A: Defne Joy ölmüş, üzüldüm.
B: Şehitlerimize üzülmüyosun da Defne Joy a üzülüyosun. Vatan haini seni!!
A: Amy Winehouse da öldü iyi mi ya ...
B: Askerlerimiz ölüyo Amy ölmüş kime ne?!
A: Whitney Houston nasıl ölmüş haberin var mı?
B: Askerlerimiz ölüyo haberin var mı? Nasıl düşüncesizsin sen?!
Bu nedir Allah aşkına ya? Yeter be yeter. Her şeyi askerlere şehitlere bağlamayın artık ya yeter! Ne sosyal paylaşım sitesinde şehitlerimiz için 1000 kişi bilmem ne diye grup açarak ne de oraya buraya isyan ederek olmaz bu iş.
Örnek veriyorum. Biz sosyalistiz. Görüşlerimiz için meydanlara çıkıyoruz, bağırıyoruz, isyanımızı gösteriyoruz, gerekirse biber gazı, jop yiyoruz, gerekirse kaçıyoruz, geride tek bir yoldaş bırakmıyoruz, susmuyoruz. Siz ne yapıyosunuz? Madem bu kadar vatanseversiniz siz ne yapıyorsunuz? Facebook ;a durum, twitter a tweet atmaktan başka ne yapıyosunuz? Ne?? (alıntıdr)
devamlı bünyede kalıcı olarak bulunacaksa vatanperverlik daha sıhhatli olacaktır. her millet ferdinin kendi milletine duygular beslemesi normal ve güzel bir hasletsede kusulduğu zaman ortalığın kokusu ve durumu değişir.
bir kez daha yazdım ırkçılığı yazdım tüm duvarlaradır
bir kez daha ırkçılığı yazdım tüm duvarlara çünkü vatan sever olmak ırkçılıkmış
bir gün daha ırkçılığı yazdım tüm duvarlara
bir gün yalan anılara
bir gün daha üstümüze pis kanı dökenlere
karşı ırkçılığı yazdım tüm duvalara
yazdım, çünkü; bir amacım vardı önemli olan vatandı
çünkü bir felsefe vardı
o'da ay yıldızın felsefesi düşünsesiydi
aydınlık'ın yolları döşüyordu bu felsefe bu inanç
bir kez daha ırkçıliğı yazdım tüm duvarlara...
dipnot: eğer, ırkçılık deniliyorsa ırkçılığı yazdım tüm duvarlaradır...
kendi milletinden hariç, tüm milletlere kin ve düşmanlık beslemektir.
ırkçılıkla milliyetçilik arasında fark yoktur.
aynı kavramlardır.
eş anlamlı sözcüklerdir.
atatürk milliyetçiliği diye bir milliyetçilik yoktur.
çünkü kişi milliyetçiliği olmaz.
olursa buna putlaştırma denir, tanrılaştırma denir.
bunun sonu kafayı yemeye kadar gider...
komünizm denen melanetin çökmesiyle türk gençliğinin tek fikriyatı haline gelmeye başlamıştır.anket şirketleri ülkemizde her iki gençten birinin mhp ye oy verdiğini söylüyorsa bu daha da doğrulanmış oluyor.
doğal olarak üzerinde yaşadığın, ekmeğini yediğin, vatanını sevme durumun. niçin ilkellik veya geri kafalılıkla suçlanıyor anlamış değilim. napalım, ilkel veya yobaz olmamak için ihanet mi edelim vatana.
"arabın arap olamayana üstünlüğü yoktur. üstünlük yalnız takvadadır (erdemli olmaktadır)." kriter bu. herkes ait olduğu milleti için bunları söyleyebiliyorsa zararsız ve ölçülü milliyetçilik yapmış sayılır.
milliyetçilik lisede pardesünün cebinde tesbih taşımak, kunduraların topuklarını birbirine vurarak yürümek yada tuvalette küfürlü muhabbetler eşliğinde sigara içmekle alakalı değildir. milliyetçilik; vatanını, o vatanın yurttaşlarını sevmektir, elinden geldiğince yardım etmektir, komşusu açken tok uyumamaktır, gelişmektir, geliştirmektir. bugün "milliyetçiyim" diye ortalıkta dolaşanların çoğunun milliyetçilikle alakası olmadığı gibi, birçok kişi de milliyetçi olduğunu söylemeden aslında milletini yüceltmekte, milliyetçiliğin temel ilkelerini, "insanlığın değerleri" olarak, uygulamakta, çevresine örnek insan olmaktadır. gerçek milliyetçiler karşısına bağımsız kürdistan davasını savunanları da sözde ermeni soykırımını kabul ettirmeye çalışanları da alıp konuşabilen, sorun çıkartmayı düşünmeyip çözüm bulmayı isteyen kişilerdir, onlar hepimizin bir ferdi olduğumuz bu ülkenin daha da iyi olabilmesi için birbirimize kenetlenmeyi isterler, daha çok şeyi beraber başaralım isterler, yurttaşlarının başarılarıyla övünür, kötü davranışlarından utanırlar, düzeltmeye çalışırlar hataları akıl ve mantık çerçevesinde. kendi kendine yeten, hatta artan, bir ülke olabilmeyi arzular ve bu yolda canla başla çalışırlar. bunu yapanlar sokakta küçük bir çocuğa kavga etmenin neden yanlış olduğunu anlatan yaşlı amcalardır, sabaha kadar çalışan öğrenciler / çalışanlar / işverenlerdir, yaşlı bir teyzenin pazar poşetlerini evine taşıyanlardır, araştıranlar - bulanlar - yapanlardır.
Öyle bir hale sokuldu ki, türkiye'de milliyetçilik eleştirildi mi türk düşmanlığı yapılıyor denildi hâlâ da deniliyor. Oysa milliyetçiliği eleştiren biri, kendi milletinin çıkarlarını da her şeyden üstün tutmayan insandır sadece türk milletinin değil. Bir lehin çıkarını dünyadaki her şeyden üstün gören bir başka lehin etik davrandığını düşünmek doğru değildir. Bir insanı sevmenin ona çıkar sağlamanın zemini milliyeti değil nitelikleri belirlemelidir.
genel itibari ile, ferdi olunan ulusun varlığını sürdürmesi ve ilerlemesi için çalışmak bilinci ve bu bilincin yeni nesillere aktarılmasıdır.
türk milliyetçiliği özelinde şahsi duygu ve düşüncelerime gelirsek; türk milletini lâyık olduğu mertebe olan dünyanın bilim, teknoloji ve kültürde en ileri saflara götürme ülküsüdür. türk bayrağını gördüğünüzde, istiklâl marşı'nı duyduğunuzda ağlamaklı olmak, zamanında atalarınızın dünyayı tir tir titretiğini bilip övünmek ama bugünkü halinizi görüp üzülmek, devletinizin imkanlarıyla okumuş insanların (aydın demeye dilim varmıyor) şahsi menfaatleri için devlet ve milletinize hakaret etmesini izlemek ve elinden bir şey gelmemek ve bu duruma kahrolmak, kendi vergilerinizle maaş verdiğiniz ve tbmm'ye alıp makam-mevki sahibi yaptığınız kişilerin çalıp-çırpmalarına maalesef salt küfür ederek mukabele etmek, kendi devlet ve milletinizin refahını düşünmek ama gene kendi devletiniz (daha doğru ifadeyle hükümet demek lâzım) tarafından hücrelere atılmak, hücrelerde aziz olarak nitelendirdiğiniz polisten/askerden dayak yemek ama hücreden çıktıktan sonra gene onları aziz ve asil olarak nitelendirmek, devlet baskısına maruz kalmak ama devlete hiçbir zaman ve zeminde lâf dahi söyletmemek, atatürk'ü sözde değil özde sevmek, "acaba bugün şehit verdik mi? inşallah vermemişizdir" diyerek haber programlarını korkuyla seyretmek, doğru düzgün bir lidere sahip olamadığın için kahrolmak, açılım saçmalıklarını sadece izleyip kahrolmak, "türkiye 36 etnik gruptan oluşuyor" diyerek üniter yapının içine eden ve çöküşü başlatan bir boşbakan'a tahammül etmek zorunda kalmak, 7 bağımsız devlete sahibim diyerek övünmek ve esaret zincirinde olan kardeşleri için dua etmek, "dünya halklarını birleştireceğiz" diyen solculara karşı turan'ı savunmak ve bunun neticesinde hayalperest olarak anılmak, yetiştirdiği entelektüellerinin hakaretlerine maruz kalmak, polisine-askerine-siviline silah çeken teröristlerin avrupa'da ikram-iltifat gördüğünü gördükçe kahrolmak, velhasıl milliyetçilik türkiye'de türk olmak gibi zor bir yolu seçmektir.
türkiye'de milliyetçiyim diyenlerin çoğu alkol yasak, karı kız yasak, keçi sakal yasak, erkekde küpe takmak yasak ahkamları kesip, bu tür şeyleri yapanları tenhada yakaladığında kıstırır.. genel olarak, çoğu şey gibi milliyetçilikte yanlış biliniyor..
aslında öncelikle kendini ait olarak tanımladığı milletini seven, yükselmesini isteyen sonra diğer milletleri de sevebilen bir akımdır. kültürel birlik ön plandadır. günümüzde ipin ucu kaçmıştır elbette.
milliyetçiler bireyden ziyade bir toplulukla tanımlarlar kendilerini, bunun sebebi ise -ortaya atılan düşüncelerle kişisel kanaatlerimin kesiştiği nokta- bireyin kendini birey olarak gerçekleştirememesidir, yetememesidir.
neticede insanlardan bahsettiğimiz için neden farklı adlar alınmalıdır konusuna anlam veremediğimden mantıksız bulduğum, fransız ihtilali ile ortaya çıkmış bir kavramdır ve 18. yy. dan beri hala yaşatılmaya çalışılmaktadır.
türleri de mevcuttur ve bu akımdan doğan başka ideolojiler de.
günümüzde böyle yaşanmamaktadır, milliyetçilik ait olduğunu ifade ettiğin milliyetle mutlu olmakken, gurur duyacağı başka bir şey olmadığından tesadüfen gerçekleşmiş bir şeyden dolayı gurur duyma boyutuna gelmiş, bunu da aşıp seninle aynı milletten olmadığını ifade eden kişilere kendi milliyetini dayatma halini almıştır.
ve evet ayrımcılığın hakim olduğu bir akımdır, insanları milletlere ayırıyorsun daha ne yapacaksın.
insanın ülkesini ve milletini sevmesinden başka bir şey değildir. ırkçılık, faşistlik, ayrımcılık gibi diğer kavramlar, kimi zaman milliyetçilikle beraber görülmesine karşın bu durum her zaman herkes için geçerli değildir ve bu kavramlarla milliyetçilik eş anlamlı değildir. milliyetçi bir insan atatürk gibi de olabilir hitler gibi de olabilir. ancak ikisi arasında ortak yönler bulmak ters yönde yüksek bir yetenek ister.