hayattan bezdiren bölümdür, ömür törpüsü de diyebiliriz. ilgilendiği alanları duyunca şaşırmamak elde değildir. çok kısa bir şekilde anlatmak gerekirse makine mühendisleri her şeyle ilgilenir. son senelere doğru vucutta saç dökülmesi, gözlerde bozukluk, strese bağlı mide kanamaları gibi sorunların ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir. kazanılan uzmanlıklar konusunda azar işitmeye alışma, aşağılanma karşısında tepkisiz kalabilme, stresle baş edebilme gibi maddeler sıralayabiliriz.
Mühendislik fakültesinin kalbi. Bu bölümün mezunları otomotivden elektriğe kadar her türlü mühendislik dalında çalışabilirler. Tanıdığım makine mühendislerinin çoğu kendi işini yapıyorlar ki, çalıştıkları firmalar dünyada adı geçen cinsten. Okurken kızlara, sosyalliğe, boş zamana aç kalabilirsiniz; fakat bitirdikten ve para kazanmaya başladıktan sonra ihtiyacınız olan herşeyi inşa edebileceğiniz bir bölümdür.
türkiye'nin en çok işsiz çıkartan bölümlerindendir. o kadar matematiksel bilgiye karşın, iş hayatında trajedi yaşarsınız. bir senede 10.000 üzerinde mezun verir.
eskiden tam bir fakir fukara bölümüydü başka acayip mühendislikler türedi de bu durumdan kurtuldu. mezun olanlar bile daha adının tam olarak makine mi makina mi olduğunu bilemez.
28 yaşında yeniden başlamak üzere, öğrenci affı kapsamında başvurduğum bölüm. Arada bir adet yarım bırakılan ve bir adet bitirilmiş bölüm daha var. Askerlik de bekliyor. Yüksek lisansla onu oyalayabilirim biraz daha. Bir taraftan çalıştığımı ve üç yaşındaki oğluma bakmam gerektiğini ve kreşten başka bırakacak kimse olmadığını da hesaba katarsak, allah kerimdir demekten başka çıkar yol yok. Ve bu arada kesinlikle zor bir bölüm.
uludağ üniversitesinde yata yata geçilebilecek bölüm. kumpası 2. sınıfta lab da gördüğün, makinenin sadece m sini öğrendiğin, frezeyi, tornayı hayal edebildiğin * okulda pratiğin p sini dahi öğrenemediğin bir meslek bölüm. öğrenebildiğin kadar ingilizce, tasarım ( cad ) bilgisi yanına kar kalıyor. benden söylemesi.
alt dallarından onlarca mühendislik türetilmiş mekanik bilimlerin babasıdır. ayrıca Tdk ısrarla makine desede makinadır o.
(bkz: makina mühendisleri odası)
--spoiler--
bu sıkıcı dersler için;
(bkz: termodinamik)
(bkz: mukavemet)
(bkz: statik)
(bkz: dinamik)
(bkz: akışkanlar mekaniği) *
(bkz: ısı transferi) *
not: konstrüksiyonla ilgili olan yani teknik resim, makina elemanları, transport tekniği gibi dersler öğrencinin ilgi alanlarına göre eğlenceli bir hal alabilmektedir.
--spoiler--
altına imzamı atarım.
ayrıca; sayısal bilginiz yoksa -ki bunu söylemek bile yetmez baya temel matematik ve geometriyi yalayıp yutman lazım- ve 3 boyutlu düşünebilme kabiliyetine sahip değil ve sabrı olmayan bi adamsanız hiç yazmayın dedirtir. çünkü o sabır dönemsel olarak belli periyotlarla azalmakta.
sadece imalat dalı derslerinde *** zevkle dinlenen, diğer derslerin teorik ve oldukça sıkıcı olduğu bölümdür.
bu sıkıcı dersler için;
(bkz: termodinamik)
(bkz: mukavemet)
(bkz: statik)
(bkz: dinamik)
(bkz: akışkanlar mekaniği) *
(bkz: ısı transferi) *
not: konstrüksiyonla ilgili olan yani teknik resim, makina elemanları, transport tekniği gibi dersler öğrencinin ilgi alanlarına göre eğlenceli bir hal alabilmektedir.