iş aramak yerine kendi şirketini kurmak

entry156 galeri0
    56.
  1. kiralık ev bulamayan kişinin müteahhit olması ile eşdeğer durumdur.
    0 ...
  2. 55.
  3. bu akaryakıt fiyatları ile yarrak yapılır denilesi eylem. olan firmalar bile sallanıyor şu anda. arabana mazotu peşin peşin alcan piyasadan alacaklarını taksit taksit toplayacaksın üstüne bir de vergi vs. dükkan açmak falan deme hiç hepsinin açılmışı var en köşebaşı yerlerde.en basit işi kurmak için bi 25-30 kağıt gerektiğini de hiç söylemeyeyim ben iştahın kaçmasın . yada 25-30 bin lira sokağa atcak paran var da ne demeye orda burda işsizim diye ajitasyon yapıyon behey dürzü.
    1 ...
  4. 54.
  5. hayatta herşey bir risktir özgüven ve biraz sermayeyle herşey olabilir.
    2 ...
  6. 53.
  7. sıradan bir işsizin asla yapamayacağı bişey. ama yapan hiç yokmu? tabiki var.
    (bkz: bilal erdoğan)
    (bkz: mehmet emre gül)
    (bkz: abdullah unakıtan)
    (bkz: erkan yıldırım)
    2 ...
  8. 52.
  9. eğer elinde belli bir kapital varsa yapılcak en mantıklı eylem.çünkü her işveren çalışanlarına min parayla max işler yaptırmayı ilke edinmiştir.
    0 ...
  10. 51.
  11. küçük çapta iş yapılacaksa şirket kurmak gereksizdir.
    (bkz: şahıs firması)
    1 ...
  12. 50.
  13. özlenen müteşebbis ruhudur. dikkat edilmelidir, halihazırda bünyem üç sene önce giren şemsiyeyi çıkarma çabasındadır..
    2 ...
  14. 49.
  15. işsizlere iş vermektir bir nevi.
    1 ...
  16. 48.
  17. limited şirket in en az sermaye tutarı 5000tl dir.
    anonim şirket in ise en az sermaye tutarı 50.000 tl.
    limited şirket kurmak için muhasebeciye vereceğiniz en az tutar 5000 tl den başlar zaten. ortaklar oluşturulacak (en fazla 50 ortak), bir sürü gideriniz olacak, dönem sonunda kar etmeniz bile neredeyse imkansız. şirketler 1-2 yılda başa baş noktasına gelip sonraki yıllarda kara geçerler ancak.
    tabi bu sizin seçtiğiniz sektörünüze bağlı olarak zaman diliminde değişmeler olabilir. kaldı ki türkiye de öyle şirket kurmak kolay değil.
    bir ton evrak hazırlamanız gerekiyor. evraklar için bile takipçi tutabilirsiniz. ticaret bakanlığından, bulunduğunuz ilin sanayi odasından onay almanız, tescilciden tescil almanız gerekiyor. herşeyiniz dörtdörtlük olmalı. yoksa tescilinizi alamaz ve tüzel kişilik kazanamazsınız. şirket kurmak için başta sıçmanıza bile para öder duruma gelebilirsiniz.. daha bi de dönem sonunda envanter ve bilanço için tekrar muhasebeciye alo çakmak durumundasınız. o da bi 5000tl cikten başlar.
    sırf muhasebeciye tek bi adama hiç bir üretim yapmadan en az ama en az 10.000 bayıldınız..
    gidin çalışın mk. etrafta ekmek var bulmasını bilene. kolaydı zaten şirket kurmak. he deyince şirket kuruluyordu zaten. sadece sermaye yeterli değil ki. sektörde isim yapmanız lazım ki tüketici sizi seçsin.
    boş hayaller bunlar. anlık sevinçler sadece.
    daha anonim şirketten bile bahsetmedim götünüz uçuklar diye.
    esenle kalın.
    3 ...
  18. 47.
  19. masanın önünde değilde arkasında oturma isteğinde kaynaklanabilecek durum. yani şirket şirket gezip, masanın arka tarafında oturan yetkilinin sizi işe almasını beklemektense,kendi işimi kurar rahat ederim düşüncedir.
    1 ...
  20. 46.
  21. 45.
  22. masraf kalemlerini iyi hesaplamak gereklidir.
    Personel giderleri SSK,KDV, Geçici Vergi, Bağkur, Yemek ücreti, Muhasebe gideri, Kırtasiye Gideri, Çay,şeker, Temizlik malzemesi, Telefon,Elektrik, Su gideri içme / kullanma, Demirbaş, Resmi defter tasdik gideri, Tüpgaz, bına ısınma, aidat, ticaret Odası aidatı, benzın -akaryakıt, Kira, şirket kasko, sıgorta gideri bunlar aklıma gelenler.ilan reklam , çevre, motorlu taşıtlar ödemeleri, Bırde yapacağınız işin malzeme ve ekıpmanlarının alım satımı falan derken uzarda uzar.

    ticarette kaça sattığın değil, kaç'a aldığın önemlidir. Herkes yapamaz. 2 defa düşünmek gerekir.

