somut vs soyut
fizik vs matematik
fabrika vs ofis (yaygın olarak)
temel mühendislik vs yan sanayi elektronik mühendisi (yazılımcı olmak için zaten okul okumaya gerek yok.)
çok yoğun eğitim vs ortalama yoğun eğitim
her sektörde iş imkanı vs belli başlı sektörlerde iş imkanı
diye gidebilecek kıyaslama.
kısaca, makina daha tercih edilesidir. gerçi kendi işim olduğundan çok objektif davranamam ama, net makina.
açık ara bilgisayar mühendisliğinin alacağı versus.
kullandıkları autocad programı zaten televizyonda böyle sanal bebek cihazlarında falandı. onu yazan adam da mali müşaavirmiş. makine okuyupta böbürlenme yok mu şu insanlarda. hepiniz nanaysınız.
mühendislik kavramı nedir? mühendislik kavramı, tek başına teorik veya pratikte kalan bilgiler değildir. ikisinin birlikte olduğu zaman anlam ifade eden kişinin bunlar dışında aktif ve sosyal kişiliği ile geleceğe yön verebilen bilim adamları denebilir.
ama maalesef makine mühendisliği okuyan arkadaşlar, mühendislik terimini kendileri bulmuşçasına bilmem neresinden uydurdukları, maalesef safsata, laf salatalarıyla kendilerini kandırırlar...
makine mühendisliği okurken bilgisayar mühendisliğinin derslerini nasıl seçeceksiniz bilmiyorum ama böyle saçma bir şey mümkünse emin olun bir boka yaramaz. bilgisayar mühendisliği oldukça zor bir dal, hele kafası makina mühendisliğine yatmış bir adamın anlaması neredeyse imkansız. öyle havuz c dersi alıp aa ile vermekle olmaz o işler.
Bilgisayar muhendisligi alir. ise baslama maasi hemen hemen makinenin iki kati oluyor. Ve programlama alanindaki acik cok fazla iken makine de ise fazladan mezun veriliyor.