deli sabiye bazen kör sabiye
dolmalar
cingidikler
cibidikler
gara ceren
okoğlu
çökük yaşar
giz mamut (kız mahmut)
hasanların depe (bu bir mekandır)
alamanlar
kemiş
topal fakı (topal olmasına bütün düğünlerde oynar).
Soyadı Kanunu'nun çıkarılmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen özellikle kırsal kesimlerde insanlar hala lakaplarıyla tanınmaktalar. Babadan oğluna, anneden kızına geçen lakaplar düğün davetiyelerinde, bazı esnafın veresiye defterinde o şekilde kaydediliyor...
lakap asıl isme sonradan eklenen ve kişinin herhangi bir özelliğinden dolayı bireyin tanıtıcı özelliklerinin, içerisinde bulunduğu kültür gruplarından en yakını ve samimisi tarafından fark edilip dile getirilmiş olması demektir. Aynı kültürel grubun içerisinde aynı adı taşıyan bireyleri birbirinden ayırt etmek gerektiğinde adlar yetersiz kalmış ve bu durumda başvurulan adres lakaplar olmuştur.
Lakap kişinin belirgin bir özelliğini fark eden herkes tarafından takılabilmektedir, ve zamanla öylesine kanıksanır ki kişinin asıl adı kullanılmaz olur ve kişi sadece lakabıyla anılır. Örneğin Pörtlek Emin... emin isimli kişinin gözünün çok büyük ve dışa doğru olduğu için bu lakap takılmıştır. Topuksuz Ali; topuğunun doğuştan olmadığı için bu lakap verilmiştir.
Kırsal alanlarda lakabın çok olmasının bir diğer nedeni ise buralarda isimlerin hep aynı olmasından kaynaklanmaktadır. Bir ailede 3 tane ahmet, mehmet olabiliyor. Bu nedenle ailedeki ahmetler mehmetler sarı, kara gibi lakaplar alabiliyor. isimler aynı olduğundan tanıma zorluğunu ortadan kaldırmak için lakaplar kullanılmıştır.
zamanında show tv de gece yarısından sonra yayınlanan erotik programlardan * rahatsız olan dini bütün nurullah amcamız köyün ana alıcı antenini devirmiş ve kullanılamaz hale getirmiştir, hanımı ilen beraber. ancak teyze hanım bu durumdan sebeplenememiş olay ve nick nurullah amcaya kalmıştır.