    - Muhasebecinizin çok akıllı olması da şart. Şirket zararda iken karda gösterir birde
    resmi borç altına sokar sizi vay halinize.. Her alışverişinizi şirket adına fatura ettırın. Gider kalemlerinizi herzaman kayda aldırın. Dedim ya ticaret bu. Akıl+şans+bırde dil lazım.
    3 ...
  23. 44.
  24. her meslek için geçerli olamayan durumdur.eğer holding sahibi bir babanız yoksa ,gazete kuramazsınız mesela.*
    2 ...
  25. 43.
  26. yeterli sermayeye sahip kişinin gerçekleştirebileceği eylemdir.
    2 ...
  27. 42.
  28. hayatın başlı başına bir garantisizlik olduğunu, ve bu garantisizlik içinde yolda yürürken bile düşüp kaldırıma başının arkasını çarpıp ölme riskleri bile varken yaşayanbiliyorken, hayatını daha da güzelleştirecek risklerden kaçma gereği görmeyen girişimci kişiliktir. başarılı da olsa başarısız da olsa kendine güveni tam, hırslı ve yaratıcıdır.
    3 ...
  29. 41.
  30. işkur'un açacağı bir eğitim ile kolaylaştırılan hadisedir. eğitimde başarılı olan arkadaşlara 4000tl teşvik ile beraber 40000tl de uzun vadeli ve faizsiz kredi verilecekti enson bir sitenin haberine göre.
    2 ...
  31. 40.
  32. zort diye iş kurulmaz efendim. sermaye ve çevre en büyük gereksinimdir. yıllarca ipsiz sapsız dolaşmış birisinin iş kurması hayal olmakla birlikte, böyle bir işe kalkıştığında sonu dipsiz kapkara bir kuyuya girmekten öte değildir.
    tabi çalışır 5-10 sene bir miktar parası vardır, olur da işsiz kalır. alternatif olarak iş kurmak iyi bir seçenektir. bir insan yüz tane iş dener, olmaz. yüzbirincide şansı döner milyarder olur. birşeylere atılım çoğu zaman boş bir çaba değildir. tabi maddi ve manevi bir birikim söz konusuysa...
    ilkokuldan terk, ganyan bayiine abone olmuş, iki ile ikiyi toplayamayan adam iş kurmaya çalışırsa, başkalarının bitaraflarını yalamaya tekrar ve tekrar mahkum olur.
    kısacası çalışmadan bir bok olmaz abicim.
    2 ...
  33. 39.
  34. vergi, sigorta, kira derken nereden bulaştım bu işe dedirtmesi muhtemel durum.
    yeni iş kuracaklar 2 seneden önce kara geçmeyi beklemesin.
    2 ...
  35. 38.
  36. özel sektörün tüm zorluğunu görmüş,genellikle maddi durumu yerinde olan bünyenin yapacağı eylem.
    1 ...
  37. 37.
  38. 36.
  39. iyidir.

    -torunlarınız için kurun. hemen kazanç beklemeyin

    -kaliteden asla taviz vermeyin. kaliteden taviz
    isteyen müşteriyi kovun.

    -dürüst olun.

    -alcağınızın 1/3 ünden fazla borça girmeyin.

    -kredi kullanmayın.
    5 ...
  40. 35.
  41. 34.
  42. diyarbakır gibi az gelişmiş yöreler kapsamındaki illerde gerek ab fonları gerek devletin çeşitli kurumları ve yasalarıyla işler kurulup kendi işinizin sahibi olabilirsiniz. kurmak işin en kolay tarafıdır. önemli olan ne iş yapacağına ve nerede kuracağına ve devamlılığıdır.
    2 ...
  43. 33.
  44. iş almam iş veririm zihniyetine sahip bünyenin yapacağı bir şey de olabilir.

    (bkz: ders almam ders veririm)
    (bkz: fatih terim)
    0 ...
  45. 32.
  46. eğer amaç para kazanmaksa "şirket kurup ofis kiralamak yeter" lafının komik kaçacağı olgu.
    ne yapacaksın o ofiste? masa başında oturacaksın da gelenler sana para mı bırakacak? öncelikle ne yapılacaksa onun malzeme araç gereçleri alınacaktır ki bu bir masraftır, eğer yaptırılacak kişi varsa onun ödemeleri yapılacaktır ki bu bir masraftır.
    ben gıda mühendisiyim örneğin, mühendislik işlevimi geçtim bir kere maliyet yüksekliği nedeniyle, en dandiğinden bir mandıra bile açmaya kalksam hatta devlet yarısına teşvik verse bile param yetmez açmaya.
    bu kadar basit. eğer üretim yapılacaksa makinaları alacak kişi zaten gidip iş aramaz.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük