hep tartışılan konudur, yaş tabi ki aşka engel değildir,ama düşünülmesi gereken noktalar var. düşüncem şudur ki; erkek ve kadın arasında yaş farkı olmalı ama erkek büyük olmalı nedenine gelince erkekler geç olgunlaşır istisnalar olsa da. 22 yaşında bir genç kızla 22 yaşında erkek aynı olgunlukta olamaz tabi eğitim yetiştiği ortam aile gibi etkenler var. diğer nedene gelince, 50 yaşında bir erkekle kadını karşılaştıralım, 50 yaşında kadın menopoza girmiş olabilir, menopoza girmiş bu kadın kendi halleriyle uğraşırken, erkek yeni heyecanlar arar, karısından genç ve kendinden küçük kadınlar dikkatini çeker, ve karısını aldatır. maalesef hoş olmasa da durum böyle, oysa adam 50 yaşındayken kadın 38 ya da 40 yaşında olsa o kadın hala kocasının dikkatini çeker. bunu hepimiz biliyoruz ki kadın ve erkek biyolojik yapısı farklı. bir erkek 60 yaşında da baba olabiliyor, ya peki kadı? bence ileriye dönük ilişkilerde bunlar göz önünde bulundurulmalı.
Jenerasyon farkı oluşturmayacaksa çok da farketmeyendir diye cevaPLADığım sorunsaldır. Mesela 80 yaşındaki bir adamın karısının 70 olması bence çok da problem değildir. En azından erkek için, zira muhtemelen o erken ölecek. ( keh keh ). Şaka bir yana da, formülleri falan geçiniz bence. Zaman kavramı insanın icad ettiği bir şey sonuçta. Karşındakini seviyorsan sıkıntı yok. ilgili felsefe için lütfen (bkz: love is never wrong)
yaş gruplarına göre değişiklik gösteren sorunsaldır. genç yaşlarda 5 yaş kadar aralık normalken, orta yaşlarda bu aralık 10-15 i bulmaktadır. yaşlılıkta 20 nin de üzerine çıkabilir. bu hallerde pek göze batmaz ilişki.
erkek kadından iki yaş büyük olursa mantık olarak iyi olur çünkü tıbbi bir gerçek var ki kadınlar erkeklerden ortalama iki sene önce ergenliğe giriyo. bu da kadınların olgunluğunun erkeklerden iki sene fazla olduğunu gösterir. ama gönül ferman dinlemez hiç bir zaman. 20 yaşın üstüne çıktığında erkek de kadın da belli bir olgunluğa erişmiş, karakteri hemen hemen oturmuş oluyor. bu yüzden 20 yaşından sonra yaşa başa değil de karaktere bakmak daha mantıklı..
Yaşıt evlenenlerde çok fazla boşanmalar oluyor bunun sebebi ise ayni sınıf arkadaşi gibi birbirine eşit olan insanlar demokrasiyi uygulayamiyor.
En azindan pozitif anlamda demokrasi olmali ortak karar almada buyuk olan erkek olur genelde karari alir uygulanir hem haniminda biat etmesi ayri guzelliklerdendir.
Kadinin çok baskin olduğu evlilikler mümkün değil yurumuyor.
erkeklerin kadınlardan geç olgunlaştığından filan bahsedilmiş.Yanlıs anlasılmasın eleştiri yapıp hakaret etmek değil amacım ama çevremde gördüğüm her 18-26 yaş arası sohbetımle olan konusmalarda kızların nekadar yuzeysel ve aslında basit şeylere takıldıklarınıda gördüm.Olgunluk adı altında duygusallıgın ve anaçlaığın karıstırılması yanlıs gıbı, 2 mantıklı kelımeyı bır araya getıremeyen uzun ve bilimsel içerikli olması gereken konulada ise amaan oyle ıste yap gıtsın iş bitsin mantıgında onca kız var hatırlatmakta fayda var.Yas sorununa gelırse 4 ideal bence.
8 diyenler olmuş. Evlatlikmi ediniyonuz olum?
Sizle Aynı kafada olsun, sohbet muhabbet ve yarenliğin götü kesilmesin istiyorsanız en fazla 1-2 yaş küçük olmalı. Ama ille beni örnek alcaksanız 8 ay idealdir.
kesinlikle erkek tarafının 4 ila 7 yaş arası büyük olması gerekiyor. mutlu evlilikler istiyorsanız tabii. kendisiyle yaşıt sevgilisi olan erkek arkadaş varsa aramızda ve ciddi düşünüyorsa acilen ayrılmalı o kızdan. 45 yaşında senin makine çatır çatır çalışırken karın emekliliğe ayrılacak haberin olsun.
Minimum 4 yaş erkeğin büyük olması gerekli. sadece kadın daha olgun kafasıyla değil tabi ki. erkeğin 4 yaş büyük olması demek senden önce üniversiteden mezun olmuş düzenli işini oturtmuş askere gitmiş hayattan istediklerini alabilmiş sana göre daha olgun ayaklarının üzerinde duran erkek demek. Buda flört dönemini daha sağlıklı yapıyor.