+ niye yapmıyolarmiş ?
- kız aids miş baba ondan.
+ ne olmuş eidsse?
- nasıl ne olmuş onada bulaşır oda aids olur.
+ olsun sevgili değilmi bunlar ikiside olur bari.
- baba bi git ya.
+ efenimm?
- yok bişey ya senaryosu öyle diyorum ben napayım.
incir reçeli filminde incir'i metafor olarak kullandıklarını anlamadık sanki . mahalledeki dayılarımızın bize 'kuş ötüyor mu?' sorusunun hemen ardından sorduğu diğer sorudur 'incir suyu içtin mi bakalım ?'
dayanamaz sorarız 'abi incir suyu ne ' diye dayımız bize ' olm bazı ıncirler vardır elini attın mı sulanırlar .'cevabını verir , biz üzerine düşündüğümüz 1 haftanın ardından haa am demiş lan deriz. ve bildiğim kadarıyla kız oğlana filmde vermiyor. incir suyu bekleye bekleye reçel oluyor dolayısıyla. imdb den teklif geldide redd etti
şu filmde beni etkileyen sahne adamın rakı ve çiçek aldığı sırada hevesle eve gelmesi yollarına gül dökmesi ve kadını beklemesi. sonrasında ise hayal kırıklığı. yapmayın lan bunu.
ergen filmidir. böylesi boktan bir filmin bu kadar övülmesi çok ilginçtir. ya ben başka bir film izledim veya buradaki pek çok yazarın hayatında izlediği ilk sözde romantik film.
uzun zaman sonra yapılan en güzel romantik türk filmiydi.
çok çarpıcı bir konusu olmamasına rağmen her nasılsa taa yüreğine işliyor insanın. filmin son sahnesinde kız öldüğünde, elinde olan puzzle parçası olayı kopartıyor ve gözlerden bir kaç damla yaş akmaya başlıyor.
spoilerde belirttiğim birkaç olay ve türk filmlerindeki yoğun duygusallık ve damardan vurma isteği hariç güzel ve farklı bir film olmuş. saygılar.
--spoiler--
aids'li yatan adamın duygu'nun babası olduğunun seyirci için çok aşikar olması, dolayısıyla filmin ortasından biraz ileride bütün izleyici merakının bitmesi kötü olmuş. ayrıca metin'in de yine hasta adamın kızın babası olduğunu öğrendiğinde giren requiem for a dreamsi sahne de azıcık orijinallikten uzak kaçmış sanki.
--spoiler--
güzel film güzel olmasına ama sanki biraz abartılmış film. izledim, beğendim ama ağlamadım ağlatacak duyguyu veremedi. isyan şarkısı güzeldir o ayrı tabi.
bu kadar abartıldığını görünce açıp internetten izlediğimdir.
bence çok boktan bir film.
100 dakikanızı bu filme ziyan etmeyin, youtube'dan durakta otobüs bekledikleri sahneyi ve son sahneyi izleyin yeterli.
--spoiler--
-hasta yatan adam babası çıkınca , seyirciyi ters köşeye mi yatıracaklarını düşündü acaba senaristler? belli ki babasıydı, sevgili sanmaso ve olayların burda kopuyor olması çok çakma ve adi olmuş.
Filmin konusu basit fakat işlenişi güzel, övgüyü hakediyor bence ama gelgelelim şu meşhur repliği;
''Bana Hiç Bir Canlıyı Sevme Hakkı Vermediler Bende incir Reçelini Sevdim incir Reçeli Sendin Aşkım!''
Sen cansız birisin manasına gelmiyor mu?
Bu söz bana ''ekinler baş vermeden kör buzağı topallamaz''ı anımsatıyor.
''Hayat benim için hep acı oldu bende incir reçelini sevdim, incir reçeli sendin aşkım'' dese daha güzel bağlardı konuyu incir reçeline ki filmi farklı kılmak adına incir reçeli objesi şart mıydı o da ayrı bir vaka.
Binaenaleyh; sevmesem eleştirmezdim sevdiğim için eleştiriyorum bu filmi, duygu aktarımını başarıyor bu da önemli bir başarıdır!
çevremde ki 18-45 yaş arası bütün dişilerin ısrarla izlememi istediği, benim tarafımdan asla izlenmeyecek filmler listesine giren, fakat sırf anlatılan abartıyı çürütmek için izlediğim, bütün konunun sevişemeyen ve aklını kullanamayan bir çift arasında geçtiğini öğrendiğim filmdir.
- Bedenin bu kadar ucuz mu bilemedim…
+ Asıl ucuz olan ne biliyor musun; beş kuruş vermeden savurduğunuz yargılarınız!
...
Bana bir şeyi sevme hakkı vermediler, ben de incir reçelini sevdim. incir Reçeli sendin sevgilim.
...
Hiç yadırgamadım yüzünü, inan çok tanıdık… Gönlüme hoş geldin sevdiğim, kusura bakma ortalık biraz dağınık.
potansiyel kız arkadaşımın tavsiyesiyle gittiğim, elini tutsam mı tutmasam mı diye düşünürken pek dikkat edemediğim film.
ne elini tutabildim, ne filmi izleyebildim, mahvoldum.
sırf bayanları ağlatıp selpak satışlarını arttırmak amacıyla israil abd ve ingiltere ortaklığında Türk standartlarına göre yapılmış bir marmelat filmi gibi gelio bana.