Gözden göze değişen bir durum. Göz rengiyle de bir alakasıyok bence.
Bazılarının gözlerinin içi güler ve gözlerinden samimi olduklarını anlarsın ama bide sinsi sinsi bakanlar vardır asla onların gözlerinin içine bakamam.
kesin vardır bir kuntizlikleri. anlaşılır diye gözlerini kaçırır fellik fellik. ben şüpheleniyorum böyle durumlarda. utangaç falan olabilir tabi ama neden utanacak ki altı üstü konuşuyoruz lan. kesin vardır bişiler.
Ben değilimdir.
Hatta lisede bir hocamla böyle bir inatlaşmaya girmiştik bir defasında. insanların gözünün icine bakarak konuşmamız gerektiğini anlatıyordu. Belki on dakika boyunca dik dik bakismistik o konuşurken.
Ben pek kaçırmam. Biri yüzüme bakmadan konuşursa da tepki gösteririm. Çünkü öbür türlü dinleyemiyorum.
insanların gözlerine bakın. Yoksa nasıl odaklanacaksiniz?
Karşısındakinin sözlerine değer vermediğini ve onu ciddiye almadığını düşündüğüm insandır. Çünkü göz teması kurmak dikkati oraya vermek anlamına da gelir. Bu yüzden konuşurken göz teması kurmaya çok dikkat ederim, tabii ki rahatsız edici şekilde baskı yapar gibi değil. Ciddiye alır gibi.
gözlerin dili vardır ve sevgiyi, kızgınlığı,suçluluğu, ihaneti vs anlatır. dil yalan söyler, gözler doğruyu söyler. konuşurken gözünü kaçırandan korkun.
Eger bir is yaptiracaksam, emir veriyorsam ya da ortada ciddi bir konu varsa bakarim. Yoksa goy goy yaparken, havadan sudan konusurken, surekli muhattabinin gozune bakilmaz. Manyak miyiz amk biz? Sohbet bitince yataga mi gecicez? Gereksizdir.
ilkokuldayken öğretmeni "gözlerimin içine bak" diye diye korkuttuğu için bakamıyordur. bunun üzerine gözlere odaklanmadan sözlü iletişim kurmaya alışmıştır. ancak bu kez de karşısındaki insanlar bu tarz bir sözlü iletişim yapısına alışık olmadığı için sözlü iletişimde bocalama durumuna düşmektedir.
bu kişi karşısındakileri dinlediğini beden dilini kullanarak başka yollardan hissettirmeyi öğrenirse, gözlere odaklanmada zorlansa bile sağlıklı iletişim kurabilir. ancak bunun yerine ayna karşısında kendi gözleri ile burnu arasında üçgen çizme egzersizini yaparak yeni bir alışkanlık kazanmaya çalışırsa, göz temasından kaynaklanan yanlış anlaşılmaları en aza indirecektir. bu kişinin aynalara karşı bir fobisi varsa da fobisinden derhal kurtulmaya çabalamalıdır.
small talk'larda karsimdakinin gözlerine devamli bakarsam diyalog bittiginde salak gibi birbirimize bakakaliyoruz ve bu oldukça rahatsiz edici geliyor bana. nispeten daha önemli bir konudan konusuluyorsa da bakmamak kaba oluyor sanki biraz. bakiniz.