Kendine iyi bakma. Ya da benim dememle bakma. Bana bu kelimeleri ardı arkasına söyleten olayları yaşadığımız sıralarda eminim ki aklına gelmeyen cümlelerim vardı. Onları uygulamadın. Kendine iyi bak dememle mi iyi bakacaksın? Bakma. En azından benim dememle bakma.
2 sevgili arasında son cümle olarak kullanılıyorsa eğer açılımı bu olsa gerek.
candan erçetinin saçma isimli şarkısında mükemmel şekilde özetlenmiş veda cümlesidir. keşkeki hiç söylenmese. ama bazen;
"kendine iyi bak deme, denmez saçma!
kendime bakarım elbeet, sen hiç korkma.
kendine kalıyor insan eninde sonunda
sen bize iyi bak tanrım! sevdalı kullarına..."
"allahaısmarladık","hoşçakal" varken kullanılan gereksiz,içi boş ve anlam yoksunu cümle. keşke hayat kendimize iyi bakmakla süper olabilseydi. ama değil! ayrıca bunun bir de "kendine iyi davran" versiyonu vardır ki gülmekten insanı ortadan ikiye yarabilir.*
ahmet kaya denince ilk akla gelen şarkılardan . şarkı dediysem lafın gelişi bu güzelliği tanımlayacak kelime bulamadım. resmen gece gece yıktı geçti beni.
nasıl atladığıma inanamadığım ahmet kaya şarkısı.
hem çok kızdım kendime.
hem çok mutlu oldum. sanki yaşıyormuş da, yeni bir şarkı yapmış gibi hissettim.
şimdi mutluyum aslında.
kendine iyi bak adamım.
kendine cici bak. var birde nasıl itici bir versiyon. kendine iyi bak ise güzel bir temenni olmakla birlikte aslında anlamsız da gelir. hele ki senin nasıl olduğun ya da olacağın umrunda olmasada sırf moda diye söyleyenler yok mu? çok sahte ve gereksiz bir cümledir.
-kendine iyi bak.
+ne demek lan ben kendime iyi bakamıyor muyum. gel sen bak benim yerime.
etimolojik olarak nerden türemiş nerden çıkmış hayatımıza girmiş araştırmış değilim lakin o kadar güzel vedalaşma ifadesi dururken kullanmak kötü be abi. hiç bir şey diyemiyorsan hoşçakal de. nedir yani kendine iyi bak. bırak yaaa.