Bilim adamları zekidir efendim. Zeki olmasanda hunharca bir çalışma ile başarılı bir avukat ya da doktor olabilirsin ama çalışmayla bilim adamı olunmaz, komple zeka işidir bu. Bilalis fizik ve kimya dallarının üst türevlerinde çalışmalar yapan adamlar insanlığın geleceğini değiştirecek adımlar atabilir.
esasında bölüme göre zeki olunmuyor azizim. şöyle de bir durum var ki zeka düzeyine göre belirli bölümler tercih ediliyor. ama konuyla alakası yok, sayısal zekası olan birisi mühendislikte başarılı olurken, sözel zekası yüksek olup bunu muhakemelerle destekleyen birisi hukukta daha başarılı olur. aynı şey tıp için de geçerlidir.
gelelim konumuza, üniversiteye giriş sınavındaki sıralamalar o sınava girenlerin zeka düzeyini değil çalışkanlık ve başarı düzeylerini gösteriyor. öyle ki sınava ilk defa giren birisi x puan alırken, tercih yapmayıp ertesi sene girerse x+40 gibi bir puan alabilir. kişi aynı zeka düzeyinde olmasına karşın çalışkanlığı ve bunun sonucu olarak başarısı artmış durumdadır.