meb in serbest kıyafet açılımını onaylaması

entry142 galeri3
    67.
  1. yanlıştır. çünkü görünüme çok önem veren ergenler "yarın sınavım var" diye değil "yarın ne giysem" diye düşünmeye başlayacaktır.

    (bkz: çünkü eşşeğin zikinden dolayı)
    3 ...
  2. 66.
  3. nihayet, çok ama çok geç alınmış karardır, bu karar seneler evvel alınmalıydı(öyle 3 sene 5 sene değil, en az 50 sene evvel alınmalıydı).
    2 ...
  4. 65.
  5. türkiye gibi bir ülkede maddi duruma önem vermeyen meb'in yaptığı karmaşık olaydır. hadi hayırlısı.
    1 ...
  6. 64.
  7. okul kıyafeti üretimi ve satışı yapanların içinde yağdanlık bulunmadığının göstergesidir.
    0 ...
  8. 63.
  9. çocukların psikolojisinin olumsuz etkilenmesinin yanında 20 bin kişinin çalıştığı forma-önlük pazarını da bitirmiş olan uygulamadır.
    1 ...
  10. 62.
  11. "Anlaşacak önlük-forma şirketi bulanamıyor mu?" sorusunu akıllara getiren uygulamadır. Neresinden tutarsan tut ele gelir bir yanı yoktur. Biz avrupa değiliz arkadaş. Universite okuyan gençlerde bile büyük * * bir sorundur, her gün aynı kıyafetle okula gitmek. Kaldı ki ergenliğin başlangıcında olan gençlerin ailesinden soğumasında büyük bir rol oyanayacaktır.
    1 ...
  12. 61.
  13. aradaki farkların kapanmayarak çocuklar üzerinde büyük yaralar açacak durumdur. asgari ücret alan ailelere yazıktır.
    1 ...
  14. 60.
  15. meb in bu yaptığı terbiyesizlikten başka birşey değildir. zaten devlet terbiyesizliklerine yeni terbiyesizlikler eklemek için gecesini gündüzüne katmış durumda.

    türkiye refah düzeyi yüksek bir ülkemidir ki sen bu terbiyesiz kararı veriyorsun?
    önlük giyen ilköğretim çocukları ya önlüğü ya yakayı bulamazken, lise ve dengi okul öğrencileri formaları en ucuza getirmenin yollarını ararlarken, sen* ne hakla maddi gücü olmayan çocukları, maddiyatı olan küstah çocukların acımasız bakışlarına acımasız sözlerine hedef haline getirmeye onay veriyorsun.

    fakir ailelerin çocuklarına, "bugün ne giyeceğim" yüzüden bir travma yaşatacağınız için şimdiden allah hepinizin* belasını versin.
    6 ...
  16. 59.
  17. türkiyede aileler arası sınıf farkının en az hissedildiği (hiç hissedilmediği denemez asla), çocukların birbirine daha eşit mesafede olduğu okullarda kıyafet serbest olunca ne mi olacak: çocuklar daha daha küçük yaşlarda komplekse girecek, beyinlerini gereksiz yere yormaya daha önce başlayacak. birbirlerinin kıyafetlerini inceleyecekler, eve gelip isyan edecekler, aynısından isteyecekler, anneleri hergün bir teleş alacak, "acaba ne giydirsem?" diye... hergün aynı şeyi giydirip gönderiyorduk ne güzel, formalarına bakıp hangi okulda olduğunu kolayca anlıyorduk. sanki MEBin tek sorunu buymuş gibi, kıyafet serbest bırakıldı. aslında veliler birleşip formayla göndermeye devam etmelidir. eğitim bakanının bayan olmasının bu açılımdaki rolü merak edilmektedir.
    0 ...
  18. 58.
  19. maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için kötü olacak durum. tek tip kıyafet olduğunda çocuklar arasındaki en büyük fark olsa olsa kumaş farkı oluyordu ki o da çok etkin bir rol üstlenmiyordu birbirine özenmek için . şimdi ise bir tarafta ben 10 kıyafeti, saati ile donanmış çocuk diğer tarafta normal kıyafet giyen çocuk olacak. durumu iyi olan her gün kıyafet değiştirirken, diğerinin böyle bir imkanı olmadığı için ister istemez sıkılacak kendini kötü hissedecektir. kıyafetle uğraşacağımıza önce eğitim seviyemizi geliştirmek için uğraşsak daha faydalı olacaktır...
    1 ...
  20. 57.
  21. üniforma standartlarına dahi uymayan öğrencilerin, serbest kıyafet standartlarına uyacağı şüphelidir. ama hadi hayırlısıdır.
    2 ...
  22. 56.
  23. forma çocukları tekdüzeleştirmek için var olan bir tektipleştirme aracıdır. yumuşatılması ve ileride de kaldırılması çocukların kendi kişiliklerini daha rahat ifade edebilmelerini sağlayacaktır.
    2 ...
  24. 55.
  25. parası olmayan öğrencilerin y.rrağı yediğinin resmidir.
    0 ...
  26. 54.
  27. komple yanlış uygulama. tamam kıyafet yönetmeliği de saçma ama hiç değilse bir rekabet ortamıı oluşturmuyor. bunu yapmak yerine okul kıyafetlerini düzgün yaparsın olur biter. yazın sıcağında kumaş pantolon yerine ne bileyim bir şort, ince pantolon falan koyarsın. zaten şort falan da yasakmış iyice saçma oldu.
    0 ...
  28. 53.
  29. yanlis olan uygulamadir. kilik kiyafet serbestligi ogrenciler arasinda belli olmayan farki, belli edecektir. eminim ki durumu iyi olmayan ogrencinin okula gitme istegi azalacaktir, derslerdeki basari orani azalacaktir.
    0 ...
  30. 52.
  31. Okula yırtık ayakkabılarla giden, defteri kitabı zor bulan çocukları hiç düşünmeden yapılan uygulama. o ankette oy veren insanların yarısı "ayh yshasn serbest gidicez okulaa!!" diyen ergenler, hayır neden gerisini düşünmüyoruz ki.***
    2 ...
  32. 51.
  33. tamam 8-10 yıl sonrada 7 yaşında bebeleri türbanla görürüz zaten yazık ya.
    1 ...
  34. 50.
  35. senelerdir aynı geyik sürer gider.
    kıyafet okullarda serbest kalırsa sınıf ayrımına yol açar diye. bunu okul kıyafeti üretenler türetiyordur biryerlerinden.
    yok kardeşim açmaz.
    zihinleri açabilir belki...
    bu çocuk haftasonlarında sokağa çıkmıyor mu? o zaman yaşamıyor mu sınıf ayrımını?
    okullar özerk bölgeler mi?
    çocuk kılığa kıyafeti kafayı takacağına derslerine taksın kafasını.
    okul yönetimleride okullarındaki araç gereçe... çocuk wc'ye gittiğinde lavabo boynunu kesmesin!!!! ve ölmesin yeter.
    1 ...
  36. 49.
  37. bi bakımdan iyi bir hadise.
    zaten zengin fakir ayrımı kıyafetle değilki.zaten kişiler sözleri ile bunu açığa vurabilir.
    bunu illaki kıyafetle belirtmesine gerek yok.okullarda ayakkabı serbestliği yada cep telefonu serbestliği de bu ayrımı göstermeye yetiyor.
    örneğin; bir öğrenci hergün farklı bir adidas yada nike ile geliyor sen ona diyemiyorsunki kundura ayakkabı ile geleceksin madem ayrım var diyorsunuz.herkes aynı kıyafet aynı ayakkabı ile gelecek,okullarda telefon yasaklanacak.ancak böyle ayrımı ortadan kaldırabilirsiniz.

