bugün

Söylemeyi unutmadan istanbul'dan tut Denizli'ye Denizli'den tut Ankara'ya Ankara'dan tut izmir'e izmir'den tut Manisa'ya Manisa'dan tut Antalyaya,Antalya'dan tut Mersin'e,Adana'ya eğer bu illerde bir doğuluların yoğun yaşadığı mahalle yakınınızdaysa elbet hemen hemen her büyük ve küçük market ve bakkallarda veya çaycı olarak nitelendirilen içinde her marka Suriye,Irak,Seylan bölgesinden gelme çaylar her markasını bulabilirsiniz.
Rize çayından daha güzel bence.
Doğu'da bazı illerde Rize çayı bulamayacak durumdasınız Doğu halkı Kaçak Çay'dan başka hiçbir çayı içmemekte kilosu 35 tl civarında olmasına rağmen.Daha ağır ama lezzeti oldukça iyidir tavsiye ederim,Hele benim gibi hayatında doğru dürüst Rize çayı içmemişlere bambaşka gelir.
sri lanka'dan getirilen helin markasına ait çaydır http://helin.com/helincay.html
hepsi kaçak değildir, vergileri ödenmiş yani helal olanı da kolayca bulabilirsiniz.
kara deniz çayına alışkın olanlar için tadı rezalet bile gelebilecektir.
kara deniz çayıyla harmanlanıp içilebilir.
aslında kaçak çay da işte lokman hekimlerde bile satılıyor artıkın.
earl grey tea nin tırnağı etmeyecek, acılığı ve koyuluğuyla ünlü çay.

(bkz: bergamot)
kaçaklık hali kalmış mıdır bilemyorum ama büyük marketlerde çay yetiştirilen her bölgeden yasal olarak da çay girmekte ülkemize.
sertliğinden dolayı içenin tekrar içmek istediği fakat baba baba kestiği için 2. bardağın çoğu zaman zor içildiği çaydır.
ve alışılırsa pek de başka çay içirmez.
çay kültürü olan insanların tadına alıştıktan sonra, diğer yerli çayları dışlamasına neden olan güzel kokulu bitki.
okuldayken ev arkadasımın getirdigi, normal çay bitince kullandıgımız bir tutamdan fazla koyulunca zifte dönüşen çay türü.
demliğinize koyduğunuz çay miktarının, yarısı normal çayınız, çeyreği ahmad tea ve geri kalan çeyreğini de bundan koyduğunuz takdirde enfes bir harmana katkıda bulunan çaydır.
5000 yıllık kadim kürt uygarlığından günümüze kalmış en büyük eser.
sert ve acı bir çaydır, herkes içemez, içen de kolay kolay başka çay içemez.
rize çayına göre daha pahalıda olduğu görülebilir bu çayın yetiştirildiği yer sri lanka dır.
kesinlikle en sevmediğim çay çeşididir. ekonomik olduğundan tercih ediliyor olsa gerek çünkü başka hiç bir avantajı yoktur.
tazeyken içilmesi makbul olan çaydır. bekletildiğinde acır. demini çok iyi veren çay yapraklarından oluşur. seylon diye de tabir edilir.
mis sokak'ta bir kafe.
çok gittim, yine giderim.
mahmut (bkz: mahmoud) marka bir çeşidi de vardır. doğu yörelerinde pek bir kıymetlidir.
şırnak ta sokak ortasında kaçak adıyla satılan çaydır. sınırdan kaçak geldiğini devlette bilir ama ses çıkarmaz. askeriyenin içinde de en çok rağbet bu çayadır. içilmesi tavsiye edilmez, tadı acı. başka çaylarla karıştırılırsa o zaman içilecek hale gelir. fiyatı normalin yarısıdır.
diyarbakır dan getirtilebilen gerçek çaydır. çaykur çayı gibi suya benzemez, midenizi bulandırmaz. kokusu da çok güzeldir.
karadenizde yetisen caylara göre daha buruk ve yogun bir tadı olan, hayatında rize cayından baska caya agzını sürmemis bünyelerin "bu ne lan böyle ıhlamur gibi!" türünde tepki vermelerine neden olabilen, tiryakisi olanların ise kolay kolay vazgecemeyecekleri seylandan gelen lezzet.
istiklal caddesinde giderken sağda dönerken solda kalan cafenin ismi. kaçak çay içerim diye umutla gitmeyin halis rize çayı...
tadı acıdır.
genellikle suriyeden gelen çaylardır bunlar. en ünlüsüde seylan çayıdır.
ekşideki kaçak çay değilim. bir nick hırsızlığı da söz konusu değildir. kaçak çaydan başka çayları pek beğenmeyen arkadaşım bana da bu çayı içirir ve her daim ağzımda acı ve buruk bir tat bırakır. iş bu sebepten bu sıcak hatıralardan dolayı bu nicki benimsiyor ve kullanıyorum.çayın çok acı ve 5 şekerle bile tatlanmayan haline denir.(çay bardağına)