gayet normal bir davranış ama gel gelelim lise 2'de eşit ağırlık bölümü seçenlere hep gerizekalı muamelesi yapılırdı, uyuz olurdum. çok uzun zaman oldu bilmiyorum hala yapılıyor mu? gerçi şimdi sistem fallafoş oldu. hangi sınıfta hangi bölümler seçiliyor onu bile bilmiyoruz. lise 4 yıl olmuş yeni öğreniyorum. cehalet dedikleri bu olsa gerek.
bir öğrenci fen dersi sevmeyebilir ya da kafası basmayabilir. fizik, kimya, biyoloji ilgisini çekmiyor olabilir. formüllerle uğraşmak, bütün gün ağzından salyalar akıtarak avogadro, vektör, metamorfoz soruları çözmek de istemiyor olabilir. edebiyatı daha çok sevdiği ya da daha kolay geldiği için eşit ağırlık seçme hakkına sahiptir bir öğrenci. fen seçmedi diye bir anda "beyinsiz" etiketini yapıştırmak kimsenin haddi değil.
sayısalcılarda hep bir yüksekten bakmalar, eşit ağırlık ve sözelcileri küçümsemeler, kendilerini ilah sanmalar söz konusuydu. e öss'de ne oldu? benim ilk senede girdiğim işletmeye hepsi ikinci sene girdi. ben işe güce başladım, halen üniversite okuyan sayısalcılar var.
buradan sayın hüseyin çelik'e sesleniyorum. bitsin bu ayrımcılık.
okulun müdür yardımcısı tarafından "ben okulumun başarısını düşürttürmem, gidin sayısal seçin" gibi şahane bir alternatifin sunulmasına sebebiyet veren eylemdir. hayır sayısal seçenlerin hepsi odtü ye girdi de bizim mi haberimiz yok.
Büyük hata yapmıştir zaten tmyi secen kişiler daha çok hukuk istiyor ama ne varki hukuku fencilerde secebiliyor. Bu yüzden hukuk en tercih edilen ve zor kazanılan bir bölüm. Eğer hukuku kazanmak istiyorsa feni secmesi gereken kisidir hem ygsniz daha yüksek olur ve daha çok bölüm secebilme şansınız olur.
ea okuyup iibf'ye gideceğime, sözel okuyup iletişim'e gideydim daha iyiydi. ha diyeceksiniz iletişim mezunları da işsiz. evet ama iibfliler de işsiz. hiç değilse daha çok sevdiğim, sosyalleşmeye açık bir bölümden mezun olurdum. üstelik beni batıran sözel değil matematik oldu. eada ise matematik önemli. eğer sözel okusam çok daha iyi bir yeri kazanırdım. o da var.
fende zorlanmakla genelde alakası olmayan durumdur. çok kitap okuyan *veya ea'da bir bölüm isteyen birinin doğal hareketidir. sayısal öğrencilerine göre şansları daha fazladır.
pek çok kişi tarafından kolaya kaçmak olarak yorumlanan, velakin hiç de öyle olamayan eylem. kolaya kaçmak için seçenler %20 ise bilinçli seçenler %80'dir. ama dershanede, okulda, diğer insanların gözünde, çok afedersiniz, eşşek olarak yer alırsınız. çünkü eşit ağırlık salaklar içindir, sayısalcılar zeki olur, zoru sever. nahh sever! eşit ağırlıklı dersleri sıkıcı, yorucu ve dayanılmaz buldukları için sayısalı seçer birçok öğrenci, fen bilimleri dersleri iyi olduğu için ya da zoru sevdiği için değil. ayrıca buna rağmen küçümser eşit ağırlıkçıyı, alay eder.
not : burda sözüm gerçketen isteyerek sayısalı seçenlere değildir.
ayrıca biraz hiddetlendim, evet ama kanayan yaramdır bu.