bu modelin şiirleri bile vardır, "kâbe arabın olsun bize çankaya yeter" şeklinde.
hatta m.kemal'e ilahlık atfetmeye kalkan şiirleri de vardır. canım ne alakası var m.kemal'i putlaştırmakla(!) sevgidendir o sevgiden(!)
kemalizm adı üzerinde olduğu üzere bir bilim gibi değerlendirilen olgudur.
kıçlarının üzerinde oturup "kemalizmden öteye gidememiş insan" için zavallı yakıştırmasını yapan yazarların zavallı bile olamadığı bir gerçektir.
kemalizm'mi bir rejim olarak gören insandır. kemalizm bir idedir.
insan; toplumu değil, kendini adapte edebilir.
keşke herkes kendi kapısının önünü süpürse. o zaman toplumu düşünmeye gerek kalmaz.
atatürk'ün görüşlerini bir yaşam felsefesi olarak savunan insandır. oysa atatürk ne politik felsefe ne etik ne epistemoloji hakkında felsefi değer taşıyan özgün bir görüş dile getirmektedir. bu bağlamda atatürk'ün görüşleri savunulacaksa bunların ancak uygulamalarda savunulabilecek pratik değerler bütünü olduğu unutlmamalıdır. Bu değerler bütününün herşeyden önce sıkça değişen ve devlet için karlı olduğu ölçüde modifiye edilen bir uygulamalar bütünü olduğu her zaman akılda tutulmalıdır. zaman içinde atatürk'ün sosyalizme sonra faşizme ve son dönemlerinde de liberalizme dayanan uygulamaları ve bu yakınlılarını bu "sistem" ya da "felsefe" diyerek yanlış nitelendirilmiş modelin öyle olmadığının açık bir örneğidir. atatürk herşeyden önce bu işi çok iyi yapmış, uygulamacı ve dönüştürücüdür.uygulamak zorunda olduğu durumların fazlalığı ve bunları uygulamanın zorluğu sebebiyle haliyle yer yer hatalarda yapmıştır. ama özünde baktığımız zaman atatürk var olan modelleri almış bunlarla oynamış bunların uygulanmasındaki nasıl sorularına cevap vermiş bir pratisyendir. Bu bağlamda bugün insanların kemalizm kemalizm diyerek peşinde koştukları model aslında şu anda atatürk'ün takip etmeyeği irticai bir modeldir. üstelik aksini savunanları irticacı diye nitelendiren bir kısır döngüdür.
askeri demokrasinin güdümünde, aslında demokrasiden bi haber olan ve her defasında darbe çığırtkanlığı yapan insan modelidir. günümüzde pek dikkate alınmayan modeldir.