Okuduktan bir süre sonra yazarı hakkında "Yaşamamızın amacı uyumak falan değil. Ama iki- üç saat uyuyacaksın da ne yapacaksın kalan 21 saatte? Böyle bi' başlığa sahip kitaplar mı yazacaksın boyuna? Öyle yapacaksan yat, uyu, hiç uyanma." diye düşündüğüm kitap. Malesef böyle düşündüm. Oysaki kitap gaza getirmişti beni daha az uyuma konusunda. Kitabım çok satsın diye başlık seçersen olmaz dünyanın en akıllı insanı. Bunu bilmen gerekirdi. Üzgünüm.
uyumak aptallıksa, gün boyu çalışan bedeni dinlendirmek salaklıksa aptallığı da kabul ediyorum salaklığı da. dedirten kitap ismidir.
aptallık insanın kaç saatini uykuyla geçirdiği ile değil bir söz ile kaç kişiyi karşısına aldığını anlayamamakta gizlidir.
elime aldığımda neyle karşılaşacağımı bilmediğim, iş dünyasında başarının sırlalarını anlatacağını düşünerek aldığım bir kitap.. bakalım sonuç ne olacak..
kitabı okuduktan sonra uyku saatim azaldı. aslında çok iyi oldu okul için erken kalkmam gerekiyordu kendimi motive edebiliyordum. ama birkaç aya kadar düzeldim. artık uyku ağır basıyor motive olamıyorum. beynim o kitaptaki toplantılarda mahçup oluyor.
(bu kısımlarınıda okuyan bilir canım.)
bilimin yerin dibine geçirebileceği önerme, belki de geçirdiği.
uyku, ki dünyanın en tatlı şeyi, sekse bile değişilmemeli.
uykunun değerini, uyuyamayanlara sorun, gece çalışanlara...
gözlerinin altına bakın, size anlatsın mor halkalar, 8 saat uyumanın erdemini...
uyku eylemi fazla gerçekleştirildiğinde beyin hücrelerini öldürmektedir efendim. Dolayısıyla aptal bir insan zaten olmayan beyni için kasadan daha çok yiyemeyeceğinden 8 saatle kendini sınırlandırmaktası normaldir. Lakin ben gibi pek çok bünyede akıl denen irfaniyet çok bulunduğundan böyle minimal bir sınırlandırmaya gerek yoktur. Oyle çok hücre vardır ki bir ömür boyu bu ölüm hali devam etse de sarsmayacaktır bünyeyi