okunan bölümle alakasız dersler

    2.
  1. seçmeli dersler bunlara en güzel örnektir.
    bölüm : elektrik-elektronik müh.
    ders: sanat tarihi
    bide bu dersi alttan almak vardır ki o apayrı bi mevzu. insan seçtiği dersten kalır mı demeyin. seçecek ders kalmadığı zaman kalıyor.
    2 ...
  2. 8.
  3. dis hekimligi bolumunde beden egitimi dersi almak. *
    2 ...
  4. 1.
  5. idealde öğrencinin seçtiği bölüm onun gelicekteki kariyerini belirler. bazen bazı bölümlerde zorunlu olarak verilen dersler öğrencinin seçtiği kariyerine hiç bir yardımı olmayacak dersler olabilir.
    örnek: kamu yönetimi bölümüne istatistik dersi vermek.
    1 ...
  6. 12.
  7. istatistik böülümünde verilen deneysel bilimlere giriş dersi. tamam anladım, bilim adamı olacağız düşünme biçimini, hipotezi, kuramı falan öğrenmemiz gerekiyor ama bütün yıl " saat kaç? " sorusuna cevap aradık neyseki geçince çok takmıyorsunda bi kaç defa almak zor olsa gerek.
    1 ...
  8. 7.
  9. insanları bir tip olmaktan kurtaran, uzmanlaştığı alan dışındaki bir çok konu hakkında da az da olsa bilgi sahibi olmasını sağlayan, hatta bazı sosyal dersler ile insanlara bir hobi bile kazandırabilen, bir okuldaki eğitimin kanımca en önemli noktalarından biridir. çünkü, bazı özel işler dışındaki hiç bir alanda piyasada okulda öğrenilen tüm derslerin tüm notlarına ihtiyaç duyulmamaktadır. fakat ondan daha önemlisi, sosyal, aktif ve kendine güven gibi özelliklere ihtiyaç duyulmaktadır. bu nedenledir ki bölümle alakasız dersler insanı içine girdiği o kıvrımsız borunun içerisinde rahatlatan, ona ek nefes alanları sağlayan, farklılaştıran ve mezun olduğunda hiç tahmin etmeyeceği avantajlar sağlayan derslerdir.
    1 ...
  10. 20.
  11. bölüm: ekonometri
    milli güvenlik, sosyoloji, türk dili, inklap tarihi, nutuk
    1 ...
  12. 15.
  13. seçmeli diyerek zorla seçtirilien dersler bu kategoriye girer. bir uluslararası ilişkiler öğrencisine sosyal bilimlerde yöntem dersi okutturmanın mantığı nedir halen anlayabilmiş değilim.
    1 ...
  14. 11.
  15. metalurji ve malzeme mühendisliğinde, matematik 1-2, diferansiyel denklemler ve mühendislik matematiği dersleridir... lan mühendis olacaksın, bilmen lazım demesin kimse... şöyle ki; matematik 1 den kalırsınız ancak matematik 2 yi difi ve müh mat ı rahatça geçersiniz... sene sonunda da ne integral alabilirsiniz, ne de euler denklemini tekrar çözebilirsiniz... analitik düşünce mi? ezberleyerek oluşan analitik düşüncenin ta a.q dersiniz...

    ha bir de; gelecekte haddehanede, döküm yaparken, hiç işinize yaramaz bunlar...
    1 ...
  16. 18.
  17. bir bilisimci icin muhendislik dersleridir.
    1 ...
  18. 17.
  19. iibf ve diğer fakültelerin birinci sınıflarında gösterilen inkılap tarihi türkçe vb dersler. ya kardeşim siz beni bunlardan sınava sokmadınız mı öss'de.sordunuz cevapladık işletme'yi kazandık işte daha ne bi kez daha aynı şeylerin üstünden geçiyoruz ki ? hayat bilgisi yok mu ?
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük