çok yalnızsanız, en azından öyle hissediyorsanız, bir elektro ve amfi alarak çalmaya başlayabilirsiniz. bu durum bir çok sorunu ve derdi çözecek ve hayata olumlu bakmaya çalışacaksınız. çalamam diyen ben dahi bu durumdan muzdarip bir şekilde başlayıp, ufak sololar atıyorum. önerimdir, ibanez iyidir.
ruhun gıdası, kafa dağıtıcı, mod değiştirici olmasını geçtim, insanların arasında iletişim kurucu bir gücü var. şimdiye kadar hiç kimseye açmadığım kadar kendimi açmama neden olmasının yanı sıra, ruh ikizimi bulmamı sağladı. çok garip, biriyle müzik muhabbeti yapıyorsun ve sanki yıllardır tanıyorsun o kişiyi. ben şimdiye kadar böyle hissetmedim, en yakın arkadaşlarıma bile kendimi bu kadar çabuk açmadım. daha çok müzik konuşalım, mor ve ötesi muhabbeti döndürelim ister hale geliyor insan. daha üzerinde konuşacak yüzlerce şarkı, onlarca grup varken, bir bakıyorsun içini dökmeye başlamışsın. bizi müzik birleştirdi, kafa yapılarımızı çözmemizi sağladı. umarım hep müzik aramızda yapıcı güç olur. sanki doğumda kaybettiğim kız kardeşimi bulmuş gibi içim kıpır kıpır.
uyuşturucudur.müzik dinlerken beyin dopamin hormonu salgılar.dopamin zevk alma hissini tetikleyen bir hormondur.
dopaminin ne derece etki edeceğini müziğin şiddeti, ruh haliniz belirler.
bu yüzden bazı insanlar 'kulaklığım yoksa ölürüm ' sendromu yaşıyor.
müzik, otobüsde sıkış pıkış varacağın yere 10 durak varken, apocalyptica eşliğinde zamanı anlamadan geçirmektir, o kalabalığın arasından çıkmak istememektir müzik, birkaç durak daha olsa şu işyerine de... abartmaya başladım.
Ruhun gıdasıdır ama benim ki hiç doymuyor sanırım. Müzik her şeydir. Bazen bir kadının sesi bazen bir çocuğun çığlığı bazen bir aşkın başlamasındaki yardımcı bazen ise duyguların sözlüğüdür. Kısaca Müzik her şeydir.
beni gerçekliğin mide bulandırıcılığından olanca gücümle kaçmamı sağlayanütopik ve fantastik hayallerimi kurgulayabilmem için gerekli yakıtı sinirsel uyarılarla sağlayan sanat dalı. bir nevi imgesel yakıt. zihin uyarıcı. gerçeklikten kaçış aracı.
Şimdi hemen "yok lan höh daha neler, saçmalama, donuz butonu neredeydi?" Demeyin.
Müziğine göre değişir ama çoğu öyle. Dinlediğiniz müziklerin sözlerini konuşma tarzında söyleseniz utanırsınız. Özellikle son zamanlarda çıkan türkçe şarkılar böyle maalesef. Toplumun ahlakını bozmaya yönelik.. yabancı müziklerin de çoğu böyle ama bilmiyoruz tabii onlar da biz farkında olmadan kanımıza giriyor.
Ama sözleri güzel, harama teşvik etmeyen, ahlak sınırını aşmayan müzikler için aynısını diyemem. Onlar da şu şekilde zarar; insan onları dinledikçe sohbetten, kuran tilavetinden zevk alamaz maalesef. Yok lan abartma falan demeyin, öyle. Şimdi gençler arası müzik açsanız mı daha çok dinlenir kuran tilaveti, sohbet vs. Mi? Bunun nedenlerinden biri müzik. Bir diğeri de sohbet veren hocadan kaynaklanıyor olabilir tabii ama müzik bana göre daha büyük etken gibi çünkü çok iyi bir hocayı bile sabredip iki dakika dinleyemeyenler mevcut.
Bana göre bir müddet sonra ruhu ele geçirendir. Ve bu kötü bir şekildeyse onun izlerini silmek uzun zaman alabilir.. Allah hepimizi doğru yola iletsin.