Geride bıraktığımız 17 yıl içerisinde Google’da ürün çeşitliliğinden bu ürünlerin görünüş ve kullanımına kadar pek çok değişiklik oldu. Peki bunu neden şimdi yapıyoruz? Bir zamanlar Google tek bir cihazdan, sadece masaüstü bilgisayardan ulaştığınız bir adresti. Bugün ise insanlar Google ürünleriyle çok sayıda cihaz, uygulama ve platform üzerinden, bazen gün içerisinde bunların tümünü kullanarak etkileşime giriyor. Google’dan nerede ve ne zaman olursa olsun, ister cep telefonu, TV, saat veya arabanızın kadranı, ister masaüstü bilgisayarınız üzerinden size yardımcı olmasını bekliyorsunuz. Bugün bu gerçeği yansıtan ve en küçük ekranlarda bile Google’ın sihrinin sizin için çalıştığını gösteren yeni bir görsel dili duyuruyoruz. Sizin de göreceğiniz gibi, esas olarak bir masaüstü bilgisayardaki web tarayıcı penceresi için geliştirilen Google logo ve görsel ögelerini, bugünün sonsuz sayıda cihaz ve (dokunma, yazma, konuşma gibi) çok çeşitli giriş yöntemleri arasında gerçekleşen kusursuz bilgi işlem süreçlerini içeren dünyası için güncelledik. Yeni görsel dil size sadece Google’ı nasıl kullandığınızı değil, Google’ın sizin için nasıl çalıştığını da gösteriyor. Örneğin renkli Google mikrofonu gibi yeni ögeler Google ile yazarak mı, konuşarak mı yoksa dokunarak mı etkileşime girdiğinizi ayırt etmeye yardımcı oluyor. Bu arada küçük “g” ikonuna da veda ettik ve onun yerine logoyla uyumlu bir simge ekledik. Bu görünüşümüzde yaptığımız ilk değişiklik değil ve muhtemelen sonuncusu da olmayacak. Bugünkü güncellemenin Google’ın Arama, Haritalar, Gmail, Chrome ve daha bir çok şekilde sizin için nasıl çalıştığını mükemmel şekilde yansıttığını düşünüyoruz. Yeni tasarımı çok yakında ürünlerimizde görmeye başlayacaksınız. Beğeneceğinizi umuyoruz.
Google'ın mühendislik departmanı yöneticisi Ray Kurzweil'e göre 20 yıl içinde insan beyni internete bağlanabilecek ve beyin yedeklenebilecek.
--spoiler--
Google ’ın mühendislik departmanı yöneticisi Ray Kurzweil, insan beyninin 20 yıla kadar implantlar sayesinde internete bağlanabileceğini öne sürdü. Kurzweil, insanoğlunun 2030 yılına kadar ‘hibrit’ bir beyne sahip olacağı öngörüsünde bulundu. Kurzweil’e göre gelişen teknoloji sayesinde beynimize eklenecek parçalarla internete bağlanarak veri alışverişinde bulunabileceğiz. 1990’lı yıllardan bu yana yaptığı gelecek kehanetleri yüzde 86 oranında tutan Kurzweil, internet bağlantısı sayesinde beynimizi yedeklememizin de mümkün olduğunu vurgulad
--spoiler--
Database inde bulunan çeşitli uygulamalar tarafından yüklenmiş fotoğraflardan o cismin, yerin aklınıza neresi gelirse tüm zamanlar içindeki gelişimini size gösteriyor.
Elinde nasıl bir güç olduğunu görebiliyorsunuz.
Çektiğiniz fotoğrafları oraya buraya yüklemeyin..
Milyonlarca fotoğraftan elde edilen bilgiler ile ne yapılıyor görün.
Bu uygulama masum gibi görünebilir, ancak bölgelerdeki gizli yapıları ve detayları siz görmeseniz bile bir şekilde google bunu ele geçirmiş olacaktır.
Hiç dikkat ettiniz mi birçok büyük internet servisi ücretsiz şekilde size GB larca yer tahsis ediyor.
Bunları boşu boşuna mı size veriyor? Masumca görünerek sizi teşvik ediyor.
Daha çok fotoğraf çek, daha çok video yolla.
Unutmayın " BILGI GÜÇTÜR "
Bilgilerinizi sağa sola bırakmayın."
15 dakika sonra erişiminin engelleneceği söylenen arama motoru.
Hakimliğin Raporu;
Milli Güvenliği ve Kamu Düzenin Korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu görevlileriyle vatandaşların internet ortamında yer alan yasa dışı içerikler nedeniyle mağdur olmaması, zarara uğramaması, hak ve özgürlüklerin muhafaza edilmesi amacıyla talebin kabulüne karar verilmiştir."
"Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini halen yayınlamakta olan Google adlı arama motoru ile aynı yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube adlı internet sitesinden görsel ve videoların, 5651 sayılı internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla işlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi uyarınca içerikten çıkarılmasına, mümkün olmadığı takdirde erişimin engellenmesine hükmedilmiştir.''
Hakimlik, kararın yerine getirilmesi amacıyla doğrudan Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde erişim sağlayıcısı tarafından kararın yerine getirilmesine hükmetti.
Google Türkiye Geliri 2011'deki Kemiksiz 152 Milyon Euro
Google Türkiye'nin 2011'deki reklam geliri sır gibi saklanırken, bilgiyi en yetkili örgütlerden biri açıkladı. Tek kuruş vergi olmadan 152 Milyon Euro, Türkiye'den çıktı.
kendimi bildim bileli arama motoru denilince aklıma ilk gelen kelimedir. ilk hali çok amatör gibi gözükmektedir fakat değişen çok az şey vardır ; https://galeri.uludagsozluk.com/r/720461/+
Google'a "241543903" yazıp
ararsanız karşınıza insanların
kafasını buzdolabına sokmuş
fotoğrafları çıkar. Bu numara
buzdolabına başını sokup
fotoğraf çekme trendini başlatan David Horvitz'in
buzdolabı seri numarasıdır.