bugün

c den sonra hep c ile kıyasladığım programlama dili. sanki eski sevgilimle yenisini kıyaslıyorrum amk psikolojim ne halde anlamadım gitti. içimen hep "c olsa böyle yazardık, c olsa böyle çıkardı" diyorum. profesyonel yardım şart. (bkz: beyler ()
talep olunan, istenen şey.
akademik kariyer düşünenlerin kesinlikle öğrenmesi gereken program. duayeni uğur arifoğludur ve elektrik elektronik mühendisliğinde çok kapsamlı verilen bir derstir.
sinyal ve görüntü işleme alanı ile uğraşanların fazlaca haşır neşir olduğu bir program. o kadar fazla fonksiyon var ki hepsini bilmek imkansız. bu programı kullanan kişiler uğraştığı alana göre fonksiyonlardan haberdar olup kullanırlar.
elektrik-elektronik mühendisleri için çok şey ifade eder. matlab ile tanıştıktan sonra 1 satır bile c kodu yazmadığını söyleyen adamlar var*.
ilk başlarda kolay gelen, sonra işlerin karıştığı program. vizeden önceki gün çalışırsanız biraz zorlar ama en azından sınava unutmadan girersiniz.
özellikle bazı taşra üniversitelerinde programlama adı altında dersi verilen, aslında programlama bile olmayan, matrisler üzerinde işlemlerin yapılabildiği minik ve oldukça basit bir paket program.
offline processler için gayet ideal programdır kendisi.

iki tane sikimsonik kodu kafası basmadığı ve dersi geçemediği için bu programı kötüleyenlere hatta yazlımcılarına bela okuyanlara benden gelsin;

keşke ölseniz.

ulan senin beğenemediğin program senin abaküsle 1 milyar yılda yapacağin işi 1 saniyede yapıyor.
açılımı matrix laboratories olan mühendislik yazılım programıdır. çizim için pek tercih edilmez. onun için (bkz: autocad) kullanılır. simulink gibi güzel simülasyon algoritmalarına sahip bir dalı da vardır. ayrıca oyun vs. yazmak için pek elverişli değildir. oyun yazmak için c++ ve java denemenizi tavsiye ederim.
(bkz: c++)
(bkz: java)
beni bitiren program anlayan mesaj kutumu aydınlatabilir.
ilk defa 1985 yılında matematik ve özelliklede matris esaslı matematik ortamında kullanılmak üzere geliştirilmiştir. ilk sürümleri Fortan diliyle yazılmıştır.
nalet programlama dersinin nalet programı. kod yazmaktan tiksindiğimi biliyorum bak aklıma geldikçe fena oluyorum.

aylar sonra gelen edit: lanet demeye dilim varmamış. lanet olduğu konusundaki fikrim hala geçerli.
açılımı matrix laboratory olan bir sayısal hesaplama programıdır. 2009 yılının Yıldız'ında mühendislik eğitiminin ilk yılında bu programı "temel bilgisayar bilimleri" dersi adı altında öğretmeye çalışırlardı hey gidi günler hey!
herhangi bi şekilde matlab da fonksiyonlar konusunda internette pek doyurucu bilgisi olmayan yapay zeka programıdır.
kütüphanesi zengindir ama geç öğrenildiği için işkence eden bir programlama dilidir.
Bir zamanlar bolca kullandığım program şimdi çok ta hatırlamıyorum.
açılımı matris laboratuarıdır. elektronik haberleşme bölümünde sıkça kullanılır.
Azerbaycan'da erkek ismi. Telaffuzu biraz 'e'harfine yakın olarak okunur.
gereksizliğin danıskası programdır, yüksek seviyeli dillerin her türlü eline verdiği dil(demeye bin şahit ister, try catch bloğu patlar mı bir dilin!? ). Neymiş grafikleri harikaymış, matris çarpıyormuş, math.h kütüphanesi kendisinin içinden geçer, graph ve OpenGL kütüphanesindeki 2 fonksiyonu kullanmaya erinen vatandaş, derleyicisinin bile ota boka hata vermesine rağmen inatla kullanmaya devam ettiği programımsı ve dilimsidir.
programlama dillerine başlamak için temel olarak kabul edilebilir. çok bi gelişmişliğini göremedim açıkçası.

edit: oha nasıl bir kafayla yazmışsam. ibret olsun diye kalıyor bu entry burada.
çok psikopat bi program, ama aynı zamanda algoritma öğrenmek için basit kullanımı da mevcut. ama biraz işin içine girince neler yapabildiğine hayret ediyorsunuz.
bir elektrik-elektronikçi nin baş belasıdır. matlab da program yazmaya hakim olan yazarlarımız mesaj kutumu yeşillendirirse sevineceğim.
FF ile haneme yazılmış olan derstir .
Tarihin en gereksiz programı. Sadece okullarda proje yapmak için işe yarar, özel sektörde hiç bir hükmü yoktur.
galiba okullarda basa bela olsun diye yazmislar bu programi. ne bir kursta ne bir ilanda adina rastlamadim.
aklınıza gelebilecek tüm mühendislik uygulamalarında kullanabileceğiniz uber gelişmiş hesap makinesidir. algoritma geliştirmenin yanında simülasyon, cad entegrasyonu ve real worls i/O data işleyebilmesi ile gerek sanal gerekse gerçek dünyada çözüm kastırabilirsiniz.