kitabin bir tane değilde 4 tane olması ve o kitaplar arasında muazzam farklılıklar bulunması, ayrıca mevcut hristiyan aleminin bölük pörçük olması bu iddiayı dahada zayıflatmıştır. bide akla gelen bir soru vardır? bu madem değişmemiştir, tanrı kelamıdır, neden bu kitabı benimseyen ülkelerde ahlak namına bişey kalmamıştır. neden maddiyatla, ekonomik krizle boğuşmaktalar.
üçü değişse biri değişmeden günümüze ulaşmıştır. kalbinizi bozmayın.
herkesin inancına saygı gösterilmelidir o da ayrı tabi. bizimkisi fikir beyan etmek.
doğru bir iddiadır. incil'deki çelişki iddiaları gayet güzel cevaplanmış olup tarihî hiçbir veri incil'in değiştiğini kanıtlayamamaktadır. iznik konsilinde ne olduğunu objektif kaynaklardan okuyan herkes çok iyi bilmektedir. iznik konsilinden önceye ait el yazmaları halen elimizdeyken neye göre böyle komik bir iddia ortaya atılıyor bilemiyorum. incil'in değişmiş ya da değişmemiş olmasıyla hristiyan çoğunluklu toplumların ahlak yapısının ne alakası olduğunu da ben çözemedim. biri bana anlatsın...
önemli not: ben tarihten bahsediyorum. bana bunu tarihî belgelerle kanıtlayın diyorum. eğer bana "bizim dinimiz böyle diyor, biz böyle inanıyoruz" dersen elbette "eyvallah" derim. inanç ayrı bir şey. ama bunu somut belgelerle ispat edemedikçe oturduğun yerden konuşmakla olmuyor malesef, tarih bu kadar basit ele alınacak bir şey değil...
bir ek daha; istediğin kadar eksile ama görüşümü, söylediklerimi çürüt. başka bir şey istemiyorum...
mümkün değildir. Tanrının acizliği ile de ilgili değildir.komik şeyler uydurmaya gerek yok. Tanrı, elbette onun öyle olacağını biliyordu.öyle olmasını istiyordu.Kur'anın değişmesini ise istemiyordu ve buna izin vermedi de.
diğer yandan incilin neden değiştiği ve Kuranın neden değişemediği de tarihi olarak net bir şekilde ifade edilmektedir zaten..
(bkz: hafızlar)