gayet normaldir. zira arapça'da sayın, değerli vb. anlamlarına gelen, araplar arasında günlük hayatta sıradan insanlar için kullanılabilen hitap biçimi.
kuranda hiçbir isim önünde sıfatla anılmaz.
zira kuran tanrının eseridir.ve tanrı o eseri kullarına yollamıştır.hiçbir efendi kuluna isminin dışında bir sıfatla hitap etmez.bunu yorumlamak için din alimi ya da filozof olmaya gerek yoktur.
din konusu çok tartışılabilir eleştirilebilir bir konudur.ancak bilimsel tabanlı verilerle olursa sağlıklı olur.yoksa, saçmasapan bir hal alır ve içinden çıkılmaz kısır döngülerde boğar tartışanları.
Hz denmesi gibi bir zorunluluk yoktur. Hz den kasıt saygı sevgi ve onemdir. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yoktur. Ameller niyetlere goredir. Zaten kelime i şahadet getiriyorsan saygı vardır sevgi vardır.
herşeyi anlamış bir bu kalmış dedirten cinsten ergen zırvası. al sana tepki kıt iq nun sınırlarını zorlamanı tavsiye etmiyorum. bence ilk işin pc yi kapatıp odanın penceresine yönelmek olmalı. camı açıp derin bir nefes çekmelisin. kanına bol miktarda karışan oksijen sayesinde üretilen enerji beynine gitmeli ve kendi kendine şöyle demelisin ''ben ne yapıyorum'' . zira başlık açarken nefes alabildiğin konusunda şüphelerim var. risk algılaman zayıf, hayati işlevlerine odaklan. sözlüğü bırak ve yaşa.
hazret kelimesi saygıdan dolayı türkler tarafından kullanılan bir önek olduğu için doğaldır. kelime-i şehadette Allah kelimesinin ardından celle celalühü da geçmiyor. ama biz saygımızdan dolayı diyoruz. kelime-i şehadet metnini, bize peygamberimiz, Allah'ın bildirdiği şekliyle bildirmiş. Ne ise onu söyleriz.