daha once ben dunyanin en akilli adamiyim kitabini yazan salak adamin kitabidir. basliklar dikkat cekicidir bu adamin kitaplarinda ama su da varki icerik olarak birsey sunamamaktir. bir kitabinda basligi cok onemli olduguna gore pazarlamada, iyi satmasi beklenen bir kitabimsi.. gelelim onermesine; salakca denebilir.
edit; zaten iyi satiyormus..
"ben iyileşeceğim" diyerek kanserli hücrelerini bile yenileyebilen bir insan kendini inandırırsa niye 4 saat uykuda dinlenmesin diyen adamın kitabıdır. kitap ilk başta fazla iddialı ve cafcaflı gibi görünse de okundukça insanı az uyuma konusunda gaza getiren bir havası vardır. verilen örnekler oldukça dikkat çekici ve ikna edici olmakla birlikte yazarın teşbihleri okurken beni benden almış hatta baymıştır.
not: kitabı okuduktan sonra 10 saat uyumaya başlamışımdır. **
kapitalizm sloganı söz. sömürülecek daha da keriz olmalıdır netice de. 1910'da bir insan ortalama 9.5 saat uyurken, bugün ortalama 7.0 saat uyuyosa bu kapitalist ekonomi ve onun yarattığı teknolojinin eseri değil midir?
Yanlış bir önermedir. Bu cümleyi işkolik bir insan kurabilir, onların dışında kaçımız geçirdiğimiz her saati verimli geçirmek için çaba sarf ediyoruz? Ayrıca dinlenmeyi uyumayı seven, yoğun tempoda çalışıp uzun bi uyku çekip rahatlayan insanların olduğunu unutmamak gerekir.
okunmadan, anlaşılmadan bir çok saçmasapan eleştiriye sadece iddialı ismi nedeniyle maruz kalmış kitaptır.
sadece aptallar kitabın adından yola çıkıp ahkam keser *
sag ust koşesi kesik olan kitaptir. bu bahsi geçen köşe, ucgen seklinde kesilmiş ve oraya minik bir kutu konmuştur. içinde de okuyucuyu bir sürpriz beklemektedir. kitap jelatin içinde satildigindan ilk bakıldıgında bu kösenin ayri bir kutu oldugunu anlamak zordur. ancak bu jelatin cıkartildiginda kitabın sag ust kosesinin düştügünü gorülür. insan o kutunun içinde ne oldugunu bir an once ogrenmek ister. ancak yazarımız bu kutunun kitap okunduktan sonra acilmasi gerektigini soylemektedir.
7 saat 59 dakika uyuyorum hergün, aptal olmamak için. insanlara bi uyudukları zamanlara göre sıfat koymadığınız kalmıştı onu da yaptınız tam oldu. nasıl bir orantıdır bu uyku saati ile zeka yı orantılıyorsunuz. belki adam 24 saat çalışıp 24 saat dinleniyor. önyargılıyım lan böyle göreceli olaylara, uyuzum.
uyku sürelerine göre insanlar;
0-2 saat = uyku bozukluğu hastaları
2-4 saat = çok yaşlılar, aşk depresyonu yaşayanlar
4-6 saat = zeki insanlar
6-8 saat = normal insanlar
8-10 saat = aptallar ve çocuklar
10-12 saat= gerizekalılar ve bebekler
12 + = derin depresyon yaşayanlar, komada olanlar.
ben iş için her sabah 6 da kalkıyorum,bir de gece sıcaktan 12 den önce uyuyamıyorum.toplamda 5-6 saat uyuyorum.zeki miyim,hayır.aptal mıyım,hayır?buna ne diyecek şimdi bu ilginç yazar.bakın saniyede tezini çürüttüm herifin.
bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki uyumak insan ömrünü uzatıyor. hatta ne kadar çok uyursanız o kadar uzun yaşarsınız. uyurken insan metabolizması stand by'a geçiyor bu sebeptendir ki çok saçma bir açıklama.
ortalama 60 yıl yaşadığımızı varsayarsak ve günde 24 saatin üçte biri olan 8 saat uyursak aynı şekilde ömrümüzün de üçte birini uyumuş oluruz ki bu da
yatakta 20 yıl geçirdiğimiz anlamına gelir ki böyle hayat olmaz olsun dedirtir insana.
not: sarhoşların bile bizden zeki olduğunu anladım. çünkü hep "uyumayın laan" diye bağırırlar.
8 saatten az uyuyarak da dinç bir şiklde yaşamak mümkünüdür elbette; ama herkes için standart bir uyku süresi vardır diyemeyiz. insanların naısl fiziksel özellikleri farlı oluyorsa, uykuya duydukarı ihtiyaç da farklı olabilir. Az uyumayı hedef haline getirip, bunu kafaya takıp sağlığından olmak da var işin ucunda. * Bunun dışındaysa tam bir yaz kitabıdır. Hiç kafa yormadan okunabilir, zaten sayfada 10 kelime yazıyor.
Hiç bir bilimsel gerçekliğe dayanmayan kitap. Çok çalışmak, günde 3-4 saat uyuyarak mı oluyor sorusunu akıllara getiriyor. Mutluluğun, başarının ve verimli okmanın sırrı uykudur. Tabi 15 saat değil, ama en azından 7-8 saat. Olması gerektiği gibi.