olan insanın nefsine hakim olmasıyla gerçekleşir. akabinde kilo aldırır.
    3 ...
  7. 323.
  8. her babayiğitin yapamayacağı, aklın nefsden üstün gelme durumudur. kendi gibi başkalarına da, doğaya vs vs değer veren insan eylemi.
    2 ...
  9. 322.
  10. insanın kendisi ve sevenleri için yapabileceği en büyük iyiliktir.

    ikincisi için: (bkz: kilo vermek)
    2 ...
  11. 321.
  12. 320.
  13. bir an küllüğe koyup sonra tekrar tutmaktır.
    3 ...
  14. 319.
  15. deveye hendek atlatmak kadar zor olan eylem.
    2 ...
  16. 318.
  17. 6 mayıs 2004 günü akşam sularında hadi bakalım diyerek başladığım ve gün itibari ile halen devam ettirebildiğim hadisedir. bu aktiviteyi gerçekleştirebilmek için en önemli faktör sabırdır elbetteki birazda inatın etkisi olacaktır.
    1 ...
  18. 317.
  19. öncelikle nacizane okunması için (bkz: baba/#5194888).

    zamanında yapılması gereken eylemdir. iş işten geçtikten sonra sigarayı bırakmak bir yana paket paket sayısını artırmalısınız ki başladığı işi daha çabuk bitirsin de sebep olduğu hastalık ya da hastalıkların rezilliğini daha az çekin.

    bir de sigaranın yoldaş olduğunu her zaman yanınızda olduğunu düşünenler var. sigara o kadar iyi bir yoldaştır ki, o kadar iyi bir can dostudur ki zamanı gelince ananızı bacınızı sk.p bırakır*. ortada kanserli bir nesne olarak kalakalırsınız. işte bu kadar vefalı, bu kadar sağlam bir yoldaştır kendisi!
    2 ...
  20. 316.
  21. sigarayı bırakmak çok zor iş sigara büük zararları olmasına rağmen iyi bir yoldaştır. can sıkntısına bire birdir. her zaman yanınızdadır. her yarım saatin 10 dakikası sigarayla gecer. tüm bunlardan dolayı bu merettten kopması zordur.
    1 ...
  22. 315.
  23. Sigara bağımlısı olduktan sonra biraz zor olan ama insanın isterse yapabileceği şey.
    1 ...
  24. 314.
  25. bu başlığı okuduktan sonra dördüncü kez karar verdiğim eylem bu paket bitsin başlıyorum bırakmaya. seviyorum içmeyi ama zararlıda baya namussuz hadi hayırlısı bakalım. bakim bayada az kalmış lan pakette
    1 ...
  26. 313.
  27. hayat boyunca en az 20 kez yapılandır.
    1 ...
  28. 312.
  29. o sizi bırakmadan , siz onu bırakın...
    1 ...
  30. 311.
  31. oyalanacak daha ciddi birşeyler bulduğumda pat diye bıraktım. zor oldu mu belki ilk iki gün. şuan nekadar oldu hatırlamıyorum ikinci günden sonra saymayı da bıraktım. artık yanımda sigara yakıldığında dumanı beni rahatsız ediyor desem umarım abartıyor demezsiniz hakkımda. çünkü ben içerken yanımda rahatsız olanlara hep abartıyorlar güzelim şeyin dumanından ne olacak hele ki rahatsız mı edermiş diye geçirirdim içimden. ve inanın şuan sigara dumanı beni rahatsız ettikçe lan ne güzel rahatsız oluyorum yani aramıyorum bu mereti diyip içten içe sevinip mutlu oluyorum. ilk zamanlar ararsam belki arada yakarım diyordum canım çekerse filan. aramadığımdan mı, canım istemediğimden mi bilmiyorum ama galiba hayatımın sonuna kadar bidaha cebime ya da ciğerlerime giremeyecek lanet.
    2 ...
  32. 310.
  33. 309.
  34. daha keyifli ve daha zararsız bir şey icad edilene kadar imkansız.
    3 ...
  35. 308.
  36. sanırım alkolü ve kahveyi bırakmayı da yanında getiren eylem. en azından benim için öyle olucak gibi...

    30 haziran'dan beri içmiyorum bu zıkkımı halimden de çok memnundum. duman kokmuyorsun, iştahın açılmış, uykun düzene girmiş, kiloyu dengeli almak için spora başlamışsın, dişler ayrı bir beyaz görünüyor süper gidiyor hayat. ta ki bu geceye kadar. sahilde denize karşı şu boğazdan geçen ilk bira yudumunda deliler gibi sigara aradı bu gönül. nalet tekel bayi de iki adım ötedeydi gitmek için yerimden kalktım sonra aklım başıma geldi. "napıyorsun lan?" dedim kendime 10 günlük sağlıklı yaşam maceram boşa gitmemeliydi. frenledim kendimi.

