bazı din adamı kılıklı pezevenklerin, her yeniliğe, icada, fikre ve girişime günah ve haram gözüyle bakması.
4 karı almak sevap ama...
tabi asıl sebepte kendi aydınlanmalarını yaşayamamış olmaları. bu aydınlanmaya yahudi ve hristiyanlardan belki bir 700 yıl geç girecek olmamız.
onlar dine senin yerin buraya kadar dediler. ve din ile bilim çeliştiğinde doğru olanın bilim olduğunu fark ettiler, hemde o hayvani insan formunda iken onlar...
Kendi çıkarları doğrultusunda insanları kullanmak için, insanların cahil kalmalarının daha uygun olacağını düşünmeleri. Malum takke düşer kel görünür, karanlık büyük ölçüde kelliği saklar.
din, sorgulamayı yok eder. sorgulama olmadan zihinsel olarak gelişmek mümkün değil.
bir dine inanan insan, bunun farkında olmadığından ve dışarıdan gelen cümleleri sorgulamadığından dolayı, değiştirilmesi çok zordur.
bunun yapılabilmesi için, gelecek nesiller hedef alınmalı, dini insanların çocukları, ateist insanlar tarafından yetiştirilmelidir. bu kısım da ancak devlet'in dinsiz olması ile mümkündür (bkz: laiklik).
bu da uzun süreli bizim ülkemizde mümkün olamayacağı için, türkiye açısından geçmiş olsun demekten başka çare kalmamaktadır.
birden fazladır başlıcaları cehalet, eleştirel aklın gelişememesi ve de bilim karşıtlığıdır. müslüman toplumlar islamiyet'in doğuşundan itibaren incelendiğinde şu görülüyor Hz. Muhammed'in ölümünden itibaren 800lü yıllara kadar müslüman toplumlarda bilim karşıtlığı ortaya çıktı ancak 800lerden itibaren özellikle mutezile akımının etkisiyle akıl ön plana çıkarıldı ve 1100lere kadar avrupa cehaletten kavrulurken Müslüman toplumlar altın çağını yaşadı bu dönemden sonrada özellikle günümüzde hala çokca itimat edilen Gazali'nin ve Gazaliciliğin etkisiyle ki kendisi başlangıçta bir us savunucusu idi. Eleştirel akıl reddedildi bilimsel çalışmalarda bulunanlar bizzat Gazali ve Gazalicilerce kafir ilan edildi. 1100lerden beride kimi zaman ufak çaplı ilerleme hareketleri dışında genellikle Müslüman toplumlar Bilim alanında gerekli atılımı yapamadı ne ilginçtirki gericlik illeti bütün din ayırt etmeksizin bütün toplumlarda kendini benzer gösteriyor. Haçlı seferleriyle beraber geri kalmış Avrupa ibn-i Rüşd, ibn-i Sina, gibi müslüman bilginler aracılığı ile eski yunanı öğrenirken islam toplumlarıda hristiyanların ve iktidar düşkünü Müslümanların etkisiyle sezgiyi aklın önüne koydular sonucun takdiri ise sizin.
edit: Ayrıntılı bilgi için Cengiz Özakıncı'nın islamda Bilimin Yükselişi ve Çöküşü adlı esere bakılabilir.
Kuranı sadece okumalarindan kaynaklanır. Halbuki o kitabı anlayarak okumaya calissalar içinde ne cevherler var. Emin olun ki müslüman olmayanlar o kitabı bizden daha çok anlamak için okuyorlar.