piramitler

    4.
  1. Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.

    Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)

    Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

    Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

    Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

    Piramit in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

    Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.

    Piramit in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

    Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

    Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

    Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

    Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur

    Büyük Piramitin açilari, Nil in delta yöresini iki esit parçaya bölerler.

    Gize deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir. Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3:4:5 dir.

    Büyük Piramitin tabaninin yüzeyi, anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.

    Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliginin karesine esittir.

    Büyük Piramit, dünyanin kara kitlesinin merkezinde yer aliyor.

    Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek insa edilmistir.

    Piramit dev bir günes saatidir. Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler. Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir. Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.

    Büyük Piramit le dünyanin merkezi arasindaki uzaklik, Kuzey kutbuyla arasindaki uzakliga esittir ve kuzey kutbuyla dünyanin merkezi arasindaki uzakliga esittir.

    Piramitin yüksekligiyle, çevresi arasindaki oran, bir dairenin yari çapiyla çevresi arasindaki oranin dengidir. Dört kenarlar dünyanin en büyük ve çarpici üçgenleridir.

    Gizde den geçen boylam, dünyanin denizleriyle anakaralarini iki esit parçaya böler.Bu boylam ayrica, kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup, bütün yer kürenin uzunluguna ölçümünde dogal sifir noktasini olusturur.

    Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu, çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder. Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.
    11 ...
  2. 25.
  3. Firavunların mezarıdır. Firavun öldükten sonra karısı yaşıyorsa öldürüp yanına gomduklerini biliyor muydunuz?
    5 ...
  4. 23.
  5. Sirri asla cozulememistir. Bir kisim uzaylilarin yaptigina inaniyor. Hayir sen koca piramiti yapmissin bir koseye yaz bari nasil yapildigini hadi yazamadin cizsene be kardesim. Onu yapan yaptiran zeka bunu nasil dusunememis anlamiyorum. Ben misir piramitlerinden bahsediyorum bir de meksika da vardi sanirim piramitler.

    Edit: tastan bir sey yaptiniz yazan yazar orta tek sutun 20 ton agirliginda ve yukari nasil tasindigi bilinemiyor cunku is makinesi benzeri kalintilar yok. Bu nasil bir bakis acisi amk ya. Aciyorum boylelerine.
    7 ...
  6. 14.
  7. hala pek bi merakla araştırıp bişiler öğrenmeye çalıştığım ve uzaylılar yaptı varsayımı sayesinde bide uzaylılara kastığım dünya harikası sayılan pek ilginç yapılar.. bu uzaylı meselesinide çözersem heralde onlarıda çözmüş olucam diye düşünüorum..
    2 ...
  8. 9.
  9. hakkında; "taşlar zamanla ağırlaşıp 10.000 ton olmuştur belki" diye düşünene rastlamadığım cinstirik yapılar.*
    2 ...
  10. 12.
  11. geçenlerde national geographic izlerken duymuştum aynen aktarıyorum. "insanlar zamandan korkar; zaman ise piramitlerden"
    3 ...
  12. 26.
  13. abartmayın, verin (bkz: mısır ordusunu) ben o piramidi ters koyayım. sonra araştırsın dursun ibneler. yok 20 tonmuşta yok yukarı nasıl çıkartmışlarda. arkadaş mısır ordusundan bahsediyoruz farkındamısınız. adamlar istese bir kıtaya halat atar diğer kıtayı oraya çeker kol güçüyle.
    2 ...
  14. 17.
  15. piramitlerin yapımında kullanılan aydınlatma sistemi ile ilgili farklı görüşle vardır. o zamana göre kullanılması muhtemel olan yanıcı ürünler ile elde edilen aydınlatma sistemleri olmalıydı. ancak bu sistemler kullanılsaydı, yapıların duvarlarında iz ve tortu kalırdı (çıkan kimyasallar duvarlara yapışarak yıllar sonra bile tespit edilebiliyor).

    ancak ilginç bir sistem kullanmış mısırlılar; yer altındaki statik elektriği, insan vücüdu üzerinden ileterek günümüzdeki ampullere benzer hatta biraz daha büyük aydınlatma sistemleri kullanmışlardır. böylece yapılan pramitler içinde zararlı kimyasal bulunmamıştır.

    bununla ilgili belgeseller mevcuttur. ntv belgesel kuşağı belgesellerinde bulabilirsiniz.
    1 ...
  16. 42.
  17. 21.
  18. dünyanın 7 harikasından biri olarak adlandırılmalarına rağmen, mısırlılar tarafından yeterince korunamamış ve baya baya mundar olmuşlar. korumaktan kastım da öyle restore etmek falan değil ha, bildiğin yıllarca hırsızlar tarafından yağmalanmış bu eserler. adamlar da başına bir polis, bir bekçi dikememiş...

    sonuç olarak "lan biz bunlara açık arazide sahip olamıyoruz." deyip. içindeki, heykelleri, yazıtları, mumyaları, kısacası tarihi her haltı toplayıp (üzerinde hiyeroglifler olan duvaları bile sökmüşler) mısır müzesine taşımaya ve burada sergilemeye karar vermişler. kafalara gel hele... ha müze de bakımsızlıktan ölüyor, o apayrı bir mesele....

    böyle eserler avrupa'nın her hangi bir ülkesinde olsa gözleri gibi bakar, piramitlerin kendisini dev bir müzeye çevirirlerdi. etrafında da kuş uçurtmazlardı ha. biz de gider dünyanın parasını bayılır hayran hayran izlerdik.

    neyse hala gidip görmeyi planlayanlar için karşılaşılması muhtemel senaryoları biraz anlatayım;

    öncelikle piramitler tahmin edilenin aksine baya baya şehrin ortasında. hatta kahire'nin tarlabaşı kıvamındaki bir semtinde. turistik bir yer olduğu aşikar olduğundan, dilenciler bu muhitte baya baya yol kesiyorlar. içinde turist olan taksilerin önüne atlayıp, durduruyolar. kapıları açmaya çalışıyorlar.

    hadi onları atlattınız diyelim. piramitlerin olduğu bölge duvarlarla çevrilmiş, duvarların arkasında bir anda şehir bitip çöl başlıyor. ama önce antik mısır temalı incik boncuk satan yapışkan satıcılardan ve tur rehberlerinden kurtulmanız lazım. kaldı ki bu arkadaşlar içeride de bolca mevcut. buna ek olarak her taraf at ve deve boku.

    valhasıl piramitlere ulaşana kadar sinirler baya bi bozuluyor. zaten içeride de sürekli cüzdanınızı telefonunuzu kontrol ederek dolaşıyorsunuz. tarihi eser mi geziyoruz, tarlabaşında mı yürüyoruz belli değil...
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük