scientific management'ın içinde olarak time and motion study diye bir kavramı daha lügata ekleyen mühendis. peki nedir bu time and motion study? kısaca açıklayalım bir işin değişik biçimlerde işçiler tarafından yapılması ve hangi işi uygulama yönteminde daha kısa sürede iş bitiyorsa o yöntemi kullanmaktır. time and motion'ın esas amacı zamandan tasarruftur.
taylor'a göre bir kişi hangi işte başarılıysa o alanda yoğunlaşmalıdır işçinin bir alana ne kadar çok yoğunlaşırsa o kadar hatasız ve kısa sürede yapacağına inanır.
Şu anda depresyondaysak bu adam yüzünden, şu anda gelecek kaygısı taşıyorsak bu adam yüzünden, şu anda savaş varsa, bu adam yüzünden, şu anda insanlar açsa bu adam yüzünden, şu anda işinizden sıkılıyorsanız o da bu adam yüzünden. Çünkü bu adam tam bir it.
Özellikle Ford gibi bir kapitalistle birleştiklerinde, insanların analarından emdikleri sütü burunlarından getirmişlerdir.
işletme yönetiminde babadan görme işletme uygulamalarından artık vazgeçilmesi gerektiğini belirten, işçileri makinenin bir parçası haline getiren makine mühendisidir.
joseph juran taylor için "taylor'un uygulamaları hünerli işçiliğe indirilmiş en büyük darbedir" demiştir.
yönetim bilimi dersinde iyikide tanımışım dedirten önemli bilim adamı. ayrıca ABD'nin 1. ve 2. Dünya savaşı'nı kazanmasında fikirleriyle arka planda rol oynamıştır.
kendi çabalarıyla kendini geliştiren başarılı bir mühendis olarak, çalıştığı yerdeki iş verimliğini artırmak adına iş merkezini yeniden dizayn etmek gerektiğini fark etmiştir.
bilimsel yönetim prensipleri isimli bir kitap yazmıştır. bu kitaba göre bilimsel yönetim prensipleri:
1. pratik bilgiden ziyade bilim
2. bilimsel seçme ve eğitme
3. bireysellikten ziyade birliktelik
4. yönetim ve üretim için eşit ağırlıkta iştir.
kendisi ayrıca işçilerin ara vermelerinin gereğini ilk ortaya sunan kişidir. mola veren işçilerin performansında 12.5 ten 47.0 a kadar bir artış olmuştur. bu sayede iş verimi artmış, çalışanlar daha çok gelir almaya başlamış ve ürünün fiyatı düşmüştür. daha yüksek verimin daha az çalışanla sağlanabileceği gerçeğiyle karşılaşan patronlar, işçilerinin bir kısmını işten çıkarmıştır. işsizliğe sebep olmakla suçlanır frederick w. taylor. ardından da1. dünya savaşı patlak verir.
Hem isci hem muhendis modern isletme yonetiminin kurucusu. verimlilik, ayni isi daha az caba ve ya daha dusuk maliyetle yapma, kavramini ilk kullanan kisidir.