hangi akla hizmet böyle bir şey yapabiliyorlar ya.
durumu olan var olmayan var? okullarda artık herkes birbirine giricek.
bi taraf hava basıcak bi taraf ezilicek .
yok hiçte öyle siyasi sembol taşıyan kıyafetler giyilemeyecek falan demesinler paşa paşa giyilir!!
başarısız olacak açılımdır.
kıyafet almaya parası olmayacak çocuklarımın giyecekleri şey yine önlük olacaktır.
okul hem eğitim veriyor, hem de hayatı öğretiyor ya; çocuklar birinci sınıftan ağlamaya başlayacaklar:
"anneeeeeeeeeeeeeeeeee benim niye böyle gömleğim yok!!!"
beşinci sınıfta:
"anneeeeeeeeeeeeeeee arkadaşlarım bilgisayarıyla geliyo okula ühüüü!"
ortaokulun son sınıfında:
"anneeeeeeeeeeeeeeee benim niye cep telefonum yok?"
öncelikle öğrenciler arası maddi uçurum zaten vardır, formanın altına giyilen ayakkabıdan telefona, hırkalardan çantalara kadar biraz biraz herkes kimin daha varlıklı olup kimin olmadığını anlayabilir. fakat kıyafet bu durumu tamamen sonraki seviyeye götürecektir. bir tarafta sürekli yeni kıyafet isteyen çocuklar olacak, diğer tarafta arkadaşlarından görüp bizde niye yok diyecek üzülecek böyle bir şeyi daha şimdiden sorun haline getirecek çocuklar da olacaktır. bu alanda düşünülünce tamamen gereksiz ve yanlış bir uygulamadır.
serbest olsun da artık okul yönetimi çocukları kendi isteği doğrultusunda giydiremesin şeklinde düşünüyorsanız da eksiktir, hiç bir işe yaramaz. bir kere kot pantolon yasak, ki bu fazlasıyla saçma, kızların etekleri diz altında, şort ve askılı yasak, erkekler kışın gömlek yazın tişört. ee sadece renk seçme hakkı oluyor o zaman öğrencilerin? bu nedense bana pek serbest gelmedi.
kısaca, dediğim gibi yamuk yumuk bir açılımdır. iki türlü de sınıfta kalmıştır. ne doğru düzgün serbesttir ne de adildir. gereksizdir işte. bu yapılacağına milli eğitim bakanlığı asıl işini yapsa da eğitim kalitesini arttırsa eminim çok daha başarılı ve bilinçli bir kuşak yetişirdi.
avrupa' da gelecekte uygulanması düşünülen hatta şu an bilimsel olarak incelenen, Türkiye' deki parmakla sayılabilecek kadar az olan mantıklı uygulamalardan birine mantıksızca son verilmesidir. Çocukların daha küçük yaşlarda gelir dağılımındaki adaletsizlikten doğan sosyal ayrımcılıkla tanışıp bundan etkilenmesine neden olacak olan koca bir saçmalıktır.
kot pantolona izin yokmuş.gerçi ben pek giymem ama memleketimdeki gençliğin yüzde doksanını dışarı kot pantolonla çıkıyor.bu kuralın ne anlam ifade ettiğini hala anlamış değilim.
(bkz: jean amerika nın şalvarıdır)
çocuklarının ayaklarını yorganına göre uzatmasının ilk adımıdır ve unutulmamalıdır ki günümüzde çocukların ayaklarını yorganlarına göre uzatmasına yönelik her eylemler aslında büyüdüklerinde aç kalacaklarını şimdiden kabullenmeleri anlamına gelmektedir.
Durumu iyi olan- olmayan ailelerin çocuklarının aynı okulda okuduğu gözönüne alınırsa saçma salak bir uygulama olduğu anlaşılacaktır. Şöyle ki sözlüğüm; çocuklar arasında kıskançlık başlayacaktır. alinyazisi tipeksi' nin dediği gibi marka savaşları olacaktır. Ayakkabıyı değil nike ı öğrenecekler. ilkokul çağındaki çocuklara yazık olacaktır.
yapacak iş bulamayan meb'in saçmalamaya son sürat devam etmesidir.
bak ne diyorum, şimdi bizim geriye kalan 4-5 sınav var. onlara girmeyeyim ben, notum 50 olsun ha? rapor getirince 60'a yükselsin? tamam, hiç uğraşmayalım?
tamamen serbest degilmis. gene sınırlamalar var.
fakat turkiye gibi, insanlarinin maddi olarak buyuk bir esitsizlik icinde oldugu bir ulke icin cok gereksiz ve yanlis bir karar.
eğitim sistemimiz o kadar bok içine girmeye başladı ki artık diyecek hiç birşey bulamıyorum. ulan bari şu kıyafetlerle oynamayın bir tarafınıza mı batıyor amuna koyayım derdiniz ne anlamadım ki? yok önlüğü değiştir, yok üniformayı değiştir, yok kravat koy, yok hepsini kaldır.
bunları bırakında millete; iş verin, ekmek verin, gelecek verin. ne yarak işlerle uğraştığınızın ne siz farkındasınız ne de etrafınızdakiler.
meb in serbest kıyafet tasarısını çeşitli kurallar koyarak onaylamasıdır.
bu sayede ufacık ufacık çocuklara gelir dağılımında nasıl uçurum olurmuş bu yaştan başlayacaklar öğretmeye.