kilo almak önemli değil, mesele sağlıklı ve orantılı kilo alabilmek. bunu protein ağırlıklı beslenerek yapabilirsiniz. tabi spor çok önemli. yorucu spor değil. çok yiyip az spor yapmak ki vücutta orantı olsun.
gerçi ben kilo almaya çalışıyorum olmuyor ama işe yaradığına şahidim.
tamamen genetik ve vücut yapısı ile ilgili durumdur. ne iseniz o olursunuz. hiç kimse herkül doğmaz doğa ve doğa koşullarına göre vücut kendini entegre eder. sürekli ağır iş yapıyorsanız kaslarınız artık gelişeyim bu beni zorluyor şeklinde düşünür ve gelişir. ama bıraktığınız zaman tamam paydos dağılın der.
fakat şöyle bir faktör de vardır yaşınıza göre vücudunuz kendinize gelecektir bu yaş herkeste farklıdır 18 yaşındaki bi çok insan cin ali stilidir. hiç 18-19 yaşında yuri boyka gibi vücut yapmış kimseyi göremezsiniz görsenizde fotoşop veya steroiddir. o yüzden kasmayın zamanı gelir elbet.
yüksek kalorili yiyecekleri haddinden fazla tüketip, buna karşılık az hareket halinde olmak baş yöntemidir. hele ki ağır yiyecekler akşam 7 den sonra tüketiliyorsa..
t-shirt'leriniz üstünüzde emanet gibi mi duruyor?
pantalon ve şortlarınız belinizden mi düşüyor?
çok yiyorum ancak kilo alamıyorum mu diyorsunuz?
arkadaş ortamınızda "sıskaaaa sıskaaaa" şeklinde söylemlere maruz kalıp alay konusu mu oluyorsunuz?
anneniz size " yisene çocum bak bi deri bi kemik kaldın ayol" deyip ağzınıza köfte mi itekliyor?
o zaman;
abur-cubur, makarna, kola vs külliyen yalandır, hepsi tecrübeyle sabit; denenmiş olup işe yaramamışlardır en güzel yöntem paraya kıyıp diyetisyene gitmektir.
ne kadar denenirse denensin 3-5 kilo alındıktan sonra rejimin sürdürülemesi, sınavlar vb. nedenlerle geri verilen kilolarla eski kiloya çabuk dönülür. en iyi kendinle barışık olmak.
düzensiz ve aklınıza gelen saat yiyin. özellikle gece yatmadan yemek yerseniz mutlaka kilo alırsınız. öğrencilikte en çok kilo alma sebebi yatmadan yenen yemektir.