    dediğim gibi ayrım illaki kıyafetle olmaz.uygulamayı yerinde buluyorum.bir örnek veriyim: bizim lisenin kıyafeti 110 tl idi.
    hadi bakalım herkes verecekmi bu parayı.zaten okul kıyafetleri belli firmaların tekelinde.bırakın herkes kendi kıyafetini giysin.
    öğrenciler birbirlerini marka ile değil başarıları ile geçsin.
    0 ...
  38. 48.
  39. ondan önce kaldırılması gereken bir şey varsa saç uzatma yasağıdır. hadi tek tip kıyafet açıklanabilir de saç uzatma yasağı nasıl açıklanıyor?
    3 ...
  40. 47.
  41. meb kıyafetten önce, eğitim sistemine bakabilir.
    1 ...
  42. 46.
  43. her seye karşı çıkan gereksiz zihniyeti yoran bir başka gelişim daha...

    ulan hep istediğimiz şeyler oluyor, hala itiraz telaşındasınız. kuzum sizin derdiniz üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi bi karar verseniz?
    1 ...
  44. 45.
  45. Okul yöneticilerinin, okul kıyafetlerinden rant sağlamasını engellemek için, ailelerin, sadece * bir mağazada bulunan* kıyafeti almak zorunda bırakmamak için yapıldığını düşündüğüm düzenlemedir. Lâkin mutlaka bir standartı olmalıdır. Örneğin, kumaş pantolon, kundura ayakkabı, tek renk gömlek, hırka veya ceket diye yapılacak bir standartizasyon düzenlemenin en verimli halini oluşturacaktır.
    1 ...
  46. 44.
  47. çocukların okula gitmek istememesi için yeni bi sebebtir..
    1 ...
  48. 43.
  49. ben ortaokuldayken, ağır maddi sıkıntılarımız vardı gerçekten. okulda bir çok arkadaşımı görürdüm, ceplerinde günlük 5 milyonla gezen. (6-7 sene önce sağlam paraydı 5 milyon.) çantaları mükemmeldi, kameralı telefonlar falan daha yeni yeni çıkmışken bazılarının ellerinde vardı, bilgisayarları vardı. (ki bana teknoloji ve oyun manyağı bir insan olaraktan artı bi koymaktaydı) üzerimizdekiler tek tip idi doğru ama, kimin ne olduğu açık saçık belliydi.

    ama burada bu durum farklı. adam üzerinde orjinal lacoste ile okula gelecek, altında marka bi keten pantolon, ayağında 200 liralık nike ayakkabı; diğer yanda garibim pazardan aldığı çakma lacoste u, 5 senedir giydiği okul pantolonu, kenarlarından hafif açılmış kundurasıyla okula gelecek. üstüne üstlük diğerleri her gün elbise değiştirip, bir giydiğini bir daha giymezken garibim 1 belki de 2 hafta aynı elbiseyle okula gidecek.

    o çocukların psikolojisi nasıl bozulacak düşünün. alamadıklarından dolayı hırslanıp hırsızlık mı yaparlar, gasp mı yaparlar, vergi mi kaçırırlar ne olur bilinmez ilerde. hepsinin tek gayesi ceplerini para ile doldurmak olacak. zaten şu an bir çoğumuzun dini imanı para iken ileride bu sayı çok daha artacak.

    yanisi, tek bi hamleyle gelecek 20 yılımızın içine edilebilir. bu kadar karamsar bakma demeyin, ben sadece yaşadıklarımı anlatıyorum.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük