güçlerini birleştirdikleri takdirde "exıt" tabelasını bulurlar.
ama sanırım sözlük tayfası "din adamı" sadece dua eder namaz kılar kılını kıpırdatmaz bilimadamı gayet teknolocik verilerle çalışır iş yapar düşüncesinde.
"tevekkül"ün anlamını bilmeyen bünyeler bakın ne güzel internet diye birşey var. açıyorsun vikipedi falan ne bulursan öğrniyorsun. "din adamı" birşey bilmez sizin gözünüzde ama islamla bilimi birebir yürütenlere de gözünü kulağınızı kapatmayın. gerçi sizide anlıyorum imam-hatip lisesi mezunlarının * önünü kapatan zihniyetlerle çevrilisiniz. dini ve bilimi birlikte düşünemiyorsunuz. *
tercihinizi herhangi bir köyde büyümüş, sıradan bir köy imamı ile oxford'da uluslararası strateji üzerine kürsü sahibi bir profesör arasında kullanırsanız, hangisinin ormandan sağsalim kurtulacağı konusunda sarsıcı gerçeklerle karşılaşabilirsiniz.
din adami derken, 24 saat ibadet yapan, her seyde yaratandan yardim isteyen anlatilmiyor burada. aslinda tam tersi, bircok dinde "once calis sonra yaratandan iste" gorusu vardir. yani ormanda cokup, "allam kurtar beni kurtar sadsa" demez. o da kurtulmanin yollarini arar, ates yakmaya calisir, besin bulmaya calisir.
bilim adamininda din adamindan pek bir farki yoktur. ha konu comaktan bile oksijen yakitli supersonik ucak yapabilen bilimadamiysa durum farkli olur.
eh sonuc? bilimadami/din adami dogal seleksiyon ve adaptasyon sonrasi yeni bir tur olusturur, herkes mutlu mesut dolasir. ama sunun bilinmesi gerekir, her insan bilime, dine inanir...
aşağı yukarı aynı yöntemlere başvurarak ormandan çıkmaya çalışacak bu iki insandan din adamı olan -ki bu nasıl bir ifadedir yarabbi, din adamı gibi mantıksız bir kavram var mıdır, yoksa yok mudur, nedir yani. neyse ben bu "din adamı"nı dindar bir müslüman olarak kabul edeyim en iyisi- ekstra olarak allah'a önce dua eder sonra tevekkül eder. allah da kendisine tevekkul edene mutlaka yardım edecektir.