bugün

bizde ölenin ardından üç kulhu bir elham bilinirse birde yasin okunur ama müslüm baba ölümü sonrası 3-5 parçasını okuyoruz ailecek. mekanı cennet ola.
Allah Rahmet Eylesin, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağolsun.
bunlara alışmak lazım, her gün birileri ölür, bu da onlardan biriydi. " Önemli olan ne kadar yaşadığın değil yaşadığın sürece neler yapabildiğindir" edebiyatına da kaymadan, önünüze bakın diyorum. Bunlar olağan şeyler. Şarkılarını seviyorsanız ve dinliyorsanız zaten o insan hiç ölmemiştir, sadece et parçası çürümeye yol almıştır.
Allah rahmet eylesin.
başımız sağolsun hepimizin en başta ailesinin... mekanın cennet olsun baba.
arabesk müziğini yetim bırakan adamdır. mekanı cennet olsun.
Turkiyede yorum olarak tek akla gelen guzel insan...
Az mi ictik kac kadeh kirildiyi dinlerken... Az mi cigara ictik affeti dinlerken... Sen olmeseydin baba biz olseydik be!
türkiyedeki arabeskin lideri. Allah rahmet etsin.
(bkz: vefat haberi kesin mi)

edit: allah rahmet eylesin.
http://www.orduhayatgazet...etail.php?article_id=1009
tablonun hiç değişmeyecek, yerinden oynamayacak sanılan parçalarından biri.

ne arabesk dinliyorum ne de bir şarkısını dinledim. ama bu değişim hissi, zamanın akışına karşı koyamama, engellenemez bozulma; çok garip bir şey. ölen kişi iyisiyle kötüsüyle bu dünyadaki yerini terk etmiştir zaten. ama kalanlar için durum çok karışık. büyüdüğünüzü, paradigmanın değiştiğini böyle ölüm haberleri geldikçe daha da derinlerde hissediyorsunuz.

ortalama bir yaşa sahipseniz, yirmi yıldır sizin için ikon olan insanlardır bu ünlüler. hayranı olmanız gerekli değil. atıyorum saadettin teksoy hayranı yoktur aramızda. ama o da bir ikondur, zamanda ve anılarda anahtar işlevi gören bir isim. çocukluğunuzu hatırlatan anahtar kelimelerden biri.

dünya çok hızlı dönüyor. siz büyüdükçe daha da hızlı dönmeye başlıyor. otuz yaşıma geliyorum artık. dün olanlar bugün yok olmaktalar. yabancılaşıyorum dış dünyaya. o geçmiş tablosunun parçaları böyle bir bir yok oldukça marty mcfly gibi yavaşca silindiğini hissetmeye başlıyor insan da. hele bugünü yaşayamayan, zamana ayak uyduramayan, geçmişe saplanıp kalmış durağan bir insansanız böyle olaylar geçmişle bağınızı tamamen koparmaya başlıyor.

içinizdeki son parça da gittikten sonra muhtemelen kırklı yaşlarda olacaksınız zaten. "where is my mind" diye gezen, zamanında hakkında çok eleştiriler yapılan bir neslin ilk olgun üyeleri olarak sahada işe yarayıp yaramayacağınız sorusu sonunda açıklığa kavuşacak.

çekilir mi lan daha, 35 sana daha yaşanılır mı lan bu dünyada.
https://www.youtube.com/watch?v=AJ8Bjy3-9Bk
Vefat etmiş usta sarkıcı mekanı cennet olsun.
bir yıldız daha kaymıştır. Allah rahmet eylesin.
adını biz koyamıyoruz be baba. allah gani gani derler ya öyle işte..
şarkılarıyla dertlerimize tercuman olmus büyük üstad. hele de dinleyin geceler duyun sesimi dediğinde. vay bee baba öldü la
Hakkında şöyle bir yazı kaleme alınmıştır:

"Sosyal Medya ile birlikte hayatımıza giren Facebook ve Twitter’dan cenaze kaldırma operasyonlarına bir yenisi daha eklendi: Müslüm Gürses…

Kendisi bugün öldü yarın öldü derken en sonunda aşırı acitasyona bağlı duygusal sömürüden toplum tarafından “kaybedildi!”

Bir şeyi kaybetmek demek lugatımıza Sermet Erkin ile girmiş bir hokkabazlık işiydi. Sonunda bunu herkes yapar oldu.

Velhasıl, “yetim kaldık”, “babayı kaybettik”, “o artık yok” nidaları arasında bir sosyal medya operasyonu başladı gidiyor.

