hee evet evet o kadar rmuhteşemdir ki bizim milletimiz buna layık değidir diye hem fikir olduğum sistemdir. ancak mevcut sistemden memnun olmayanlar için memnun kalacakları ülkeler mevcut. buyrun efendim biz sizi tutmayalım. bi siktirin gidin.
islam şeiriati en muazzam devlet yönetme sistemidir tabiri yanlıştır. şeriat anlayışı özgürlükleri kısıtlayan bir anlayışdır. herkesin kendi hayatından sorumlu olup , başkaların özgürlükleini kısıtlamadan yaşayabilmesi için demokrasi anlayışı esastır. hele ki bunu türkiyede uygulamak imkansız ki düşünülmesi bile absult kalıyor.(bu başlığı bir türk açtığı için böyle bir varsayımda bulunuyorum.)
yahu her şeyi anlatırsın bazılarına ama bu din mevzunu anlatamazsın." bırak kardeşim peşimi ,git kendin nasıl bir yaşam istiyorsan öyle yaşa ,ama bana karışma " diye haykırmak istiyorum . din kişiseldir . devletin yönetim kademesinde yada herhangi bir noktasında bulunması abestir,saçmadır. bunu anlamak için illa ki einstein olmaya gerek yok . madem ki meraklısın çok , dinin yönetimde aktif rol oynadığı ülkeler mevcut değil mi ? ne duruyorsun ? toplasana valizi .
Allah doğrudan gelip başbakanlık koltuğuna oturmadığı sürece otursa otursa en iyi ahmedi necatın oturacağı sistem, DÜnyanın en iyi devlet yönetme sistemiyse ne diyelim, o zaman topluca yarraklara yanbastık.
Ulan sabah sabah adamı dinden imandan çıkartırsınız.
bu önerme ancak sempatik bulduğum şeriatçılara sakalını yirim denilerek açıklanabilirken; tanım yapmak gerekirse islam şeriatı bir yönetim biçimi değildir, teokrasi bir yönetim biçimidir ve 21.yy'da dahi görüldüğü üzere şuana kadar Atina Collesium'larının genişletilmeye çalışılmış günümüz örgütsel demokrasisinin bile muazzamlığı tartışılırken, bu geride kalmış ve varlığını birkaç doğu ülkesinde gösterebilmiş olan yönetim sisteminin muazzam olduğu, evde denilerek anlaşılmaz..biraz tarih okumak gerekir..
Şeriat kara cahillerin iktidarı demektir. Şeriatçılık tek tip insan hedefleyen bir cahilleştirme operasyonudur ayrıca, dogmanın hakim olduğu yerde bilgi olmaz. Basit bir örnek; sözlükteki şeriatçıların 'mi', 'mı' ve hatta 'ki' eklerini ayırmak gerektiğini bilmediklerini görüyoruz, bu durum bu arkadaşların daha inandıkları kitabın düzgün bir mealini bile okumadıklarını gösteriyor. Türkçemizdeki temel dilbilgisi disiplininden bihaber olan bu arkadaşlara zavallı fikirlerini dile getirmeden önce, türkçe öğrenmelerini öneriyorum, türkçe öğrenmek zor geliyorsa arapçayı denesinler diyeceğim ama, korkarım o daha zor...