yalan dolan, itibar edilmemesi gereken sözde yasalar. Neymiş efendim bir yüzüne tereyağ sürülmüş ekmek yere düştüğünde, yağ sürülmüş tarafı hep yere denk gelirmiş. Vahh vahh ne yazık.. insanların yağı yanlış tarafa sürmüşüm diyememe yavşaklığından utanıyorum. Hatayı biraz olsun kendinizde arayın olm.
bi yere uzanacaksanız kesin yetieşemezsiniz ve ramak kalır, gidip üzerine çıkacak bir şey aldığınız zaman da ulaşmanız gereken yerin daha yükseğine çıkarsınız.
şemsiye almıycağınız tutar o gün deli gibi yağmur yağar
mont alırsınız üstünüze 2 saat sora güneş açar terlersinizi vıcık vıcık . böyle bunun gibi olaylar işte.
arkadaşlar arasında ' suni cenabetlik' olarakta geçer .
şlerin sürekli ters gitmesini eleştirmek üzere geliştirdiği kuramlar New York menşeli bir yayınevi tarafından derlenerek bir kitap haline getirilince, Ed Murphy dünya çapında ün kazanmış oldu. Teknoloji, aşk, askerlik ve hukuk ile ilgili günlük hayatta yaşanan sorunları gözler önüne seren ve zaman zaman da pratik çözümler sunan “Murhpy Yasaları”, 1949 yılından sonra başkaları tarafından da geliştirildi.
Murphy Yasaları’na ismini veren 1917 doğumlu Ed Murphy (Edward A. Murphy Jr.), ABD Hava Kuvvetlerinde 1949'da roketler üzerine deney yapan mühendislerden biriydi. Yaptıkları deneylerden birinde pilot üzerine 16 adet ölçüm cihazı bağlaması gerekiyordu. Cihaz, bir yapıştırıcı ile ancak iki türlü takılabiliyordu ve birisi 16 ölçüm cihazının hepsini yanlış takmayı becerdi. Bu da deneyin başarısız olmasına yol açtı. Bunun üzerine Murphy, daha sonra kanun olarak nitelendirilecek ilk söylemlerini bir basın toplantısında açıkladı. Birkaç ay içinde "Murphy'nin Kanunları" mühendislik sahasında çalışanlar arasında yayıldı ve 1958'de de Webster'in sözlüğüne girdi.