T24 sitesi Twitter’da olayı şöyle duyurdu: “Müslüm Baba” artık yok!

Nasıl yani? Bir kere öldü denilen adam 1978’de morgdan çıkarıldı, bir daha bakın diyesim geldi.

Yok bu sefer emin olmuşlar öldüğüne, o artık yokmuş!

Nasıl yok? Daha bedeni soğumadı, kanı çekilmedi ya hu adamın! Hadi kemikleri bile kayboldu hemen ya klipleri, şarkıları, hatıraları onlar da mı yok oldu bir anda? Filozofların ömrünü verdiği bir varlık-yokluk meselesine siz bir saniyede nasıl karar verdiniz? Belki şarkıları ile yaşayacak adamcağız?

Neyse…

Hayırlısıyla kendisini Sosyal Medya’dan bugün, yarın uğurluyoruz… Sonrasına Teşvikiye sosyetesi bakıyor.

Memleketin en ateist insanlarının cennete uğurlamaları, Allah’tan rahmet dilemeleri arasında “Süleyman Demirel mi, Müslüm Gürses mi yoksa evdeki Sümerbank pijamalı adam mı babamızdı?” kafa karışıklığının yarattığı etki daha kendini göstermeden akıllara şu soru geldi: Baba diye bağrınıza bastığınız “Müslüm Gürses” ile birlikte Ana diye bağrınıza basacağınız bir “Bülent Ersoy” yaşamadı mı bu topraklarda?

Yerse…

Durun daha bitmedi. En ilgincini en sona sakladım.

Hürriyet, Haber Türk, BBC ve yüzlerce “ay çok güzelci” okuyucu tarafından paylaşılan bir yazı…

( http://www.bbc.co.uk/turk...muslum_gurses_elif_.shtml )

“Müslüm Gürses’in öyküsü” başlığıyla servis edilen Haber Türk’ün çöpçatan yazarı Elif Key tarafından kaleme alınan ve aşağılık elitist bir dille yazılmış, nasıl olduysa ölüm haberi gelir gelmez yayınlanan –belli ki hazırda tutulmuş ve ölüm anı beklenmiş- bu yazıda geçen bir cümle her şeyi özetliyor aslında:

“Gülhane Parkı, adeta –mezbahaya- dönüyor, hayranları kendilerini jiletliyor, hatta isyan öyle bir boyuta geçiyordu ki hayranları nedense birbirlerini bıçaklıyor, konserler iptal ediliyordu.”

Benim güzel memleketimin beyazları tarafından yıllarca serseri, aşağılık, jiletçi ve kopuk olarak adlandırılan insanlarını soktuğu “mezbaha”nın (Gülhane parkını kastediyor) modern adı Açıkhava, Babylon ve Parkorman olalı çok oldu… Kesimler de usulüne uygun yapılıyor.

Sözün kısası biz Baba’yı zaten çok tuttuk…

Kime, ne anlatıyorsun?"

http://muhimhadiseler.org/biz-babayi-cok-tuttuk/
rakı masalarının en önemli parçalarından biri ve hep öyle kalacak.Şerefine baba!
moral felan kalmadı amk dışarı çıkamıyorum üzüntüden.
çok severek dinlediğimiz birisi değildi en azından ben kendi adıma konuşayım ama yinede deneysel çalışmalarını keyifle dinler, samimi bulurdum. allah rahmet eylesin.
nur içinde yat, müslüm baba.
değerini geç anladığım sanatçıdır. murathan mungan öncesi albümlerinde çok arabesk bulup, konserlerinde kendini jiletleyen insanları gördükçe soğutmuştur zamanında. ama öyle bir albüm yapmıştır ki affet, bir ömür yetmez, nilüfer bu şarkılarıyla yeri apayrıdır. mekanı cennet olsun. değerini geç anladım, affetsin beni.
ilk sigaram bile tatsızdı; sensiz olmaz...

şarkılarını pek dinlemezdim, ama dinlemediğim halde bile bir kaç şarkısını ezbere bilirim.
işte bu da müslüm gürses'in efsane olduğunu gösterir.
sevenleri de, sevmeyenleri de mutlaka dinlemiştir şarkılarını.
"sevmeyenleri" yazmışım ama müslüm babayı sevmemek için bir neden bulamadım.
tam anlamıyla sanatçıydı.

allah rahmet eylesin...
paramparça ve çok kutuplu memlekette ortak payda olarak kalan nadir insanlardan birisiydi. o da gitti. mekanı cennet olsun, allah rahmet eylesin...
bizi yetim bıraktın be baba.