    gerçek şu ki bir sonraki alkol alışımda kendimi frenleyebilecek miyim emin değilim. hatta frenleyemeyeceğimden eminim diyebilirim. ayrıca bu hissin geçeceğini de hiç sanmıyorum 1 yıl içmesem şu sigarayı denize karşı soğuk bir bira yudumlarken "sigara" diye bağıracak bu bünye biliyorum. 10 gün öncesine kadar ota boka sigara yakan biriydim. sabah kalk kahvaltı üstüne bi sigara, evden çıkmadan bi tane, otobüsün gelmesine daha var yak bi tane, derse girmeden yak bi tane, ders ara verdi yak bi tane, ders bitti yak bi tane senin anlayacağın sözlük günde 25-30 sigara içiyordum. canım sigara istediği için içmiyordum bu 30 sigaranın çoğunu. zaman geçsin diye bazen sırf yapacak bir şey bulamadığım için, bazen elim boş kalmasın diye... "ulan böyle sebep mi olur sigara içmek için?" dememiştim kendime 5 yıldır.

    anlayacağın sözlük sağlıklı yaşıyorum ama ne içtiğim kahveden, ne de yudumladığım biradan gram zevk almıyorum. ama sırf bira ya da kahve içmek için sigaraya başlamayacağım. başlarsam bu hayatımda yaptığım en büyük mallık olur. ya alkol ve kahve bırakılacak ya da sigarasız da olsa arada bir iki bira çakılacak*sözlük. ama kesinlikle üçüncü ihtimal olmayacak.

    son olarak sigarayı bırakmak isteyenler ve yeni bırakmış olanlar bu başlığı pek okumasalar daha iyi olacaktır onlar için. zira içinde bi sigara yakmayı tetikleyen bir çok entry var misal bu entry. okuyanlar varsa da tavsiyem sigarayı bırakın ama duman avcısı olmayın. sabaha karşı televizyonlarda rezil olmanın bir alemi yok değil mi efendim?

    edit : yukarıda yazılanların benimle hiç bir alakası yoktur. sarhoş kafayla yazılmıştır, ciddiye almayınız. *
    3 ...
  37. 307.
  38. 306.
  39. epey zordur. benim nacizhane gozlemim sudur ki, ilk bir hafta ile, ilk bir ay veya ilk 6 ay arasinda pek fazla fark yok. derler ya ilk 3 gun zordur, sonrasi kolay falan. bence yalan, ilk gun kahve icerken nasil aklimdan cikmiyorsa, ikinci birayi acarken bir tane yakasim geliyorsa, 6 ay sonra da ayni. tabii sunu da soylemeliyim, irade insani olamadim hicbir zaman, psikolojik olarak da vasati 40 cop. bana bakip moralinizi bozmayin.

    unutmayin, akciger kanserinden olmek bayilir gibi olmek degildir.
    1 ...
  40. 305.
  41. nikotin bağımlılığından vazgeçmektir..

    nikotinin içimizde beslenen küçük kötü bir çocuk olduğunu düşünürsek eğer sıgarayı bırakmak içimizdeki o kötü çocuğu beslemeyi bırakmaktır ve bu o çocuğun ilk zamanlarda sızlanmasına, ağlamasına göz yummayı gerektirir..

    aslında irade ile alakalı değildir çünkü irade meselesi olmasının tek nedeni psikolojik olarak kendimizi şartlandırmamızla alakalıdır..

    az kaldı ya birkaç gün ya da birkaç hafta.. ne alkol ne sıgara..
    1 ...
  42. 304.
  43. sigaradan ölesiye nefret etme, tiksinme noktasına gelmeden kalkışılmaması gereken eylemdir. her büyük girişimde olduğu gibi bunda da zamanlama her şeyden önemlidir. gerçi bünye bir süre sonra sigarayla ilgili olumsuz izlenimlerinden kurtularak kendisine yeniden meyledecek; (tiryaki eş-dostun da yadsınamaz katkısıyla) ve bu aşamada irade faktörü devreye sokulacaktır. sigaranın yapay bir gereksinim olduğu, içilmemesinin gerçekte bir eksiklik yaratmayacağı unutulmamalıdır. kriz anlarda bol bol tv seyredilerek kafa dağıtılmaya, konu geçiştirilmeye çalışılmalıdır. şahsi deneyimlerim, zappingin, tüm nikotin bant ve çikletlerinden çok daha etkili olduğunu kesin olarak ortaya koymuştur.
    2 ...
  44. 303.
  45. kolaylaşması için bir çok göğüs hastalıkları kliniğinde, danışman bölümler açılmasına sebep olan eylem. bu bölümlerden biri de Marmara Üniversitesi Tıp fakültesi ndedir. Kişinin, kendine verdiği değeri bir kez daha kanıtlar bu olaya başlamak. Kişisel bakım denen şeyin en babasıdır. Güç olmasının sebebi, fizyolojik dğil psikolojik bağımlılıktır. kişi sigarayı bırakmadan önce sigara içmekten keyif aldığı zamanlarda sigara içmemeye başlamalıdır. örneğin efkarlandığında sigara içen bir insan kendne engel olup canı sıkkınken sigara içmemelidir. Bir süre diğer zamanlarda içebilir. Daha sonra diğer zamanlarda da içmeyi azaltacaktır zaten.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük