dünyadaki en kaliteli çepniler burada yetişir. ihracatı en yüksek çepni şehridir. fındık zamanı 7 yuzbinlere cikam nufusu fındık bitince 101 bine düşer.
şu an hayatımı sürdürdüğüm, gazi caddesini araç trafiğine kapatmakla çok doğru bir iş yapmış, insanının iyiliğini sokak hayvanlarının sizden korkmamasından anlayabileceğiniz muazzam bir sahil şehri.
2 sene yaşadım. insanı iyidir, tutuculuk ve yobazlık en alt seviyededir ama bu şehir insanında şöyle bir şey var; alayı kaypak.
kaypaktan kastım şu; verdikleri sözü ya tutmazlar ya da 2 ay sonra yerine getirirler. mesela işi 1 haftada bitiririz diyen su tesisatçısı 1 ayda bitirir, borcumu 3 gün sonra ödeyeceğim diyen 3 ayda öder, birlikte iş yapacağınız adam işim çıktı der. eğer kendinizi buna planlarsanız ve verilen süreleri 3 ile çarpıp, programı ona göre yaparsanız sorun yaşamazsınız. onun dışında cana yakın insanlardır, iletişimleri kuvvetlidir.
dışarıdan, özellikle büyük bir metropolden buraya giden insan için hayat ilk 6 ay çok zor geçer. 1-2 tane cafe var, 1-2 tane çay bahçesi var, sikindirik bir avm var, hepsi bu. lakin karadeniz'de insanın içi rahat olmasa da kafası rahat oluyor, 6 ay sonra falan alışıyorsunuz buraya. benim yaşadığım zamanlarda nereye gidersen git taksi 5 lira alırdı, taksimetre diye bir şey yok zaten. 10-15 kişi dolmuş bekliyorsanız telefon açıp duraktan bomboş minibüs gönderiyorlar. balıkçıları has adamdır, çok kıyaklarını gördüm. yalnız yazın fındık toplayıp, bütün kış parayı birahaneye yatırıp, kafa güzel millete salça olan +50 yaş üstü o amcaların hepsinin de teker teker amına koyayım.
insan yine de giresun kalesi'ni, gazi caddesi'nde boş boş volta atmayı, belediye çay bahçesi'nde oturup tavla oynamayı falan özlüyor. keşke bahanem olsa da gitsem ama çok uzak nalet yer. bütün ilçelerinden tutun, köylerini gezmiş birisi olarak da; şebinkarahisar'a gitmenizi asla tavsiye etmem. hadi bitki örtüsü farklı tamam da, insanları da bir acayip. ilk gittiğimde şırnak'tayım falan zannettim, karadeniz ile hiç alakası yok.
Topal Osman Ağanın memleketi, Milli mücadelenin öncü illerindendir. Yağlıdere gibi bir ayıbı olsa da genel çoğunluğu onurlu, şerefli vatan sever insanlar olan güzel bir ildir.
AKPKK fındık üretimine darbe indirmeden önce sadece fındıkla ve 1 milyondan az nüfusla yıllık ekonomiye katkısı neredeyse T.C niin 1 yıllık Turizm geliri kadar olan ildir. Aynı zamanda gene AKPKK tarafından baltalanmadan önce Kalem fabrkası, Kağıt fabrikası vb. gibi üretim alanları ile ekonomiye çok katkısı olan çalışkan bir ildi!!!
Topal Osman Ağanın memleketi, Milli mücadelenin öncü illerindendir. Yağlıdere gibi bir ayıbı olsa da genel çoğunluğu onurlu, şerefli vatan sever insanlar olan güzel bir ildir.
AKPKK fındık üretimine darbe indirmeden önce sadece fındıkla ve 1 milyondan az nüfusla yıllık ekonomiye katkısı neredeyse T.C'nin 1 yıllık Turizm geliri kadar olan ildir. Aynı zamanda gene AKPKK tarafından baltalamadan önce Kalem fabrikası, Kağıt fabrikası vb. gibi üretim alanları ile ekonomiye çok katkısı olan çalışkan bir ildi!!!
akp'nin milletvekili anlamında daha fazla kişi çıkardığı il. 4 akp, 1 chp çıkmıştı son seçimde. ama kerim aksu adam gibi bir belediye başkanı olduğu için belediyeyi chp alıyor tabi.
saymakla bitmez icraatları vardır ama şu 2 şeyi önemle vurgulamak gerekir;
1- haftanın 7 günü halkın arasında görebilirsiniz.
2- kapısını çalıp belediye başkanı ile görüşebilir, oturup çayını içebilirsiniz.
her ne kadar dün otobüse binip uzaklaşsamda memleketimdir, insanları son derece cana yakındır, hiç tanımadığınız birinin kapısını çalın sizinle yemeğini paylaşır, her ne kadar fazla gelişmiş olmasada giresunlu olmak ayrıcalıktır, yaşasın genç çotanaklar. *
Ailemden duydugum kadariyla tanri misafirine gozu gibi bakan insanlari vardir. Aksam birisi kapiyi calip kalacak yerim yok dedi mi ozel oda yapilip karni doyurulurmus. ramazan olursa oruc tutup tutmadigi sorulur rahatsiz olmasin diye ozel masa hazirlanirmis.
Ayriyetten yesili de guzel mavisi de.