Nuri pakdil, türkiye'nin islam işbirliği teşkilatı dönem başkanlığını alması, merkez bankası başkanının murat çetinkaya olması da sorulabilir. abi ve ablalara başarılar dileriz.
Tarih ve Vatandaşlık 1 ayda biter mi sorusu benim için de kısmen sorulabilir bir sorudur. Yalnız 2016 sınavı için önemli olan tarih. Zira vatandaşlık soruları yapılabilir ama tarih soruları ya biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz şeklinde gerçekleşiyor.
Tarih önemli ölçüde inkılâp tarihi. 3 soru çağdaş Türk ve dünya tarihi olduğu için 1 ay kala o kadar konu okunmaz.
sırat köprüsüne benzettiğim sınavdır. ya sınavdan iyi bir puan alıp iyi bir işin olacak ya da özel sektörde uzun seneler iş arayıp güzel bir işin olmayacaktır. bu sene sınava girmesem de o heyecanı çok iyi biliyorum. bu zamana kadar sınavlar dünyanın sonu değil diye teselli edildik çok güzel ama bu sınav gerçekten bizlerin bir dönüm noktası durumunda. bu sistemi oluşturup sonra çeşmenin başında yandaşlarına bol bol dolduranlara lanet olsun.
Herkes gkgy sınavına hazırlanıyor amk. Ulan ben 22 mayıs daki gkgy e çalışmıyorum bile. Asıl bomba 29 mayıs daki alan sınavında. Kpss zor sınavdır evet, ama zor olan kısmı genel kültür değil alan dır. Çok kasmayın kendinizi. Coğrafya ne lan mikro iktisadın yanında?
soru tahmin etmek yerine çalışılmasi gereken sınavdır. Çok zor be hele bi iibf liyseniz. Çünkü sonu yok sürekli giriyosunuz her sene. Haa bir de en önemli zamanlar şu zamanlar. Neyse sabahtan milli kütühaneye devam ozaman.
"zaten tek oturuma giriyoruz neden 2 senede bir girme hakkı veriyosunuz bize her sene girelim işte" dedirten durumdur; şöyleki sağlık bölümü okuyan öğrenciler ( ftr hemşirelik odyoloji vs ) sınava 2 senede bir girebilmektedir.
Bazen ne kadar çalışırsam çalışayım olmayacakmış gibi geliyor. Öyle spesifik sorular soruyorlar ki hani ne kadar ezberlersen ezberle. Her soru incelikle hazırlanıyor.
Türkiye ' de insanların düz memurluk için matematik , tarih çözmesi işini dünyaya açıklayamazsınız.saçmalık bu. 2 yıllık harita kadastro okuyorlar mesela hiçbir şey bilmiyorlar haritayı kadastroyu da bilmiyorlar ama torpille çat diye memur oluyorlar. Tüm gün bilgisayar oyunu oynayıp maaş günü geldiğinde hakketmiş gibi paralarını çekip bir güzel yaşıyorlar. Böyle saçma bir sistem olamaz. Türkiye ' de eskiden görev yerine gitmeden emekli olmuş memurlar da vardı bunlar ne ki hatta.
Bu kadar çakal çukal , boş beleş insanın içinde bir şeyler yapmak için çabalıyoruz ama nafile. Boşuna uğraşıyormuşum gibi geliyor. Benim bölümümde 87 ' nin altında atanma zaten yok.
Hayır , şimdi infaz koruma memuru alımı var mesela. Lise , önlisans , lisans yani tüm bölümlerden 70 puan istiyorlar ve puanı yüksek olanlardan alacaklar adayları. Peki lise kpss ' den alınan puanla lisans kpss' de alınan puan nasıl eşit olabilir? Lise kpss ' ye iki ay çalışan zaten en az 85 puan alır.
Niye bu kadar saçma bir sistemin uygulandığı ülkede yaşıyorum? Bıktım resmen bıktım! Tiksindim !
2014 sınavına girmiş biri olarak 2016 sınavından tirsiyorum. Özellikle tarih soruları beni çok korkutuyor. Tarihten gelebilecek sorular tamamiyle bir muamma.
88 puan alan endüstri mühendislerinin bile KYKda sözleşmeli memurluk kovaladığı sınav. Genelde bu sınavın uzmanları 2014 öncesi ve sonrası diye ikiye ayırır. 2014ten itibaren bu sınavla atanmak bir hayale dönüşmüştür. Ama siz yine de girin mutlaka ibneliğine en gitmeyeceğiniz yere bile müracaat edin. Ben atanamıyorsam torpili olanlarda atanamasın, mantığı