Bazı yiyceklerden uzak durulmasına sebep olan hastalıktır. Turunçgil meyveleri, nane, çikolata, kafeinli içecekler, alkol, bol baharatlı ve acılı yiycekler, yağlı ve kızartılmış yiycekler, soğan, sarımsak, ve domatez gibi yiyceklerden uzak durulması önerilir. Geç saatte yemek yememek, akşam vakti ağır yiycekler yememek ve yedikten sonra iki saat bekleyip öyle yatmak ya da uzanmak gibi tavsiyeler verilir. Türklerde yaygın olmasını bol salça, margarin ve kızartma içeren yiyceklerden kaynaklı olduğuna inanıyorum. Bu hastalıktan madur olanlara çok geçmiş olsun gerçekten.
yanlış beslenme, stres, depresyon gibi etkenlerden dolayı ortaya çıkan; bazı kişilerde ağrıya; bazı kişilerde bulantıya neden olan, bu sene bana da bulaşan berbat hastalık. doktor bana lacombi isimli bir ilaç yazmıştı. bu ilaç ilk hafta olumlu etki etse de bir süre sonra bir işe yaramayınca bıraktım. dün akşam sadece marul yedim; marul midemdeki yükü biraz hafifletmişti.
Mideden ta yemek borusuna, hatta ordan da ta ağzınızın içinr kadar yanma hissi yaşamanıza sebep olan mide rahatsızlığı.
Çok yağlı, çok salçalı, aşırı baharatlı şeyler yerseniz ağrı ve yanmayı maksimum düzeylerde hissedersiniz. Yemeyin amk.
Sağınıza dönüp uzanın, rennie duo adlı şuruptan minnak minnak yudumlar alarak rahatlayın.
Rica ederim.
Şurubun yan etkisi yok, günde 8 doz alınabiliyor. Hepsini içmeyin yine de. Prospektüsü diyo ben değil.
200 gram çörek otu
1 kilo bal
Çörek otu kahve değirmeninde çekilerek tozlaştırılır. Balın içine karıştırılır.
3 gün bekletildikten sonra sabah ve akşamları birer tatlı kaşığı kullanılır.
halk arasında bilinen adı ile reflü, aslında gastroözefageal reflüye bağlı semptomların görülmesi durumudur ki hastalığın doğru adı gastroözefageal reflü hastalığıdır. hastalar en sık göğüste regürjitasyona bağlı ağrı yakınması ile başvururlar. kardiyo özefageal sfinkter dediğimiz midenin üst kapağının kasılamaması durumundan kaynaklanır. bu duruma pekçok hormon, peptid sebep olabileceği gibi kahve, kafein, asitli içecekler, sigara da sebep olabilir. öte yandan gastrin, motilin, protein içerikli diyet bu kapağın kasılmasına yardımcı olan etkenlerdendir. uzun dönemde (bkz: barrett özefagus) görülebilir. tedavide birçok farklı ajan kullanabilmekte olup en sık tercih edilen proton pompa inhibitörleridir.
15 gün boyunca günde iki kez adaçayı için. adaçayını aktardan alın. 15 gün ara verin. sürekli içtiğinizde bünye alışıyor ve yanmayı geçirmiyor. bu derdin çilekeşleriyiz.
geçici şifası süttür. evet bildiğiniz bir bardak süt için hemen kesiyor. kalıcı çözüm için doktora danışılmalıdır tabi ki ama geçici şifaları süt ve karbonattır. süt bulamıyorsanız suya 2 kaşık karbonat (soda) karıştırın için geçecektir allah'ın izniyle.
süt demişler mesela çoğu kişide geçirmeyi bırak daha da şiddetli ağrı yapıyor. mesela bana kola dokunmuyor ama portakal, limon, salça kudurtuyor. elma iyi gelir genelde.
değişik oç bir ehtiyar hastalığı işte. kendi şifanızı deneyerek bulacaksınız.